Élelmiszervizsgálati Közlemények 61. (2015)

2015-03-31 / 1. szám

TARTALOM TARTALOM – CONTENTS Különböző víz- és élelmiszerminták arzéntartalmának vizsgálati eredményei 424 (Szigeti Tamás János) Results of the arsenic content analysis of different water and food samples (Tamás János Szigeti) Módszerfejlesztés antibiotikumok meghatározására tejmintákból on-line 444 szilárd fázisú extrakciós UHPLC-MS/MS módszerrel (Kmellár Béla, Susán Judit) Method development for the determination of antibiotics in milk samples using an on-line solid phase extraction UHPLC-MS/MS (Béla Kmellár, Judit Susán) Nemzetközi és hazai zöldség-gyümölcsfogyasztás, módszertani kérdések 456 (Székely Géza, Losó Viktor, Tóth Arnold) International and domestic fruit and vegetable consumption, methodological issues (Géza Székely, Viktor Losó, Arnold Tóth) A friss narancs tételek mindenben megfeleltek a minőségi előírásoknak 484 (A NÉBIH hírei) Fresh orange lots satisfied quality requirements in all aspects (The news of NÉBIH) Alakfelismerési kutatások néhány eredménye érzékszervi élelmiszer-minősítő 492 módszerek továbbfejlesztéséhez sütőipari termékekre (Molnár Pál) Some results of shape recognition research for the improvement of sensory food testing methods of bakery products (Pál Molnár) Folyadékkromatográfiás hármas kvadrupol rendszerű tandem tömegspektrometriás 502 (HPLC-MS/MS) módszerek az élelmiszer-vizsgálatokban: kihívások és előnyök. (Tölgyesi Ádám, Tölgyesi László, Békési Lászlóné, Virender K. Sharma, Fekete Jenő) Challenges and advantages in food analysis based on high performance liquid chromatorgaphy triple quadrupole tandem mass spectrometry (HPLC-MS/MS) (Ádám Tölgyesi, László Tölgyesi, Lászlóné Békési, Sharma K. Virender, Jenő Fekete) A megfelelőség ellenőrzése élelmiszerrel érintkező anyagoknál - ásványi olajok 518 migrációja a csomagolóanyagból az élelmiszerbe (Christophe Goldbeck) Assessment of conformity of food contact materials – Migration of mineral oil components to foodstuffs (Christophe Goldbeck) Új élelmiszer-jelölési eljárások alkalmazásba vétele ütemének elemzése 528 Magyarországon az élelmiszer-vállalkozások körében (Győrvári János, Szigeti Jenő, Varga László) Practical application of new food labelling regulations by Hungarian food businesses (János Győrvári, Jenő Szigeti, László Varga) Nemzeti szabványosítási hírek (Kurucz Csilla, Csík Gabriella) 542 Review of national standardization (Csilla Kurucz, Gabriella Csík) Hazai körkép (Szunyogh Gábor) 546 Local Panoráma (Gábor Szunyogh)

Next