Cukoripar, 1959 (12. évfolyam, 1-12. szám)

Oldal Oldal Mészáros Sándor: Oldal Hannig H.: A hidrociklon és alkalmazása a cukoriparban (lapszemle) .......................................................... 165 Ifj. Haraszti Gyula: A moszkvai mezőgazdasági kiállításon bemu­tatott műszerek .................................................. 6 Hegedűs Lajos: Folytonos cukoroldó .......................................... 147 75 éves az Országos Műszaki Könyvtár .. .. 1/b Holly Imre: Cukorrépa minőségvizsgálati módszerek Sop­ronhorpácson ...............................................................235 Az ICUMSA Nemzetközi Bizottságának hatá­rozata a cukorvizsgálati módszerek egységesí­téséről (lapszemle).................................................. 7/b Jánossy Károly: Iszaposlé visszakeringtetés a folytonos, ellen­áramú orosz szénsavazóban­ ............................. 178 Jánossy K., Kaiser E., Tomba M. és Vukov K.: A cukorrépa minőségi átvétele a mezőgazdaság szocialista szektorától ...............................................290 Janotta J., Lachowicz E. és Tomczynski B.: A cukoripar a számok tükrében (lapszemle) .. 20 Kac­h. J.: A derítőedények térfogatának számítása (lap­szemle) ................................. ..........................263 Kaiser E., Tomba M., Vukov K. és Jánossy K.: A cukorrépa minőségi átvétele a mezőgazdaság szocialista szektorától ...............................................290 Kotányi Andor és Decsi Ferenc: Mit láttunk a Szovjetunióban ...................... 1 Kovalj E. T., Zagoruljko A. G. és Lipec A. A.: A diffúzióhoz visszavett diffúziós- és présvíz tisztítása (lapszemle) .. 41 Lazar A.: A polyploid és a diploid cukorrépafajták léleg­zése (lapszemle) .. .. 7/b Leelőssy Kálmán: A Sarkadi Cukorgyár hálózati csatlakozása . . 279 Lemaitre A.: Cukoroldatok tisztaságának meghatározása elektromos vezetőképesség méréssel (lap­szemle) .....................................................................11/b Vizes oldatban jelenlevő kis cukormennyiség mérése (lapszemle)............................................ 7/b Dr. Léopold Martin: Tanulmány a cukorrépa mintavétel és ter­mésbecslés módszerekről (lapszemle) .. .. 7/b Licht F. O.: A cukorvilágpiac helyzete 1958—59. kampány­év után (lapszemle) ...............................................286 Mácsik Alajos és Vajda József: Eberhard­ mészkemence a Hatvani Cukorgyár­ban .......................................................................... 78 Dr. Magyar Károlyné: Csicsóka glükóz- és fruktóztartalmának vizs­gálata .................................................................. .. 126 A csicsóka szénhidrát tartalmának kinyerése 189 Mándy Tamás és Vavrinecz Gábor: A melászképződés okai általában és a cukor egy új kettős vegyülete......................................176 Kisteljesítményű víztisztító berendezés .. .. 217 Michatova G. N.: Az előderítés legkedvezőbb hőmérséklete (lap­szemle) ............................ .................................... 40 Mikitelj V.: Kedvezőtlen körülmények hatása a folytonos diffúziós berendezések működésére az elmúlt kampányban (lapszemle) .................................... 199 Mirko Lamer: A világ műtrágya gazdálkodása (könyvismer­tetés) ....................................­......................................... 133 MITE hírek .............................................................. 2­ b Molnár Jenő: A cukorgyári általános revízió tapasztalataiból 299 Naffa P. és Frégé C.: Tiszta cukoroldatok viszkozitásának megvál­toztatása oldott vagy szuszpenzióban levő nemcukoranyagok hozzáadásával (lapszemle).. 11/b | Nagy Ferenc |...................................................................... 105 Nagy Józsefné: Folytonos cukoripari eljárások.................................322 Nagy László: Nagy feladatok előtt áll a cukoripar . . . . 233 Novikov V. A., Kicsigin N. M. és Jacenko V. Sz.: A répakombájnnal szedett répa tisztítása (lap­szemle) ................... .................................... .. 41 Az NSZK-ban jelenleg használt cukorrépa­vetőmag típusok (lapszemle) ...................................200 Obusinszkij E. I.: Nád-nyerscukor feldolgozási tapasztalat (lap­szemle) ..............................................................129 Pályázati felhívás..................................................... 71 Parker W. M. és Bond G. M.: „Spaldinlab“ keménységjelző. Készülék a táp­vízben, kondenzvízben stb. levő, meg nem fe­lelő keménység önműködő figyelésére és jel­zésére (lapszemle) .................................... . . .. 264 Paulik István és dr. Tiszaváry Ottó: Korrózió a cukoriparban ........................................ 182 Pernet A.: A Smet-féle diffúziós berendezés (lapszemle) 200 Phipps A. H.: Az utótermék pép kezelésének néhány, szem­pontja (lapszemle) ..................................................264 Pintér Gyula, Szabó Géza és Vukov Konstantin: Tanulmányútunk a Szovjetunióban................... 46 Psidal F.: Cukorgyári automatizálás (kivonat)...................... 297 Radics Imréné és Hangyái Károly: Az Ercsi Cukorgyár betain-üzeme...................... 209 Ramondt D.: A szénsavazott lé által okozott korrózió a be­párlóban (lapszemle) ..................................................104 Roche M.: A kristályszámlálás módszere a cukorfőzetben (lapszemle) .............................................................. 22 Az első szűrés iszapjának mikroszkopikus képe és összefüggése a leszűréssel (lapszemle) .. 11/b Rudnyánszky Béla: Hároméves a Mezőhegyesi Kísérleti Telep .. 152

Next