Halászat, 1939 (40. évfolyam, 1-17. szám)

Több lesz a pisztráng, galóca és pérhal ! — — — — 43 Tógazdasági címek. — — — — — — — — 100 Tokfogások a Dunán. — — — — — — — — 95 Tomcsányi Vilmos Pál dr. örökös felsőházi tag. — — 63 Urfi Mihály irodakezelési gyakornok. — — — — — 79 Változások a Magyar Tógazdaságok R. T. vezetőségében. 23 Viza, nagy — a Dunában. — — — ,— — — — 51 Zeke Imre­­ — —­­— — — — — — — — — ifj Zimmer Ferenc országgyűlési képviselő. — — — — 63 Zimmer Jótékonysági Alap, Adomány a —ra. — — 35., 43 II. Névjegyzék. (Névvel megjelent cikkek. Nagyobb cikkek teljes címe, stb.) Báldy Bálint­. Hogyan népesítsük be halastavainkat? — 57 Belányi Imre: Kopoltyúpenész. — — — — — — 90 Corb­us Zoltán: A jégalatti és nyári halpusztulások. 14 .. „ Emlékeimből. — — — — — — — 8 H: Dr. Korbuly Mihály temetése. — — — — — — 12 H: Zeke Imre :­­ — — — — — — — — — — 21 Hallósy Ferenc: A halpropaganda jelentősége. — — — 5 „ „ Az elektromos halászat. — — — — 29 „ „ Az 1939. évi halászati kiállítás. — — 49 Heiner Pál: Kárpátalja halasvizei — — — — — — 105 Hirsch Ferenc: Halastavak termelési viszonyainak vizsgálata Iklódy-Szabó János : Purgly Pál­­ — — — — — — I. : Az Országos Halászati Egyesület választmányi ülése. 21, 43, 92 I. : Kövessy Győző­­ — — — — — — — — — 21 vitéz Illésy Zoltán : Az Országos Halászati Egyesület. — 3 Illésy: Kárpátalja halászata. — — — — — — — 83 K. B.: Egy különös halászat. — — — — — — — 47 Dr. Keller Oszkár: Kannibalizmus a pontyféléknél. — — 11 K Gy.: Előadás halastavi rizstermesztésről. — — — 103 Kontúr György : A h. t. újjá­alakítása. — — •— — — 94 „ „ A hamburgi halászati kiállítás. — — — 69 „ „A zürichi halászkongresszusról. — — — 94 „ „ Halászléversenyt a halfogyasztás népsze­rűsítésére. — — — — — — — 94 „ „ Külföldi lapszemle — — — — — 60 „ „ Svájc halászata a Vadászati és Halászati Felügyelőség jelentésének tükrében. — — 95 „ „ Tógazdaságaink 1937. és 1938. évi terme­lési adatainak összehasolítása. — — 15 „ „ Zürichi országos kiállítás. — — — — 71 Kovács József : A nagy harcsa tulajdonságai — — — 89 Lukács Károly: A magyar halászat múltjából. — 98, 107, 109 „ Magyar halászati jog a középkorban. (Könyvism.) 62 „ „ Növelni kell a belföldi halfogyasztást. ” Mancha Rezső dr.: A halászati biológiai állomások feladatáról 4 Dr. Mika Ferenc és Dr. Varga Lajos : Hazai pisztrángte­nyésztésünk irányelvei és kilátásai. ” — 68, 81, 97 Miszlay József : A halászati tilalomról. — — — — — 71 Miszlay : A pézsmapocok terjedése. — — — — — 71 Répássy Miklós: A jövő. — — — — — — — — 2 Dr. Rotarides Mihály : Régi halak, ritka halak. — — — 68 Dr. Sebestyén Olga : Néhány szó a IX. Nemzetközi Limno­lógiai Kongresszusról. — — — — — — — 91 Szálkai Béla : Halászatunk rendezése és a horgászat. — 27 „ „ Az a búvárhalász. — — — — — 75 Dr. Székessy Vilmos: Bogár, mint haltáplálék. — — — 55 Szigetközi: Már megint a búvár. — — — — — — 75 vitéz uzsoki Szurmay Sándor dr. : A békés természetű halak, mint ragadozók. 46 ., „ „ „ A „Halászat“ jubileumára. 2 Techet Róbert: A földlopó mérnök. — — — — — 86 „ „ Apróságok a múltból. — — — — — 56 „ „ Ördögűzés. — — — — — — — 59 Dr. U. E.: Tokfogások a Dunán — — — — — — 95 Dr. Unger Emil: A nemzetközi tudományos Duna-kutatás. 70 „ „ Dunai halászok figyelmébe I — — — 71 „ „ Folyóvízi halszűke és a búvárhalász. — 77 „ „ Hány Istók és utódai. — — — — 73 „ „ Nagy és ritka halak az esztergom — pár­kányi Dunából — — — — — — 16 Dr. Vasvári Miklós: Az Országos Mezőgazdasági Kiállítás halászati vonatkozású madártani csoportjáról' — 56 Vásárhelyi István : Új pisztrángos tógazdaság a Bükkben. 54 Dr. Woynárovich Elek : Adatok a süllőivadék tápláláséhoz. 63 „ „ A kárász tápláléka béltartalom vizsgálatok alapján. — — — 25 Zboray Ernő: Japán halászok. — — — — — — 101 ifj. Zimmer Ferenc: Emlékezés Purgly Pálról. — — — 63 17, 31, 37

Next