Élelmiszervizsgálati Közlemények 20. (1974)

1974 / 1-2. szám

ÉLELMISZERVIZSCÁLATI KÖZLEMÉNYEK A KÖZPONTI, A FŐVÁROSI ÉS A MEGYEI ÉLE LM! SZER ELLENŐRZŐ ÉS VEGYVIZSGÁLÓ INTÉZETEK KÖZLÖNYE Szerkeszti a szerkesztőbizottság Kottász József szerkesztő (Budapest) Horváth György (Kecskemét) Kacskovics Miklós (Pécs) Kismarton Károly (Budapest) Kovács József (Budapest) Ravasz László (Budapest) Selmeci György (Szeged) Szilágyi József (Budapest) Vajda Ödön (Budapest) , szerkesztőbizottsági tagok Almási Elemér (Budapest) Holló János (Budapest) Lásztity Radomir (Budapest) Lindner Károly (Budapest) Lóránt Béla (Budapest) " Miklovicz András (Budapest) Telegdy Kováts László (Budapest) Vas Károly (Budapest) 7 a szerkesztőbizottság tiszteletbeli tagjai TARTALOM Kottász József: Az Élelmiszervizsgálatí Közlemények 20 éves és a Fővárosi Élelmiszer­ellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet 100 éves jubileumára ............................................... 1 S zilágyi József és Spanyár Pál: A mezőgazdasági eredetű élelmiszeripari nyersanyagok ', [ q objektív minősítésére vonatkozó kutatások feladatai és az utóbbi évek jelen­tősebb eredményei Magyarországon ...................................................................................... 13 Dworschák Ernő, Örsi Ferenc és Telegdy Kováts -Magda: Metionin és glukóz közötti Maillard-reakció vizsgálata..........................Lv-vT. . /T.Pf................................................. 23 H egedűs Mihály: Néhány fehérjeforrás biológiai értékének vizsgálata Tetrahymena pyriformis W módszerrel . . . tjVj. -KJJfjg.Lf. . Qs]....................................................... 31 Uzonyi Györgyné és Molnár Ferenc: Félzsíros étkezési tehéntúró f^héijptartali^ának ^ vizsgálata amidofekete-10 В színezékkötési módszerrel . .Ы'7_ 41 Pozsonyi Ferenc: Üdítőitalok reíraktomélerss.,, szár^zanyagta’rtalom-meghatározasi módszerei és azok hibái . . Щ Л.Л. . . . /vfl .<7............................................... 47 K amal Ammar, Abd El-Harnid Miíigy, Abd El-Rahman és Mohamed Harras: Külön­böző érettségi fokú szamóca és kajszibarack néhány fizikai és kémiai jellemzője 53 Mahfooz Goma és Shawki El-Bahrawi: Kémiai és mikrobiológiai vizsgálati adatok az egyiptomi Asszuani-tóból származó halak tárolása alkalmával............................... 59 R avasz László és Csanád Imréné: Adatok az MSZ 9448—67 Szaloncukor-szabvány korszerűsítéséhez ........................................................................................................................... 63 Gomola György: Az élelmiszergazdasági szakigazgatási intézményekről ............................ 68 S zakmai, személyi hírek ......................................................................................................................... 12,58 I X. Élelmiszeripari Tudományos Ülésszak (Nedelkovits János) ........................................... 71 A Lengyel Tudományos Akadémia Kémiai és Élelmiszertechnológiai Bizottságának Feh'érjeanalitikai ülésszaka (Nedelkovits János) ............................................................. 73 „ Korszerű táplálkozás és kutatás” (Borszéki Béla) ....................................................................... 12 Könyvismertetés, hazai és külföldi lapszemle .................................................................. 69, 70, 75, 77 A dolgozatokat lektorálták: Ács Pál, dr. Berezvai Ferenc, dr. Bíró Géza, dr. Kot­tász József, dr. Lindner Károly, dr. Nedelkovits János, Ruttkai László és Szilágyi József XX. kötet 1974. 1-2. füzet EMKZAH 20(1-2) 1-88 (1974) n

Next

/
Oldalképek
Tartalomjegyzék