Mezőgazdasági Kutatások, 1937 (10. évfolyam)

Tartalomjegyzék

TARTALOMJEGYZÉK Eredeti közlemények. a) FMdoninn/os ré.s'2. Oldal An.oAr, Cs. G..­ Bevezetés az emlős háziállatok kraniometriájába ......... 134 /torta, L. dr. és d/arscnete, Z.. A nikotin kolorimetriás meghatározá­sának kérdéséhez. (Előzetes közlemény.) ................... 29 di Gtería, J. dr. és Fetcr/dr/ Rovdts, L. dr..- Tanulmány a talajfoszfor oldhatóságáról ............................................................................................... 36 #a2stms2?c2/, B. dr..- Fűszerpaprika hamisításának érdekes esete ......... 145 IBarscae/c, Z. és Barta, J. dr..- 1. Bart­a, J. dr. és iVar­scae/c, Z. Hantoner, /. dr..­ Összefüggések az aspergillustermés nagysága és a talaj tápanyagtartalma között ................................................................ 101 Sándor, Z. dr..- 1. FnA., J. dr. és Nándor, Z. dr. Feter/di/ Kováts, I. dr..- Matematikai módszerek a tudományos kuta­tás szolgálatában. 2. Egyes, hiányzó parcellák valószínű termésének kiszámítása a modern szabadföldi kísérleteknél ................................. 1 Feter/di/ Kováts, L. dr..- Matematikai módszerek a tudományos kuta­tás szolgálatában. 3. A modern statisztikai módszerek eszmei tar­talma .............................................................................................................. 223 Tidepdid Kovdis, I. dr.,- J. dr Guerta, J. dr. és Fete.ud.;/ Kováts, í. dr. Orbányi, L. dr..- Újabb u­ódszerek a mezőgazdasági chemiai analiti­kában. 5. Módszer az ivóvíz és a természetes vizek oldott kovasav­tartalmának meghatározásához ............................................................... 229 narpa, C. dr..- Kísérletek élelmiszerek ultrarövid elektromos hullámok­kal való konzerválására ............................................................................. 138 vály (Snassett, F. dr..- A talaj katalitikus hatása .................................... 195 Fidc, ill. dr. és Sándor, Z. dr..- A különböző emlősállatok tejének nát­riumtartalma ............................................................................................... 203 b) G^/atcortatt res2. ,Grand, S. dr..- Adatok az alföldi kútvizek edemiai összetételének isme­retéhez .............................................................................................................. 107 ^Arand, dr. és Baharc2d, Alföldi sókivirágzások és talajvizek 89 Baharc2d, 1. Aran­d,­­S. és Baharc2d, .­. Barta, L. dr..­ Hideg és fűtött raktárakban fermentált dohányok össze­hasonlító­­zikai és chemiai vizsgálata. I. A nedvesség- és száraz­anyagtartalom változása ............................................................................. 274 Bechcer, J. dr..- Vizsgálatok csukamájolajok A- és D-vitamintartalmáról 247 BerM, J. dr. és Kardos, R. F. dr..- Rendellenes összetételű mézek 177 Bodnár, B..- J. Gärtner, K. és Bodnár, B. Csúcs, d. dr..- Mezőgazdasági talajosztályozás­­Sigmond általános talajrendszere alapján. (II.) 61 Gärtner, K. és Bodnár, B..- Magyar dohányok nikotintartalma 236 Ha2s(Ins2A*2/, B. dr..- Mikroszkópiai közlemények 1....................................... 259

Next