Unio - Sütőiparosok Lapja, 1935 (35. évfolyam, 1-24. szám)

1935-01-01 / 1. szám

2 UNIÓ SÜTŐIPAROSOK LAPJA Budapest, 1935 január 1 n illlllll lin I I Ii 1 1||111111111111ГП11111111М| Sütőmestereknek páratlan és nélkülözhetetlen a S­ZITUÁLT К£2И1ЕЕ sZEFÍRSSIESSIZ: 3535^^5^- ffi­i. г’иггааь<држятi KENYÉRCIMKÉK a 2000/1934 P. M. sz. rendeletben előírt keveréknek megfelelően, kívánság szerinti szövegben, nagyobb rende­lésnél 1000 darabonként _... 30 fillér la Barna kenyércsomagoló (4800 ív 1 bála 1 legolcsóbb la Feh­ér kenyércsomagoló (4800 ív 1 bála 1 napi árban I. rizsma, 480 ív barna kenyércsomagoló ................. 3.50 P Ugyanaz, fehér________________ _ _________ 4.40 P 1 kgr. la vékony süteményzacskó kézi ragasztás........ —.85 P 1 kgr. la feh. sup zacskó egész vékony liszt. ____ —.74 P Fenekes morzsazacskó 2 oldalas cégnyomással, tetszés szerinti szöveggel 1000 darabonként: 1/8-as P 7.—, 1/4-es P 8 —, 1/2-es P Elsőrendű havanna és vajcsomagoló a legolcsóbb napi árban. Pékszámok 1—216-ig cégnyomással (1000 ív)_____16.— P Ugyanaz 100 ív__________________________ 2,80 P Legújabb lisztraktárkönyvek, pontos könyvelési utasítással, 50 lapos, kemény kötésben, hitelesítve P2.— Lebélyegzett lapszámozott, átfűzött hiteles vásár­lási könyvek 192 oldal ... _. _ ................. 98 fillér BRUCK FERENC BUDAPEST, IX., Ürlői­ út 95. szám. 33 éve fennálló cég. — Egyedüli szaküzlet pékek részére szükséges nyomtatványok beszerzésére. Telefon: 54-1­48 Vidékre kizárólag utánvéttel szállítok. iiiiiiiiiiiiilllllillllllllillllilllllllllllllllilllilllllllilllllllllllllllllllillllllliinilllllllllililllllillllilllilllllljj SZILASSY ALFONZ föv. tanár, a főv. sütő-tanműhely vezetője Sütőipari technológiai könyve a nyersanyagokat, a sütőipari munka oktatát tökéletesen­­ ismerteti. § Minden sütőiparosnak, iparos-oktatónak nélkülözhetetlen.­­• Megrendelhető a szerzőnél- Gime •" Gödöllő, Kolozsvári ut « kötve 6­— P. postán előzetesen beküldve 7.— P. § 1iaiHHIIIIIIIIIIIIIiailll[lllllllllllllllllllllllllllll!lllllll!l!lll!lilllllllll!lllll!l!IIIIIIIIUIIIIIIIIIIII!lllllimilMlll .i*iiiiiiiwiisi»iinii:iiitT:«:iiiifi',»iBitii«i»iti',JiiiKiiiimiii'*iiiiiiiii*iiiiiiiiiii4iiiiiiii4*iiiii«iiilBiiiiiilmiiiiinB»í MM»őkemencék üzembentartásához s a baglyasaljai darabos- és kockaszén hoszú lángjánál és magas sütőértékénél­­ fogva kiválóan alkalmas és az üzem rentabilitását biztosítja. | Kapható: Salgó-Tarjáni Kőszénbánya Rt. V., Arany János ucca 25. és viszonteladóinál. iiiillllllilllllillllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllíí M indennemű sütő- és cukrászipari gépek szakszerű javítását vállalja ROSENTHAL ISTVÁN GÉPLAKATOS M. VII., Dob ucca 90 Telefon: 45­0-89 megvételre a Duna partján sporttelep részére alkalmas Ajánlatok: Vogl, Hársfa­ u. 21. A megállapított árakat mindenki köteles betartani és viszonteladójával betartatni! A Nemzeti Sütőmunkások Országos Egyesülete új helyisége Budapest, VIII., Fecske­ utca 9., I. em. Telefon: 44-3-90. A kisegítő és rendes munkások telefonhívásra már reggel 4 órától kezdve rendel­kezésre állanak. Munkaközvetítés: reggel 3 órától este 8 óráig. Naptárak: SÜTEMÉNY MINIMÁLIS ÁRA: kicsinyben darabonként 5, két darabon felül 4,5 fillér. Nagyban 4 fillér. (1934. XI. 5-től.) (494/88. ker. min. 1934. sz. rend.) Minimális súly : Zsemlye 5 dgr., császárzsemlye 4 dgr., kifli 3Va dgr. (95608/1928 K. M.) Árak 1934 junius hó 7-től: 1. ) * 1 2 3 4 5/s részben tőzsdetipusu 6-os számú búzaliszt és Ve részben I. sz. rozsliszt keverékből készült barnakenyér kicsiny­ben 22 fillér. (4520/1934­ M. E. sz. rendelettel maximálva.) 2. ) Középtipusú kenyér készíthető 2 zsák 6-os és 1 zsák rozs 01-es liszt keverékéből. Ez a kenyértípus az összetételnek és a készítő sütőiparos cégének megjelölésével minden külön elnevezés nélkül hozandó forgalomba. A középtipusú kenyér legalacsonyabb ára kilogrammonként: nagyban 23 fillér, kicsinyben 25 fillér. 3. ) 4-es számú búzalisztből vagy ennek megfelelő lisztkeverékből burgonya hozzáadásával készült félfehér (félbarna) kenyér nagyban 30 fillér, kicsinyben 34 fillér. 4. ) 2-es számú búzalisztből vagy ennek megfelelő lisztkeverékből burgonya hozzáadásával készült fehérkenyér nagyban 34 fillér, kicsinyben 38 fillér. 5. ) Csemege rozskenyér nagyban 30 fill., kicsinyben 34 fill.

Next