Cukoripar, 1979 (32. évfolyam, 1-4. szám)

1979-01-01 / 1. szám

TARTALOM Szabó G.: A cukorrépa tárolási technológiája és a tárolás előtti időszak fontosabb tényezői — — — — — — — — 1 Dr. Hangyái K.: Biológiai szennyvíztisztítás a cukoriparban — — 12 Dr. Lukács L., Pócsy F.-né, Zana J.: Összehasonlító kísérletek örökletesen monogerm cukorrépafajtákkal — — — — — 19 Krieger O.: Tanulmány a cukorgyártás fejlődéséről — — — — 23 Soós L: Kapacitásnövelő beruházás DC—10 diffúzió beépítésével az Ácsi Cukorgyárban — — — — — — — — — — 26 Dr. Vigh A.: A letisztítás elméleti kérdései — — — — — — 34 СОДЕРЖАНИЕ Г. Сабо: Технология хранения сахарной свеклы, и важнейшие мероприятия предыдущего периода хранеоия — — — 1 Д-р К. Хандьал: Биологическая очистка сточных вод — — 12 Д-р. Л. Лукач, Ф. Почи, Й. Зана: Сравнительные опыты с нас­ледственно Односемян ыми сортами сахарной свеклы — 19 Э. Кригер: Статья^о развитии сахарного производства — — 23 И. Шош: Инвестиция с увеличением можности на сахзаводе „Ач” с установкой диффузора типа ДЦ-10 — — — — 26 Д-р. А. Виг: Теоретические вопросы очистки сока — — — 34 CONTENTS С. Szabó: Technology for the storage of sugar beets and the more important tasks for the time preceding storage — — — 1 Dr. K. Hangyái: Biological purification of waste waters in the sug­ar industry — — — — — — — — — — — — 12 Dr. L. Lukács, Mrs. F. Pócsy, J. Zana: Comparative tests with ge­netically monogerm sugar beet strains — — — — — 19 ö. Krieger: Essay about the progress of sugar manufacture — — 23 I. Soós: Capacity enlarging investition by erecting a diffuser DC—10 in the Sugar Factory Acs — — — — — — — 26 Dr. A. Vigh: Principles of juice purification — — — — — — 34 INHÁLT ? G. ffeabó: Lagerungstechnologie der Zuckerrüben und die wichti­geren Obliegenheiten für die Zeit vor der Einlagerung — — 1 Dr. K. Hangyái: Biologische Abwasserreinigung in der Zucker­industrie — — — — — — — — — — — — 12 Dr. L. Lukács, Frau F. Pócsy, J. Zana: Vergleichende Versuche mit genetisch-monogermen Zuckerrübensorten — — — — 19 ö. Krieger: Aufsatz über die Entwicklung der Zuckererzeugung 23 1. Soós: Kapazitätvergrössernde Investition durch Einbau eines Diffuseurs DC—10 in der Zuckerfabrik Ács — — — — 26 Dr. A. Vigh: Theoretische Grundlagen der Saftreinigung — — — 34 A szerkesztésért felel: Dr. Vigh Albert Felelős kiadó: Siklósi Norbert igazgató Kiadja a Lapkiadó Vállalat, Budapest, VII., Lenin körút 9—11. Telefon: 221-293. Levélcím: Postafiók 223. 1960 Külföldön terjeszti a „Kultúra” Külkereskedelmi Vállalat, Budapest, Postafiók 149. H—1389 Egyes szám ára: 20.— Ft Szerkesztőség címe: Budapest, XIV., Komócsy u. 39—41. Telefon: 632-000 1141 Csekkszámlaszám: Cukoripari Vállalatok Trösztje 216-12675 Fejér megyei Nyomdaipari Vállalat dunaújvárosi telepe HU ISSN 0011—2720 XXXII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 1979. JANUÁR—FEBRUÁR­ I Szerkesztő bizottság: Dr. Vigh Albert szerkesztő, Dr. Hangyás Károly, Pintér Pál, Schottner Károly, MÉTE Cukoripari Szakosztály titkára Dr. Vukov Konstantin, Wertán Pál szerkesztő-d. Dr. Zsigmond András

Next