Cukoripar, 1962 (15. évfolyam, 1-12. szám)

1962-01-01 / 1. szám

II Oldal A répatárolás újabb módjai a Szovjetunióban 59 Weibull-rendszerű ömlesztett­ cukor­raktárak építése 1960-ban és 1961-ben..........................151 A cukorveszteséggel­­kapcsolatos egyes problé­mák a szovjet cukoriparban .......................... 158 KÖNYVISMERTETÉS *Dr. Harsányi I.: A mérnök-technikusok munkájáról, társa­dalmi-anyagi helyzetéről ............................ 110 *Dipl. Ing. Mikusch E.: A szabályozó berendezések számítása és szer­kesztése ................................................................... 94 *Paschel L.: A társadalmi munka a szocialista élelmiszer­­ipari üzemben...............................................................247 * Szovjetunió Központi Cukoripari Kutatóintézete: A cukorgyártás kémiai-technológiai ellenőrzé­sének kézikönyve.......................................................335 *Ing. Wüttmers H.: Bevezetés a szabályozási technikába.................. 94 KÜLFÖLDI LAPSZEMLE *Ahari D., Genotelle J.: Cukorszíneződés a gyártás folyamán .. .. 189 *Athenstedt: A répafarok felhasználása..............................282 *Azrilevics M. J., Fajerstein L. M.: A szivattyúállomások automatizálása .. • • 282 *Brünicher Olsen H.: A DdS folytonos diffúzió...............................6/B *A cukorrépaprizmák védelme fagy ellen mű­anyagtakaróval ................................................................189 *Dr. Dédek J.: Különböző nemcukoranyagok adszorpciója kalciumkarbonáton............................................ 95 *Devalers P.: A cukor granulometriája............................... 190 A páravizek kezelése kationcserélőn diffú­ziós felhasználás céljára .......................................283 *Domasevszkij A. A.: A padló ellenállása a cukoroldatok agresszív hatásával szemben............................................ 95 *Drobotenko A. P.: A cukorgyárak kapacitás-emelésének és a munkatermelékenység növelésének tartalékai 284 * Ewers W.: A letisztítás egyszerű mennyiségi szabályozása visszavétel esetén...............................................340 * Fontein F. J., Van Rooy J. G., Leniger H. A.: Egyes változók befolyása a hidrociklon telje­sítményére ...............................................................277 *Greselin R.: A finomított cukor tárolása 50 kg-os papír­­zsákban .................. 190 *Grizodubov N. I.: A répa- és cukorelszámolás problémája .. .. 280 *Dr. Haucke H.: A kazánházi ellenőrzés fontosabb mutatói .. 191 *Heinrich H.: A pólus-átkapcsolásos elektromotorral hajtott toentrifugák................................... 6/B * *Dr. Hirschmüller: Múzeum — csak cukornak...............................233 Oldal *A homokcukor újszerű, ömlesztett szállítási módja...........................................................................6/B *Kanivec G. A.: Az új KMZ—61 répamosó.................................. 160 *Kartasov A. K., Golonjak Ju. D. stb.: A poliakrilamid alkalmazása a cukorgyártás­ban ........................................................................... 94 *Kloss G.: Centrifugálszűrő cukorgyári levek szűrésére .. 340 *Kohn R., Kohnova Z.: A cukorrépálé koagulált kolloidjainak szer­kezete ........................................................................... 32 *Kowalewszki Z.: A répa tárolása a szántóföldön, átvételi állo­máson és gyári tárolótelepen ...............................156 *Kowalewszki Z.: Szokatlan üzemi balesetek az 1960. évi kam­pányban ........................................................................156 * Kozsemjákin Sz. T.: Nedves cukorpor-szűrők .................................. 32 *Lachowicz: A cukorgyárak termelési kapacitása .. .. 246 * Linde:­­ Cukorlevek sótalanítása Levatitokkal . . .. 339 *Meads: A finomítói műveletek és a statisztika . . .. 201 *Milton R. F.: A humusz és komposzt szerepe...............................338 *Mondzelevszkij: A kristálycukor csomagolás gépesítése és a göngyölegek javítása ...............................................223 *Morris W. I.: A sűrűsé raktározása ...............................................224 *­Möhler W.: A pH mérése és szabályozsa az I. szénsava­­zásban .......................................................................337 *Muszolin V. I.: Új rendszerű csörgedeztető szaturációs ké­szülék .......................................................................... 60 *Nevedrov V. I., Popov V. E.: Az úsztató és mosóvizek előzetes tisztítása .. 281 *Paskovszky F. M.: A­­gépesített cukorgyári répatároló............ 281 * Perer­jakovicz: A nyersanyagveszteség paraméreteinek megha­tározása .......................................................................282 *Peters J.: Derítés és szénsavazás egy fő munkaerővel .. 340 *Dr. Petke E.: Zöldta­karmányszárítás az NDK-ban . . .. 247 *A répaudvar korszerű automatikus beren­dezése ...............................................................................156 *Rabalkin M. I.: Karbantartási szervezési kérdések............ 284 *Schlecht A.: Izotópokkal való mérés és szabályozás a cu­koriparban .......................................................................340 *Schwieter, Huber: A szeletszárítás hőfogyasztása.......................337

Next