Élelmezési Ipar, 1970 (24. évfolyam, 1-12. szám)

1970-07-01 / 7. szám

élelmezési ipar A MAGYAR ÉLELMEZÉSIPARI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET KÖZPONTI LAPJA TARTALOM Lénárt Lajos: Mit vár társadalmunk az élelmiszertermeléstől? 193 Berndorferné, Kraszner Éva: Tokoferolok (E-vitaminok) meg­határozásának lehetőségei élelmi anyagokban .................. 198 Szilágyi József: Az élelmiszerek 1969. évi minőségalakulása és a minőség javítása érdekében tervezett intézkedések .. 205 Arató János: Egy kétlépcsős szállítási feladat a malomiparban 207 Lehoczky Péterné: Szállítási csomagolás ..................................... 212 Lugosi Jenő: Élelmiszeripari gépszemle...............................................219 Szemelvények az élelmiszergazdaság nemzetközi szakirodal­mából (Gál István)................................................................................223 Könyvismertetés .......................... B-3 E lapszámunk szerzői ..............................................................................B-3 СОДЕРЖАНИЕ Л. Ленарт: Развитие производства пищевых продуктов........... 193 Е. Берндорферн-Краснер: Возможности определения токофе­ролов (витамина Е) в пищевых продуктах...............................198 Й. Силади: Формирование качества наших пищевых продуктов 205 Й. Арато: Задание двухступенчатой транспортировки в муко­мольной промышленности ................................................................207 П. Лехоцки : Транспортная упаковка ..................................................212 INHALT L. Lénárt: Entwicklung der Lebensmittelproduktion.................. 193 Frau E. Berndorfer-Kraszner: Möglichkeiten der Bestimmung von Tokoferolverbindungen in Lebensmitteln .................. 198 J. Szilágyi: Gestaltung der Qualität der Lebensmittel .. .. 205 J. Arató: Zweistufige Transportaufgabe in der Mühlenindustrie 207 Frau P. Lehoczky: Transportverpackung .................................. 212 J. Lugosi: Maschinenschau für Lebensmittelindustrie .. .. 219 CONTENT L. Lénárt: Development of Food Production.................................. 193 Mrss. Ё. Berndorf er-Kraszner: Possibilities of Tokopherol (Vi­tamin E) Determination in Foodstuffs ................................ 193 J. Szilágyi: On the Formation and Changes of Food Quality .. 205 J. Arató: A Two-Stage Transport Problem in the Milling In­dustry ................................................................................................207 Mrss. P. Lehoczky: Transport Packages...............................................212 J. Lugosi: Machines for Food Industries...............................................219 Szerkeszti a szerkesztő bizottság: Vajda Ödön dr. szerkesztő Kardos Ernő dr. szerkesztő-h. Ganger György Gerő György Kapás László Lugosi Jenő Szende László Szilágyi József * Szerkesztőség : Budapest V., Városház u. 9—11 Telefon: 187-355 * Felelős kiadó: Sala Sándor igazgat© Kiadja: a Lapkiadó Vállalat, Telefon: 221-293 Budapest VII., Lenin krt. 9—11 Megjelenik havonta Terjeszti a Magyar Posta. Előfizethető a Posta Központi Hírlap Irodánál, (Buda­pest V., József nádor tér 1. Telefon: 180-850) vagy bármely postahivatalnál. Előfizetési díj: 72,— Ft (egész évre), egyes szám ára: 8,— Ft. Csekkszámla­szám: egyéni 61.217, közületi 61.066 vagy átutalás az MNB 8. sz. folyószámlájára. A folyóirat külföldre előfizethető: „Kultúra” P. I. B. 149. Budapest 62. 70.7., 12545 Révai Nyomda, Budapest V., Vadász utca 16. F. V.: Povárny Jenő. Index: 25.241

Next