Cukoripar, 2001 (54. évfolyam, 1-4. szám)

2001-01-01 / 1. szám

TARTALOM A XXI. század elé ......................................................................................... 1 In memoriam Pintér Pál................................................................................. 2 Őrizze emlékezetünk ...................................................................................... 2 In memoriam Nagy Julianna ......................................................................... 3 In memoriam Boros Gábor ........................................................................... 3 Eszterle Matild: Új technológiák a cukoriparban ....................................... 4 TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYEK Dr. Zsigmond A.-Dr. Eszterle M.: A CITS Mérés- és Folyamatirányítási Albizottságának 2000. évi magyarországi ülése ................................. 11 Madarász László-Sári Csaba: A CITS Mérés- és Folyamatirányítási Albizottságának ülésnapja a Rábai Cukorgyárban ............................... 15 Koczka Zoltán-Kovács Gergely: CEFS Kommunikációs Konferencia Budapesten .............................................................................................. 18 TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNY Prf. Dr. Bíró György: Szénhidrátok a korszerű táplálkozásban ................. 21 Dr. Pécsi Tibor: Koleszterinmítosz .............................................................. 24 Dr. Patyi Erna: Magyarországon elismert betegségellenálló cukorrépafajták ..................................................................................... 29 Schottner Károlyné: FOODAPEST 2000 ...................................................... 33 BEMUTATJUK a Tessedik Sámuel Főiskola szarvasi Könyvtárát ................................. 37 BEHARANGOZÓ .......................................................................................... 39 A CUKORIPAR 2000 évi Lif­. évfolyamának tartalomjegyzéke ............... 39 CONTENTS A look in to the 21 th century ......................................................................... 1 In memoriam Pintér Pál ................................................................................. 2 In memoriam Melitta..................................................................................... 2 In memoriam Nagy Julianna ......................................................................... 3 In memoriam Boros Gábor ..................................... 3 Matild Eszterle: New technologies in the sugar industry ........................... 4 A. Zsigmond-M. Eszterle: Meeting of the CITS Subcommittee of Measuring end Process Control in Hungary in 2000 ......................... 11 L. Madarász-Cs. Sári: Meeting of the CITS Subcommittee of Measuring and Process Control in Kaba.............................................. 15 Z. Koczka-G. Kovács: CEFS Communication Conference in Budapest .. 18 Gy. Biró: Carbohydrates in the modem nutrition ....................................... 21 T. Pécsi: The mytos of cholesterin .............................................................. 24 E. Potyi: The quality of registred sugarbeet varieties resistant against diseases in Hungary ................................................................ 29 Mrs. Schottner: FOODAPEST 2000............................................................... 33 WE PRESENT: A Library ........................................................................... 37 Information .................................................................................................... 39 Contents of CUKORIPAR volume LIII. (2000.) ....................................... 39 INHALT Ein Blick in das 21sten Jahrhundert ............................................................ 1 In memoriam Pintér Pál ................................................................................. 2 In memoriam Melitta...................................................................................... 2 In memoriam Nagy Julianna ......................................................................... 3 In memoriam Boros Gábor ........................................................................... 3 Matild Eszterle: Neue Technologien in der Zuckerindustrie ..................... 4 A. Zsigmond-M. Eszterle: Die Sitzung des Messung- und Steuerungssubcomittee von CITS in 2000, Ungarn ........................... 11 L. Madarász-Cs. Sári: Die Sitzung des Messung- und Steuerungssubcomittee von CITS in 2000, Kaba ............................... 15 Z. Koczka-G. Kovács: CEFS Kommunikationskonferenz in Budapest .. 18 Gy. Biró: Kohlenhydrate in der modernen Ernährung ............................... 21 T. Pécsi: Das Mythos des Cholesterins ........................................................ 24 E. Potyi: Die Qualität der krankheitresistenten Sorten in Ungarn ............. 29 Frau Schottner: FOODAPEST 2000 ............................................................ 33 WIR VORFÜHREN: Ein Bibliothek .......................................................... 37 Information .................................................................................................... 39 Inhaltverzeichnis des LIII. (2000.) Jahrgangs von CUKORIPAR ............ 39 LIV. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2001. JANUÁR-MÁRCIUS * Felelős szerkesztő Schottner Károlyné Szerkesztőbizottság: Dr. Angeli András Dr. Fábián Károly Krieger Ödön Schottner Károly MÉTE Cukoripari Szakosztály titkára Dr. Zsigmond András * Szerkesztőség címe: 1141 Budapest XIV., Komócsy u. 39-41. Levélcím: 1590 Bp. Pf. 109 Telefon: 251-1089; 251-1999 * Csekkszámlaszám: Cukoripari Egyesülés 216-37166 * Felelős kiadó: Dr. Hernádi Zoltán MÉTE­ Kiadó 1027 Budapest, Fő u. 68. * Nyomdai előkészítés: Szurmay László Nyomás: FAA PRODUKT Felelős vezető: Faa Judit Marketing igazgató: Dr. Szalay Attila Belföldi terjesztés a szerkesztőség útján. Egyes szám ára: 300,­­Ft+áfa. Előfizetés egész évre: 1200,­ Ft+áfa. Előfizethető a szer­kesztőségnél. Megjelenik negyed­évente. HU ISSN 0011-2720

Next