Élelmezési Ipar, 1970 (24. évfolyam, 1-12. szám)

1970-06-01 / 6. szám

élelmezési ipar A MAGYAR ÉLELMEZÉSI­PARI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET KÖZPONTI LAPJA TARTALOM Kévér Jánosné: Élelmiszerek­­-vitam­intartalmának meghatá­rozására szolgáló módszerek kritikai elemzése .................. 161 Rékasi Tibor: Utánőrlés hatása a búzaliszt, Ш. fehérjéinek néhány tulajdonságára........................................................................168 Balla Ferenc: Élelmiszeripari vonatkozású kérdések a VIII. Nemzetközi Táplálkozási Kongresszuson .. 174 Sósmezey István: Az ÉLTERV tevékenysége a gazdaságirányí­tás új rendszerében .................................................................. 180 A. K. Lloyd (Anglia): Automatizálás az italgyártó iparban .. 184 Varga Konrád: Keveréktakarmányok ömlesztett forgalmazása 189 Könyvismertetés: Karácsonyi László (szerk.): Gabona-, liszt-, sütő- és tészta­ipari vizsgálati módszerek .. .­­..............................................B-3 Szemelvények az élelmiszergazdaság nemzetközi szakirodalmá­ból (Gál István) ................................................................................192 Egyesületi hírek ......................................................................................B-3 E lapszámunk szerzői................................................................................173 СОДЕРЖАНИЕ И. Кевеи: Критический анализ методов служащих для опреде­ления содержания витамина С в пищевых продуктах.......... 161 Т. Рекаши: Дествие дополнительного помола на некоторые свойства муки, на белки.................................................................. 168 Ф. Балла: Современные проблемы питания с промышленной точки зрения ...................................................................................... 174 И. Щощмезеи: О работе проектной организации пищевой про­мышленности (ЕПТЕРВ) .............................................................. 180 А. Лоиб: Автоматизация в промышленности вырабатывающей напитки................................................................................................. 184 К. Варга: Сбыт комбикормов насыпью ............................................. 189 INHALT Frau Е. Kevei: Kritische Untersuchung der zur Bestimmung des Vitamin-C-Gehaltes in Lebensmitteln dienenden Methoden................................................................................................161 T. Rékasi: Einfluss des Nachmahlens auf manche Eigenschaf­ten des Weizenmehls bzw. dessen Eiweissstoffe.................. 168 F. Balla: Aktuelle Fragen der Ernährung vom Gesichtspunkt der Industrie ........................................................................................174 I. Sósmezey: Über die Tätigkeit des Planungsunternehmens für Lebensmittelindustrie (ÉLTERV) ...............................................180 А. К. Lloyd (England): Automation in der Getränkeindustrie 184 K. Varga: Vertrieb von Mischfutter als Schüttgut.................. 189 С О N T E N S Mrs. E. Kevei: A Critical Analysis of Methods for Determina­tion of Vitamin-C Content of Foods .................................. 161 T. Rékasi: Effect of Post-Milling on Some Properties of Wheat Flour and on its Proteins ...............................................................163 F. Balia: Actual Problems of Nutrition on the 8th International Nutritional Congress .................................................................. 174 I. Sósmezey: About the Activity of the Projecting Enterprise for the Food Industries (ÉLTERV) .. .. ..........................180 A. K. Lloyd (England): Automation in the Beverage Industry 184 K. Varga: Transport in Bulk of Mixed Feed .......................... 189 Szerkeszti a szerkesztő bizottság: Vajda Ödön dr. szerkesztő Kardos Ernő dr. szerkesztő-h. Ganger György Gerő György Kapás László Lugosi Jenő Szende László Szilágyi József Szerkesztőség: Budapest V., Városház u. 9—11 Telefon: 187-355 Felelős kiadó: Sala Sándor igazgató Kiadja: a Lapkiadó Vállalat, Telefon: 221-293 Budapest VÉL, Lenin krt. 9—11 Megjelenik havonta Terjeszti a Magyar Posta. Előfizethető a Posta Központi Hírlap Irodánál, (Buda­pest V., József nádor tér 1. Telefon: 180-850) vagy bármely postahivatalnál. Előfizetési díj: 72,— Ft (egész évre), egyes szám ára: 6,— Ft. Csekkszámla­szám: egyéni 61.217, közületi 61.066 vagy átutalás az MNB 8. sz. folyószámlájára. A folyóirat külföldre előfizethető: „Kultúra” P. I. B. 149. Budapest 62, 70.6., 12259 Révai Nyomda. Budapest V., Vadász utca 16. F. V.: Povárny Jenő. Index: 25.241

Next