Mezőgazdasági Kutatások, 1940 (13. évfolyam)
Tartalomjegyzék
TARTALOMJEGYZÉK. Eredeti közlemények. a) Tudományos rész. Oldal Barta, L. dr.: A magyar dohányfajták fizikai és kémiai állandóinak ismeretéhez. (III.) A hidrogénionkoncentráció ....................... 26 Barta, L. dr.: A magyar dohányfajták fizikai és kémiai állandóinak ismeretéhez. (V.) A levél és részei súlyának variációs statisztikai vizsgálata .................... ................................................................... 281 Barta, L. dr.: Hideg és fűtött raktárakban fermentált dohányok összehasonlító kémiai és fizikai vizsgálata. II. A hidrogénionkoncentráció és a vízben oldható festék (poliphenol) változása • • 266 Dömötör, E., 1. Schönfeld, S. dr. és Dömötör, E. Mados, L. dr.: öntözővizek vizsgálata és minősítése ........................... 121 Marek, J..J., Weltmann, D. dr. és Urbányi, L. dr.: Vizsgálatok a rhachitisről és a vele rokon csontbántalmakról. 7. A mész-, illetőleg a foszfordús takarmányozás hatása a malacvér alkalitartalékára és közömbösítő képességére ................................................. Nyiredy, I. dr. és Bakos, A. dr.: A benzoesav és származékainak kimutatása az ömlesztett sajtban ........................................................... 284 Sándor, Z. dr.: Mesterséges festés kimutatása élelmiszerekben kataforézissel ...................................................................................................... 245 Schönfeld, L. dr. és Dömötör, E.: A talaj trágyaigényének laboratóriumi meghatározásáról .......................................................................... 213 Telegdy Kováts, L. dr.: Néhány adat a kávépótszerek és kávékonzervek összetételének ismeretéhez ........................................................... 131 Urbányi, L. dr.: 1. Marek, J. dr., Wellmann, O. dr. és Urbányi, L dr. Wellmann,O.dr.:1. Marek, J. dr., Wellmann, O. dr. és Urbányi, L. dr. b) Gyakorlati rész. Arany, L. dr.: Puha és kemény tengerifajták alkohollal és éterrel készült kivonatairól ............................................................................ 9 Barta, L. dr.: A magyar dohányfajták fizikai és kémiai állandóinak ismeretéhez. (IV.) A hamu- és homoktartalom ............................. 167 Barta, L. dr.: Az átlagmintavétel kérdéséhez ......................................... 288 Csiky, J. dr.: Kukorica-műtrágyázási kísérletek .................................. 53 Dvorak, L. dr.: A mészfoszfát és baktériumfoszfát értékbírálata__ 174 Keöpeczi-Nagy, Z. dr.: Az őszi rozs (Secale cereale L.) fenológiai megfigyelései a Kárpátok medencéjében: 1850—1930........................ 102 Kurelec, V. dr.: Adatok a hazai rétiszénák összetételéhez és takarmányértékéhez ............................................................................................ 137 Kuthy, S. dr.: Hogyan irányíthatjuk a trágyaerjedés hőmérsékletét? 36 Lüske, B. dr.: Vizsgálatok az anyaszéna és sarjúszéna táplálóértékének különbségéről ................................................................................. 89