Élelmiszervizsgálati Közlemények 1. (1955)

1955 / 1. szám

ÉLELMISZER VIZSGALATI KÖZLEMÉNYEK BUDAPEST FÖVI «OS VEGYÉSZETI ÉS ÉLELMISZERVIZSGÁLÓ INTÉZETE ÉS A MEGYEI ÉS VAROS! MINŐSÉGVIZSGÁLÓ INTÉZETEK KÖZLÖNYE TARTALOM Póngrácz Kálmán: Előszó........................................................................... 1 Lindner Elek : Olvasóinkhoz ...................................................................... 2 EREDETI DOLGOZATOK: Hazslinszky B.: A méz pollenanalitikai vizsgálatának és a pollen­spektrumok kiértékelésének kérdéséhez ....................................... 3 Marikovszky Z.: Lea-szám — peroxid-szám: Száhlender-szám .. 19 Kottász J.: Szénsavtartalmú italok szénsavmentesítése centri­íugálással.................................................................................................... 24 MŰSZAKI FEJLESZTÉS-BESZÁMOLÓK: LindnerK.: Élelmiszereink vitaminmeghatározásának mai helyzete 27 GYAKORLATI KÖZLEMÉNYEK: Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében ........................... 35 K ÖNYV- ÉS LAPSZEMLE ...................................................................... 41 I . KÖTET 1955 1. FÜZET Szerkeszti a szerkesztőbizottság Kottász József felelős szerkesztő (Budapest) Pandurovits József (Budapest) Rajky Antal (Budapest) Ravasz László (Budapest) Sarudi Imre (Szeged) Lindner Elek főszerkesztő (Budapest) Bátory Pál (Budapest) Hunkár Béla (Budapest) Lindner Károly (Budapest) Lutter Béla (Debrecen) Telegdy-Kováts László (Budapest)

Next

/
Oldalképek
Tartalomjegyzék