Élelmiszervizsgálati Közlemények 1. (1955)

1955 / 1. szám

Tájékoztató Olvasóinkhoz és Munkatársainkhoz! Az „Élelmiszervizsgálati Közlemények” negyedévenként jelenne meg, évenként 1 kötetben. Az „Eredeti dolgozatok” rovat élelmiszerkémiai, mikológiai - bakteriológiai,­­ hygiéniai közleményeket tartalmaz. Ugyancsak it közlünk olyan cikkeket is, melyek az élelmiszerkémiával és élelmiszer vizsgálatokkal kapcsolatosak (pl. analitikai kémia). A „Műszaki fejlesztés­i Beszámolók” rovat élelmiszeripari műszál feladatokkal, rendeletekkel, szabványokkal, rendészettel, tapasztalt­tokkal, hírekkel stb. foglalkozik. A „Gyakorlati közlemények” rövid leírásokat közölnek laborató­­riumi vizsgálati módszerekről, számításokról, vagy eszközökről stb. A „Könyv-és lapszemle” magyar és külföldi szakkönyvek és folyó­iratok kivonatát ismerteti. A közlemények tartalmáért a szerzők felelősek. A közlemények­ tömören kell megfogalmazni. A kéziratokat gépírással 1­02 -es sorközze 4 — 5 cm margóval, a lapnak csak egyik oldalára írva kell bekülden­i szakkifejezéseket, vegyületneveket fonetikusan kell írni. Az irodai­ utalásoknál a szerzők keresztnevének kezdőbetűit és vezetéknévé továbbá a mű címét, illetve a folyóirat kötet,­év és oldalszámát ke­leltüntetni a dolgozat végén. A kézirathoz csatolni kell a munka magya nyelvű rövid összefoglalását három példányban, továbbá egy ideges nyelvű rövid összefoglalást (orosz, német, angol, vagy francia) a do­gozat címének fordításával együtt. Kéziratokat a szerkesztőség nem ad vissza. A kefelevonatokt a margón kijavítva azonnal vissza kell küldeni. Az esetleges abré levonatát a kefelevonat szélére kell ragasztani a megfelelő helyen­­ ellenőrizni kell azok számozását és aláírását. Önálló közleményekből a szerzők kívánságára 40 db különleny­matot adunk. Kéziratokat és kefelevonatokat a felelős szerkesztő címére ki­küldeni: Kottász József, Budapest, V., Városház u. 9 — 11. A szerkesztőbizotts.

Next