Magyar Szesztermelő, 1936 (39. évfolyam, 1-12. szám)

Oldal Rédly Gyula: Mezőgazdasági szeszfőzdék termelése .. 69 — Gúzsbakötött mezőgazdasági szeszipar ............. 97 ■—■ Szesztermelési keret és a borpárlatrendelet.... 109 — Egyről-másról ............................................................. 122 Simonyi István : Hogyan akadályozhatjuk meg a gabona kiszóródását a gőzölésnél ....................................... 102 Szilágyi Ernő (Rio de Janeiro) : Brazília szeszipara. . . 11 Taxner Károly dr. : A szénsavmosó................................. 10 — Cukorrépa feldolgozása gőzöléses üzemben......... 22 — Hogyan dezinficiáljunk ........................................... 32 — A melász feldolgozása ............................................. 43 — A szeszgyári kazán .................................................. 62 — Hogyan készíthetünk jó malátát......................69. 80 — Hogyan állapítható meg a gőzkazán rossz szige­telése .............................................................................. 72 — Hogyan készíthetünk jó élesztőt az üzem meg­indításakor ................................................................... 89 — Szesz, mint motorhajtóanyag Magyarországon.. 1M — Mire ügyeljünk a burgonya és cukorrépa együt­tes feldolgozásánál...................................................... 132 Zucker Ferenc dr. : A szeszgyári üzem nyersanyagai és a műtrágyák................................................................. 34 Kérdések és feleletek. Burgonya és cukorrépa együttes feldolgozása............. 13 Milyen eszközökkel lenne nagyobb pénzmegtakarítás elérhető a szeszgyári üzemben a hőgazdálkodás terén ?............................................................................ 25 Csicsóka feldolgozása............................................................ 37 Hogyan válik be az aluminium a szesziparban............. 46 Szemestengeri feldolgozása stb............................................ 66 Vaserjesztőkádak készítése.................................................. 74 Befolyásolja-e a Coffey-féle szitafenekeken lévő lyukak kimaródása a lepárlás gazdaságosságát............... 74 Mi a különbség gáz, gőz, telített gőz és pára között ? 74 Erősen fertőzött az eddig igen beváltott élesztőm, ki­­tenyészthetem-e ebből a jó élesztőt a higításos eljárással ?..................................................................... 93 Kazánkő eltávolítása melásszal......................................... 103 Moslék értékelése ................................................................... 116 Chromsavas kálioldat és 30%-os Hydrogenium per­oxidatum használata.................................................. 117 Amylomices erjesztéssel való eljárás .............................. 117 Névtelenül megjelent közlemények. (—h—): Lapszemle......................................... 13, 26, 38, 117 —­ Kisüst a szesz-borvitában................................ 37, 16 — A borválság orvoslását célzó külföldi intézkedé­sek tanulságai ............................................................. 61 — Az 1935. évi szüret főbb eredményei................. 93 — Központi szeszfőzdék javaslatai a szeszvitában 104, 115 Oldal (—h—): Megjegyzések a burgonyarendelet intézkedései­nek végrehajtása tárgyában................................... 110 — Szeszbor-interpelláció a képviselőházban ........... 120 Különfélék. Doktorrá avatás ........................................................................ 15 Országos Szeszértékesítő Rt. közgyűlése ........................ 15 Kimutatás a szesztermelésről és forgalmáról 15, 29, 39, 47, 59, 67, 75, 82, 94, 106, 118, 134 _ Újonnan engedélyezett mezőgazdasági szeszfőzdék. ... 29 Melászból többé nem gyártanak szeszt Ausztriában... 29 Védekezés a burgonyabogár ellen..................................... 29 A szőlősgazdák válaszemlékirata....................................... 38 Borközraktárak jelentősége a borértékesítés szempont­jából .............................................................................. 39 Csehszlovákia szeszforgalma 1934/35-ben ...................... 39 Hagyó-Kovács Gyula kitüntetése..................................... 47­­Németország burgonyatermelése és értékesítése ......... 47 Ausztria szeszforgalma ........................................................ 47 Franciaország szesztermelési adatai.................................. 47 Az italszeszfogyasztás visszaesése..................................... 47 ■ A szeszadóbevételek az állami költségvetésben........... 59 « Fából való szeszgyártás Németországban ...................... 59 Goldfinger Gábor 70 éves.................................................... 67 Automobilizmus fejlesztése Csehországban...................... 67 Szeszgyárvezetői tanfolyam záróvizsgája........................ 75 Szeszforgalom szabályozása Itáliában ............................ 75 Hoyos Miksa gróf titkos tanácsos .................................. 82 Kinevezések és előléptetések............................................... 82 Szinyey-Merse Jenő dr. kitüntetése ................................ 94 Benzol behozatali tilalom Hollandiában ........................ 94 Benzinkérdés Olaszországban............................................. 94 Osztrák szeszipar 1934/35-ben........................................... 94 Mezőgazdasági szesztermelők küldöttsége a földmíve­lésügyi minisztériumban........................................... 106 Buday Barna f......................................................................... 106 Az 1935/36. termelési évad ideiglenes végelszámolási adatai ...................................... 118 Páneurópai kongresszus.................................................. 118 Gyümölcspálinka- és alkoholkérdés Svájcban ....... 118 Szeszátvételi árak és árdifferenciálás Németországban 134 Irodalmi szemle és könyvismertetés. A faforgácsok cukorra bontásáról és annak különböző élesztőkkel való erjesztéséről ................................. 25 Praktische Brennerei Betriebskontrolle .......................... 26 Növekedés hormonjai. Bios. Auxin ................................ 36 Az abraktakarmányok viszonylagos tápláló és pénz­értéke ............................................................................ 45 A burgonya sötétedése főzésekor ..................................... 46 Ecet vagy citrom................................................................... 67 Védekezés mikroorganizmustenyészetekkel a kártevő rovarok ellen ....................... 74 Takarmányélesztő nyers burgonyából ............................. 103 Burgonyaszállító a mosóhoz................................................ 103 kiadásért felel: Rédly nyula “Pátria”-n­yomda R.-T., Budapest , 364361 felelős vezető: Magyary István

Next