Kertészhiradó 2. (1960)
1960 / 1. szám
3 Stencil szám: 35 nél. C vitamin kutatásaink soknak van komoly jelentősége, és rán spárga, karfiol, paprika, a konzervektre való adagolása csipkebogyó,szamóca, málna,pi- i, könnyebb, pontosabban mézgos és fekete ribszke, és ezekbőlhetővé teszi azok adagolásit, készített konzarvekkel foglal- mit az egyöntetű stabil minekoztunk. # 'séget biztositja. 2 Kezdeti állapotban van Harmadik téma terüle-B és B vitamin kutatási testünk a nyers gyümölcs, majd mánk, melynél először ki kell későbbiekben zöldésgeltartáválasztani, illetve meg kell fának, tárolásának köre. Szén javítani kevéssé ezeket módszen belül már foglalkoztunk őszizeket, és azután lellet rátérni barack érászól és tárolással, a gyakorlati részre, ezek gyn jelenleg is folyamatban van mohs és zöldségféléink,vala téli körte és alma fajták támint ebből készített konzervek tolási kísérlete. Először a vizsga tataira. fájtok tárólhatósági idejét Kutatásaink másik négy államuljuk meg, ezen idő alatt csoportja a tartósítóipari gya- pontosan rögzíteni kívánjuk korlát és technológia koréban a súlyapadás, valamint kémiai mozog, ezen a téren az utóbbi összetételben történő változás években kidolgoztuk e"minőség folyamatát, majd a tárolási gy.gyümölcspárlatok előállító lehetőségek javulásával tárólnak módszert vacuumos párlatlást meghosszabbító módszereknel, és mesterségesen érlelve," kidolgozását is tervbe vettük, valamint "gyümölcsborok teeh- ez a téma is szorosan összefüggő légi áját" 3,9 e cészitmányok népgazdaságunk fejlődésével, minőségi vizsgálatát is élve- amennyiben a jelenlegi fokon gettük, már neha elégedhetünk meg az Gyümölcsaszalvnyok mi- egyszerű ellátottsággal, hanőségjavító módszerét is ki- nem annak kertészeti vonatkozól goztük,melyet az iparnak zásaiban is a nagyobb választó átadtunk- kot, és tökéletesebb minőséget Gyakorlati vonatkozású kell biztosítani a modern és térnénk volt a^"Sűrített gyakorszerű technológia segitsémölcslevek előállitása aromagével, nemcsak a nyári,hanem visszanyerés mellett vacuumban az Őszi és téli hónapokban is, ás fagyaszt .szál" mellyel Tanszékünk Professzor aromádus, biológiai értékben ránk’, személyes munkássága lémagas, színanyagban értékes hűtővé teszi a tartósítóiparikészítményt sikerült előállt mikrobiológia is bevonuljon tanun... ezeket a kis érteket a kutási területünkre, és ezen következő évben tovább folytat a téren is komoly eredményűük. __ _ _ ket produkáljunk a kertészeti szemi kísérletet aik- szempontok figyelembevételét,ottunk be almaié, bámulás vel, és annak szükségleti szeelleni módszerek alkalmazásá- mnt. val, melynem egyidejű mester- Tanszékünk minden okséges ascorbindavval történő fotójának és kutatójának az a kezelése és laboratóriumi célja, hogy kutatási munkájaminősági ellenőrzése is folyik, val hozzájáruljon a mezőgaz- Különböző fűszernováhaság szocialista átszervezés nyékből illóolajcitratusok . fiának munkájához, és annak •előállítva. i.. ie..adatunk .volt, sikeréhez, melynek kapós...a főképek a hazánkban előforduló zöld levél fűszerből, készítettük kivonat Domonkos Jánosné tót, melynek mint exportanyag- adjunktus. Domonkos Jánosné adjunktus.