Borászati Lapok – 11. évfolyam – 1884.

Tartalom

A­ ­ szekfák tartóssá tétele (1) 1­0. Ampelographiai levél (3) 25. Ampelographiai válasz (4) 33. Amerikai szőlőfajok (7) 53 . (8) 61. Amerikai venyigék kiosztása (7) 57. Amerikai magvak előkészítése (12) 98. Aszalt szőlőből borgyártás (15) 122. Asszu-szőlő termelés Görögországban (24) 192. Aradi gazdasági egylet a phylloxera ellen (30) 242. Állott izű borok javítása (31­) 250. Aszokhordók bekenése (33) 266. Aromaticus kénezése a boroknak (33) 266. Amerikai szőlőmagvak ügyében (35) 281­. Amerikai szőlővesszők eladása ügyében (36) 289. B Bouschet vöröslevü szőlőfajtái (1) 1. Beregszászról levél a szerkesztőhöz (1) 9. Budapesti kiállításra vonatkozó közlemények (7) 58, (25) 200. Balassa-gyarmati rabok szőlészeti oktatása (10) 75. Bortermelők helyzete Francziaországban (10) 82. Borárak Francziaországban (19) 153. Borüzlet (19) 153 .(20) 161. (23) 186. Budai vinczellérképezde pályázata (19) 155. Borászati intézményeink és a külföld (20) 160. Balaton­füredi hangok (21) 169. Borok rothadása (22) 177. Boraink Oroszországba vitele (22) 178. Budai vinczellérképezde kirándulása (23) 184. Budai vinczellérképezde zárvizsgája (24) 190. Borbevitel Hollandiába (24) 194.­­ Bor tisztaságának kémszere Pradinestől (25) 201. Borüzleti kilátásaink (28) 219. Borászati törzskönyv 1884-re (28) 225. Borok megbarnulásának oka (28) 225. Borkivitel Svájczba (31) 250. Borkezelési tanfolyam Bécsben (31) 250. Balatonmellékéről (34) 273. Budai vinczellérképezde szüretje (35) 276. Borkivitelünk Francziaországba (35) 282. Biró Lajos phylloxeraügyi jelentése (36) 285.­­ Czementhordókról (17) 137 . (1­8) 145. Csigák irtása (20) 161. Caniculai napok Arad-Hegya­lján (21) 164. Calocoris tetű mint szőlőellenség (24) 194.­­ Cladomania szőlőbetegség (24) 194. Cognacgyártás fontossága (25) 1­95. Czukorkérdés a bor javításánál (32) 258. I Derítőszerekből veendő mennyiség (1) 3 ; (2) 12 ; (3) 20. Despujols ojtógép (1) 4. (2) 18.­­ Diószegi vinczellérképezde pályázata (16) 130. Derítés alatti bor utóerjedése ellen (21) 170. Delinféle kupakológép (22) 172. Demyolinok használata (35) 282.­­ Derítőszer fennakadásánál követendő eljárás (36) 290. I Erjedés fogalmához adatok (6) 43. Egy nagyborkereskedő bukása (7) 58. Egy lépés borászati haladásunkban (11) 83. Esztergom városa a borászat emelésére (11) 90. Ezerszáznégy óda a pezsgőhöz (20) 160. Értesitő az istvántelki földmives iskoláról (22) 177.­­ Értesitő a tarczali vinczellérképezdéről (22) 177. Érés gyorsítása a szőlőnél (24) 192. Elsárgult szőlők javítása (24) 193. Egres szőlők értékesítése (30) 241. Édes mustár készítése (30) 241. Ezerhétszáz éves római hordó (31) 250.­­ Eladó európai szőlővesszők jegyzéke Kecskeméten (34) 272.­­ Eczetkészítés borból (35) 282. F. Francziaország borkereskedése (10) 82 ; (17) 138. Forgalmi szabad termények a phylloxerazár mellett (17) 138. Felhőszakadás Budán (19) 152. Fuchsin felismerése a veresborban (34) 268. G­­yérítő eljárás (2) 12 ; (5) 37; (6) 45. Galsai erjesztőtelep (5) 35. Gyógybornak mit nevezünk ? (10) 77; (11) 87; (12)95; (13) 103. Gőzeke szőlőművelésre (16) 129. Gőzerő alkalmazása a pinczében (20) 158. H. Hordókenőcs, tartós (1) 9. Hogyan lettem én szőlősgazdává ? (13) 106. Hordók alakjának befolyása a borra (20) 160. Hordók kénezése (24) 193. TARTALOM. (A zárjel közt levő számok a lap számát­, a nyílt számok pedig az oldal számát jelentik.)

Next