Cukoripar, 1985 (38. évfolyam, 1-4. szám)

1985-01-01 / 1. szám

TARTALOM Dr. Hangyái K.: Osztrák—magyar cukorrépa-szeminárium .................... 1 Dr. Kónya K., dr. Kovács J.: A talaj előkészítés új eljárásai ...................... 9 A vetéstechnika fejlődése a cukorrépa-termesztésben............................. . 11 fzabösszották­­.................................................................................................... 13 Szekrényesy, Parádi, Hangyás, Viktor: A cukorgyári viszkozimetria .... 14 KÖNYVISMERTETÉS A lisztes répabarkó és a védekezés .................... 21 Dr. Vukov K.: A fenolos anyagok szerepe a levek színeződésében ........... 22 Bakonyi J.: Lichtenstein JVertikális hűtőkavaró ...................................... 24 Wertán P.: A gázturbina ...................................................................................... 28 Dr. Kerekes L.: A cukorgyártás mikrobiológiai vizsgálata........................ 29 Nekrológ: Dabrónaki Gy., Brieber L.............................................................. 27,Зб Wertán P.: Az energiahordozók ......................................................................... 36 Budapesti Nemzetközi Vásár ............................................................................. 37 1984. évi tartalomjegyzék ............................................................................. B/N­L, СОДЕРЖАНИЕ Д-р К. Хандял: Автсро—венгерской семинар под сахарной свёклу ................ 1 Д-р Й. Коня, д-р Й. Ковач: Новые способы подготовки пэчвы под свёклу ... 9 Т. Секренеши, Л.ради, К. Хандял, К. Ликтор: Вязкость утфеля, I часть. Основы ротационного определения вязкости утфеля ................................ 14 Д-р К. Буков: Роль фенольных веществ в нарастании цветности соков сахар­ного завода II....................................................................................................... 22 Й. Бакони, Й. Лихтенштейн: Вертикальная мешалка-кристализатор на сахарном заводе в городе Хатван ................................................................. 24 П. Вер тан: Газовая турбина ................................................................................... 28 Д-р Л. Керекеш: Технологическое-микробиологическое исследование произ­водства сахара ................................................................................................... 29 П. Вертан: Топливо................................................................................................... 36 CONTENTS Dr. К. Hangyái: Austrian—Hungarian seminary on sugarbeets ........... 1 Dr. K. Kónya, dr. J. Kovács: New methods of soil preparation for sugar­beets ................................................................................................................... 9 T. Szekrényesy, L. Parádi, К. Hangyái, Mrs. T. Liktor: Viscosimetry of massecuites, 1..................................................................................................... 11 Dr. K. Vukov: The role of phenolic matters in the colouring sugar factory juices, II.............................................................................................................. 22 J. Bakonyi, J. Lichtenstein: Vertical cooling crystallizer in the Sugar Factory Hatvan ............................................................................................. 24 P. Wertán: Gas turbine ......................................................................................... 28 Dr. L. Kerekes: Technological-microbiological examinations in the sugar production ........................................................................................................ 29 P. Wertán: Sources of energy ............................................................................. 36 INHALT Dr. K. Hangyái: Österreich—ungarisches Seminar über Zuckerrüben . . 1 Dr. К. Kónya, dr. J. Kovács: Neue Verfahren in der Bodenvorbereitung für Zuckerrübe .................................................................................................... 9 T. Szekrényesy, L. Parádi, К. Hangyái, Frau К. Liktor: Füllmassen viskosimetrie, I. Grundlagen der Roto-Viskosimetrie ............................. 14 Dr. K. Vukov: Die Rolle der phenolischen Substanzen in der Verfär­bung der Zuckerfabriksäfte............................................................................. 22 J. Bakonyi, J. Lichtenstein: Vertikaler Kühlkristallisator in der Zf. Hatvan......................................................................................................................... 24 P. Wertán: Die Gasturbine .................................................................................. 28 Dr. L. Kerekes: Technologisch-mikrobiologische Untersuchung dei Zuckererzeugung................................................................................................. 29 P. Wertán: Die Energieträger............................................................................. 36 XXXVIII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 1985. JANUÁR—MÁRCIUS Szerkesztő bizottság: Dr. Vigh Albert fel.­szerkesztő: Dr. Fábián Károly, Dr. Hangyái Károly, Haraszti Gyula, Krieger Ödön, Dr. Magassy Lajos, Pintér Pál, Schottner Károly, MÉTE cukoripari szakosztály titkára Dr. Vukov Konstantin, Wertán Pál szerkesztő, Dr. Zsigmond András A szerkesztésiért felel: dr. Vígh Albert Felelős kiadó: Faklen Pál igazgató Kiadja a Delta Szaklapkiadó és Műszaki Szolgáltató Leányvállalat 1962 Budapest VM. Garay u. 5. Telefon an­544K) Külföldön terjeszti a „Kultúra” Külkereskedelmi Vállalat, Budapest, Postafiók 149. H—01309 Előfizethető a szerkesztőségnél. Egyes szám ára: 3­2,50 Ft Előfizetési díj évi 130.— Ft Szerkesztőség címe: UIM Budapest XIV., Komócsy u. 39—él. Telefon: 632-000 Csekkszámlaszám: Cukoripari Szolgáltató Közös Vállalat 2Ш6—37 066 84. 44 5©2 Petőfi Nyomda, Kecskemét ISSN 0011—2720

Next