Mezőgazdasági Közlöny, 1932 (5. évfolyam, 1-12. szám)

1932-01-01 / 1. szám

4 TA­R­TA­LOM­JEGYZÉK Figyelő, 1932. év. V. évfolyam. 1. szám : Oldal Az orosz gabonakivitel jövő kilátásai. (Dr. Halács Ágoston)...................................................... 30 A német friss szőlőpiac. (Dr. N. J.) ................................................................................................... 32 Nyers- és besavanyított, gőzölt burgonya hatása fejőstehenek tejelésére és a tej zsír­tartalmára. (Dr. Kurelec Viktor).............................................................................................. 34 A gyümölcstermelés szervezetei Németországban. (E. J.)............................................................ 36 A magyar mezőgazdasági munkásbiztosítás. (Dr. Halács Ágoston) ....................................... 38 2. szám : Földgáz a szárítóipar szolgálatában. (Bertsch Ottó) ....................................................................... 78 Balkáni államok összefogása a gabona és dohány értékesítésére. (Dr. N. J.) ...................... 82 Burgonyafajták termése és keményítőtartalma 1931-ben. (vitéz Takács Gyula) ..................... 83 A tejár. (Dr. Ebner Jenő)........................................................................................................................ 85 Baromfitakarmányozási kísérletek. (Dr. Zaitschek Artúr) ............................................................ 86 3. szám : Svédország mezőgazdasága. (Mayer Béla) .......................................................................................... 136 A német gabonaárpolitika kedvezőtlen következményei. (Dr. E. J.) ......................................... 140 Hogyan oldották meg Ausztriában a tejkérdést. (Dr. Ebner Jenő) ........................................... 142 Különböző nagyságú fehérjeadagok hatása borjúk fejlődésére a téli hónapok alatt. (Dr. Kurelec Viktor)................................................................................................................................ 144 4. szám : Üj-Európa agrárpolitikai eszközei. (Éber Ernő)............................................................................... 178 A mezőgazdasági válság hatása a magyar parasztgazdaságokra. (H.) .................................... 185 A pajzstetű elleni védekezés. (E. J.)................................................................................................... 185 Zsírban gazdag hallisztek felhasználása sertések hizlalására (Dr. Zaitschek Artúr) ............. 187 Cukorrépa mint tehéntakarmány. (Dr. Kurelec Viktor) ................................................................ 189 Halászat villamos árammal. (Boros Ferenc) ...................................................................................... 191 5. szám : A magyar baromfitenyésztés. (Dr. Gesztelyi Nagy László)................................................................. 227 A gabona világpiacáról. (­n —n.) ..................................................................................................... 231 A tejrendelet. (Dr. Ebner Jenő) .......................................................................................................... 233 6—7. szám : Az állattenyésztés a közvágóhídi statisztika tükrében. (Vásáry József) ................................... 285 A mezőgazdasági termelés racionalizálásának problémái. (H.) .................................................... 292 Jódos takarmányozási kísérlet baromfin. (Dr. Zaitschek Artúr) ................................................. 292 A Beckmannia-széna összetétele és táplálóértéke. (Dr. Kurelec Viktor) .................................. 194­8—9. szám : Magyarország közterhei az adóstatisztika alapján. (Dr. báró Diószeghy Ottó).......................... 346 Mezőgazdaság és sütőipar. (Vajda Béla) .......................................................................................... 350 Az új német kormány gazdasági programmja...................................................................................... 352 A Német birodalom mezőgazdasági szövetkezeteinek helyzete. (Éber Ernő) ............................ 353 Élelmiszervizsgálatok a gazdasági válság idején. (Biluska György) ........................................... 355 Cigarettadohányt termő helyek a Balkánon és Európában (Treitz Péter) ........................ 360 Rozsdás szalma, pelyva és törek feltakarmányozása. (Dr. Weiser István)................................... 365 A burgonya és répa eltartása prizmában és pincében. (Dr. Zaitschek Artúr) ........................ 367 Az őszi zab nyersproteintartalmáról. (Dr. Kurelec Viktor.) ........................................................ 368

Next