Cukoripar, 1987 (40. évfolyam, 1-4. szám)

1987-01-01 / 1. szám

TARTALOM Bocskyy­y.: A MARIBO Vállalat cukorrépamag termesztése.......................... 1 . Szilágyi S. né Elkészült az új cukorrépaipari szabvány...................................... 6 Dr. If.Schiweck, Dr. H. Kutschke, Dr. C. Nähte: Anaerob szennyvízkezelés az Oflstein-i cukorgyárban................................................................................ 7 Dr. Hangyái K., dr. Vígh A.: Az ICUMSA 19. ülése 1986-ban........................ 13­­Simon András:­­.................................................................................................... Sebestyénné: Tapasztalatok cukoripari gyors vizsgálati módszerekkel............. 19 Németh L.-né: A Petőfi Cukorgyár MEO-szervezetének munkája..................... 22 Megyeri E., Megyeri L.: Ca- és Mg-ionok meghatározása komplexometriásan, potenciometrikus végpontjelzéssel................................................................ 29 Dr. Vukov K., dr. Barta J.: Csicsókaszörp és fruktózgyártás a Hosszúhegyi Mezőgazdasági Kombinátban...................................................................... 36 Salánki /.. A Szerencsi Cukorgyár történetéből, III............................................ 40 СОДЕРЖАНИЕ Б. Боесков: Семеноводство сахарной свеклы в датской фирмы МАРИБО 1 Ш. Силагьи: Разработан новый стандарт на свеклу...................................... 6 Д-р. X. Шивек, д-р. X. Кучке, д-р. Ц. Неле: Оборудование для анаэробной очистки сточных вод на заводе »ОФШТЕНИ«...................................... 7 Д-р. К. Хандял. д-р. А. Виг: 19. заседание международной комиссии по унификации методов анализа сахара....................................................... 13 М. Мурашевич—Шебештьен: Опыт пользования скростных методов мик­робиологического контроля в сахарном производстве........................ 19 Л. Немет: Робота и эффективност ОТК на сахарном заводе ПЕТЁХАЗА 22 Е. Медери — Коня. Л. Медери: Определение ионов Са и Mg комплексомет­рическим способом с потенциометрической индикацией..................... 29 Д-р.К. Вуков и д-р. Й. Барта: Производство топинамбуровой патоки в сельскохозяйственном комбинате Хоссухедь...................................... 36 И. Шалаши: Из истории сахарного завода СЕРЕНЧ.................................. 40 FROM CONTENT В. Boeskov: Seed-corn growing by the enterprise MARIBO............................ 1 Mrs. S. Szilágyi: The new sugarbeet industrial standard has been finished.... 6 Dr. H. Schiwek, Dr. H. Kutsche. Dr. C. Nähle: Anaerobic wastewater treatment plant in the OfTstein Factory........................................................................ 7 Dr. K. Hangyái, Dr. A. Vigh: The 19. session of ICUMSA in 1986 ................. 13 Mrs. Sebestyén: Experiences with quick microbiological investigation methods in the sugar industry..................................................................................... 19 Mrs. L. Németh: Work and efficiency of the checking department in the Sugar Factory Petőháza......................................................................................... 22 Mrs. E. Kónya Megyeri, L. Megyeri: Complexometric determination of Ca- and Mg-ions by potentiometric endpoint signalling............................................ 29 Dr. К. Vukov, Dr. J. Barta: Manufacturing Jerusalem artichoke syrup and fructose.......................................................................................................... 36 I. Salánki: From history of the Sugar Factory Szerencs, III.............................. 40 AUS DEM INHALT В. Boeskov: Produktion von Zuckerrüben-Saatgut im Unternehmen MARIBO 1 Frau S. Szilágyi: Die neue Industrienorm für Zuckerrüben wurde fertiggestellt 6 Dr. H. Schiweck, Dr. H. Kutschke, Dr. C. Nähle: Anaerob Abwasserbehand­lungsanlage in der Zuckerfabrik Offstein..................................................... 7 Dr. K. Hangyái, Dr. A. Vigh: Die 19. Sitzung der ICUMSA in 1986............... 13 Frau Sebestyén: Erfahrungen mit raschen mikrobiologischen Untersuchungsme­thoden in der Zuckerindustrie...................................................................... 19 Frau L. Németh: Arbeit und Wirksamkeit der Organisation für Gütekontrolle in der Zuckerfabrik Petőháza...................................................................... 22 Frau E. Megyeri, L. Megyeri: Komplexometrische Bestimmung der Ca- u. Mg-Ionen mit potentiometrischen Endpunkt-Signal.................................. 29 Dr. K. Vukov, Dr. J. Barta: Erzeugung von Topinambursirup und Fruktose im Landwirtschaftlichen Kombinat Hosszúhegyes............................................ 36 I. Salánki: Aus der Geschichte der Zuckerfabrik Szerencs, III.......................... 40 XL. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 1987. JANUÁR MÁRCIUS Szerkesztő bizottság: Dr. Vígh Albert fel.­szerkesztő, Dr. Fábián Károly, Dr. Hangyái Károly, Haraszti Gyula, Krieger Ödön, Dr. Magassy Lajos, Pintér Pál, Schottner Károly, MÉTE cukoripari szakosztály titkára Dr. Vukov Konstantin, Wertán Pál szerkesztő, A szerkesztésért felel: dr. Vígh Albert Felelős kiadó: dr. Varga György igazgató Kiadja a Delta Szaklapkiadó és Műszaki Szolgáltató Leányvállalat 1442 Budapest VII., Garay u. 5. Telefon: 215-440 Külföldön terjeszti a „Kultúra” Külkereskedelmi Vállalat, Budapest, Postafiók 149. H 1389 Előfizethető a szerkesztőségnél. Egyes szám ára: 32,50 Ft Előfizetési díj évi 130.— Ft Szerkesztőség címe: 1141 Budapest XIX., Komócsy u. 39—41. Telefon: 632­ 000 Csekkszámlaszám: Cukoripari Szolgáltató Közös Vállalat 216—37166 87. 65196 Petőfi Nyomda, Kecskemét ISSN 0011—2720

Next