Unio - Sütőiparosok Lapja, 1936 (36. évfolyam, 1-24. szám)

1936-01-01 / 1. szám

2 UNIÓ SÜTŐIPAROSOK LAPJA Budapest, 1936 január 1 ' ■ ■ ... •..............­­............... Sütőmestereknek páratlan és nélkülözhetetlen a g ZITMALT KENYÉRCÍMKÉK tetszés szerinti rajzzal, megadási­ szöveggel egy fajta címkénél nagyobb mennyiségnél 1000 drb. egyfajta címkénél — —.30 P la Barna kenyércsomagoló (4800 ív 1 bála / legolcsóbb la Fehér kenyércsomagoló (4800 iv 1 bála­­ napi árban 1. rizsma. 480 ív barna kenyércsomagoló .................... 3.30 P Ugyanaz, fehér .................................................—-------- 4.— P 1 kgr. la vékony süteményzacskó kézi ragasztás — — —.89 P 1 kgr. la feh. sup. zacskó egész vékony liszt. — — —.78 P Fenekes morzsazacskó 2 oldalas cégnyomással, tetszés szerinti szöveggel 1000 darabonként: 1/8-as P 7.—, 1/4-es P 8 —, 1/2-es P Elsőrendű havanna és vajcsomagoló a legolcsóbb napi árban. Pékszámok 1—216-ig cégnyomással (1000 ív)—-------16.— P Ugyanaz 100 ív — — ............—.............. — — — — 2.80 P Legújabb lisztraktárkönyvek, pontos könyvelési utasítással, 50 lapos, kemény kötésben, hitelesítve — — — — — 2.50 P Lebélyegzett lapszámozott, átfűzött hiteles vásárlási könyvek 96 lapos ..........................—................. 84 fillér 192 .. .......................­ — ___... 1.10 P BRUCK FERENC BUDAPEST, IX., Üllői­ út 95. szám. 33 éve fennálló cég. — Egyedüli szaküzlet pékek részére szükséges nyomtatványok beszerzésére. Telefon: 34-1-48 Vidékre kizárólag utánvéttel szállítok. A Nemzeti Sütőmunkások Szövetsége irodája VIII., Fecske utca 9. szám alatt van. Telefon : 44-3-90. SZILASSY ALFONZ I föv. tanár, a főv. sütő-tanműhely vezetője­­ Sütőipari technológiai könyve 1 | a nyersanyagokat, a sütőipari munka oktanát tökéletesen | I ismerteti. | I Minden sütőiparosnak, iparos-oktatónak nélkülözhetetlen. | I Megrendelhető a szerzőnél. Gime Gödöllő, Kolozsvári út | 1­37. :■ Ara kötve 6 — P. postán előzetesen beküldve 7.— P. | I .200 oldal. | I Sütőkemencék üzembentartásához­­ a baglyasaljai I darabos- és kockaszén hoszú lángjánál és magas sütőértékénél i­s fogva kiválóan alkalmas és az üzem rentabilitását biztosítja. | Kapható: Salgó-Tarjáni Kőszénbánya Rt. V., Arany János utca 25. és viszonteladóinál. 7lllllllllllllllllllllllllllll!lllllllll!lilllllllllllllllllllllíllllllllllllllÍ!llllllllllltllllllÍIIIIIIIIIIIIIIII!lll[|llllllllllllll!lllllllllll!llllllll7l Kitűnő szakkönyv. SÜTŐIPARI MŰHELYVEZETÉS ÉS SÜTŐIPARI SZÁMTAN I Irta: NEUMANN BÉLA sütömester. Ára: 4 — P. Megrendelhető a sütőipartestületnél. Ára a megrendeléssel együtt beküldendő. Naptárak: SÜTEMÉNY MINIMÁLIS ÁRA: kicsinyben darabonként 5, két darabon felül 4­5 fillér. Nagyban 4 fillér. (1934. XI. 5-től.) (494/88. ker. min. 1934. sz. rend.) Illinimális súly: Zsemlye 5 dgr., császárzsemlye 4 dgr., kifli 30a dgr. (*5608/1928 S. M.) KENYÉR MINIMÁLIS ÁRA: Az 5-ös búzalisztből, vagy ennek megfelelő lisztkeverékből készült középtipusú kenyér kilogrammon­kénti legalacsonyabb nagybani ára 27 fillér, kicsinybeni ára 30 fillér. A 4-es búzalisztből, vagy ennek megfelelő lisztkeverékből 1 kilogrammos és fél kilogrammos cipókban előállított félbarna (félfehér) kenyér kilo­grammonkénti legalacsonyabb nagybani ára 32 fillér, kicsinybeni ára 36 fillér. Ugyanaz a kenyér 2 kgr.-osban nagybani ára 30 fillér, kicsinybeni ára 34 fillér. (1935. XII. 15-től). 2-es számú búzalisztből vagy ennek megfelelő lisztkeverék­ből burgonya hozzáadásával készült fehérkenyér nagyban 34 fillér, kicsinyben 38 fillér. Csemege rozskenyér nagyban 30 fill., kicsinyben 34 fill.

Next