Élelmiszervizsgálati Közlemények 23. (1977)

1977 / 1-2. szám

ÉLELMISZERV­IZSGÁ­LATI KÖZLEMÉNY®»4^ A MÉM ÉLELMI­SZER ELLEN­ŐRZŐ ÉS VEGYV&SYÁJUfl I^zH^T ÉS A FŐVÁROSI ÉS MEGYEI ÉLELMISZERK­LLEN^Qft^w^** ÉS VEGYVIZSGÁLÓ INTÉZETEK KÖZLÖNYE Szerkeszti a szerkesztőbizottság Kottász József szerkesztő (Budapest) Almási Elemér (Budapest) Bartuczné, Kovács Olga (Budapest) Bíró Géza (Budapest) Horváth György (Kecskemét) Kacskovics Miklós (Pécs) Kismarton Károly (Budapest) Kovács József (Budapest) Kovács Sándor (Budapest) Lásztity Radomir (Budapest) Vajda Ödön (Budapest) szerkesztőbizottsági tagok Lindner Károly (Budapest) Marosi József (Budapest) Molnár Lászlóné (Budapest) Nedelkovits János (Budapest) Pollák Lászlóné (Budapest) Ravasz László (Budapest) Selmeci György (Szeged) Szakál Sándor (Budapest) Szilágyi József (Budapest)­ ­ TARTALOM Lindner Elek emlékezetére (Kottász József) ................................................................................ 1 Kismarton Károly: Beszámoló az élelmiszeripari termékek minőség alakulásáról az 1976. évben...................... 3 Kottász József: Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1976. évi XXII. kötetéről................................................................................................................................... 14 Kovács József, Kiss Béla, Liszonyiné Gacsályi Márta és Nedelkovits János: Élelmisze­reink radioaktív szennyezettségének vizsgálata és az eredmények értékelése a környezeti szennyezők változásának figyelembevételével ..................................... 16 Farkas Józsefné és Schreiner Ernőné: A patulin előfordulása és hatástalanítása az élel­miszerekben ................. 26 Pozsárné Hajnal Klára, Vámosné Vigyázó Lilly, Kissné Kutz Natália és Hegedű­sné Völgyi Erzsébet: Alma vízgőzzel illő komponenseinek változása a tárolás során............ 31 Célba Jiri: Paradicsom és burgonya reológiai sajátságainak vizsgálata (angolul)............ 39 Kiss Emese, Bogdán Józsefné és Gasztonyi Kálmán: Gyorsmódszer a búzakeményítő sérültségének meghatározására .................................................................................... . 49 Szarvas Tibor és Stiaszny Ferencné: Élelmiszerek összes savtartalom meghatározási módszereinek összehasonlító vizsgálata .................................................................... 56 Szarvas Tibor és Ducsay Tamás: Dohánygyártmányok nedvességtartalmának meg­határozásáról .......................................................................................................................... 61 f Bárdos György és Mánfai György: A Besson piknométer alkalmazása.................................. 64 Hazai könyv és lapszemle.................................................................................................................. 67 Szakmai, személyi hírek ..................................................................................................................68 A dolgozatokat lektorálták: dr. Finály István, dr. Kottász József, dr. Lásztity Radomir, dr. Selmeci György, Szarvas Tibor és dr. Szilágyi József. XXIII. kötet 1977. 1-2. füzet EMKZAH 23/1 -2/1 -68 (1977)

Next