Zalakaros - Karosi Krónika, 2023 (28. évfolyam, 2-12. szám)

2023-09-28 / 9. szám

2023. szeptember 28. IXarosi fl Krónika 7 Vízügyekben és íz dolgában is élen jár a Zalakarosi Fürdő JÓTÉKONYSÁGI FŐZŐNAPPAL ÜNNEPELTE A ZALAKAROSI FÜRDŐ NYITÁSÁNAK 58. ÉVFORDULÓJÁT Ragyogó napsütés, vidám családok és igazi strandidő fo­gadta a zalakarosi látogatókat ezen a különleges napon. A hagyományteremtő jelleggel indult esemény az idei esztendő­ben már 4. alkalommal került megrendezésre. A főzőnapon ös­­­szesen 10 csapat ragadott fakana­lat, hogy megcsillogtassa főzőtu­dását és támogasson egy közös célt. Az ételek elkészítésénél in­kább a zalai ízek domináltak, így szinte kötelező elem volt a lecsó és a dödölle, de az olasz ízvilág is megjelent a zalai fürdőben. A főzőcsapatok és a főzött éte­lek a következők voltak: Zalakaros Város Önkormányzata: sertéspör­költ gazdagon, Tourinform-iroda: bolognai spagetti, Zalakarosi Isko­­la-Zalakarosi Iskoláért Alapítvány: dödölle, Hunguest Hotel Freya: töl­tött dödölle, Segreto Caffe és Cuk­rászat: jéghideg gazpacho (medi­terrán zöldségleves) fokhagymás bruschetta scampival, Tour de Zala­karos: enyhén citrusos gulyásleves szürkemarhából, friss, házi ková­szolt kenyérrel. Park Inn Hotel: slambuc, cigánylecsó és vadhúsos babgulyás, Karos Korzó vendéglá­tós csapata: babosrépa és baboská­poszta, H-TURUL Motorosklub: pincepörkölt, Zalakarosi Fürdő: le­csó zalakarosi módra. A főzőverseny bevétele Zala­karos város nevelési és oktatási intézményeiben tanuló gyerme­kek szabadidős és oktatási lehető­ségeinek bővítésére került felaján­lásra, amely az idei évben kicsivel több mint félmillió forint lett.­­ A Zalakarosi Fürdő nyitás óta azon dolgozik, hogy az ide látogató vendégek a jól megér­demelt pihenés után elégedetten távozzanak. Az együtt töltött családi pillanatok, a baráti be­szélgetések mind-mind életre szóló élmények, emlékek. Mi ezt tudjuk adni a hozzánk látogatók­nak - fogalmazott Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazga­tója. - Fontos, hogy adjunk és visszaadjunk a közösségnek. Mi ezt a különleges módját válasz­tottuk a támogatásnak, hogy együtt, talán mondhatom, hogy egy csapatként összefogva egy ilyen rendezvénnyel támogassuk a helyi intézmények munkáját. Az idei évben mind a csapatok számában, mind a befolyt ös­­­szegben sikerült magukhoz ké­pest rekordot döntenünk, a jövő­beni cél nem is lehetne más, mit még nagyobb volumenű ese­mény megvalósítása. Érték a zalakarosi gyógyvíz Átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, az Ország­ház Főrendiházi Üléstermében szeptember 7-én. Idén a védjegyhasználatot és a kitüntetést 40 pályázó 47 pályáza­ta érdemelte ki, a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő 45 főcso­port több mint 100 témakörében meghirdetett nívós megmérette­tésen. A legkiemelkedőbb pályá­zatok közül 11-en munkájuk külön elismeréseként különdíjakban is részesültek. Az ünnepségen be­szédet mondott és a kitüntetése­ket átadta: Latorcai János, az Or­szággyűlés alelnöke, és Farkas Sándor, az Agrárminisztérium mi­niszterhelyettese. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használata és vele a kitüntető cím viselése azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése, amelyek megfelelnek egy komplex felté­telrendszernek, és tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezet­tek a minőség ügye iránt. A pá­lyázat és maga a védjegy olyan bizonyítottan kiemelkedő produk­tumokra fókuszál, melyek az elő­állítás során a fenntarthatósági, környezetvédelmi szempontok­nak is megfelelnek. A zalakarosi Fürdő saját gyógyvízzel készült kozmetikumcsaládja az idei esz­tendőben méltónak bizonyult a kiírt kritériumrendszer adta felté­teleknek és büszke tulajdonosa lett az Érték és Minőség Nagydíj­nak. Végh Andor vezérigazgató és Korczné Lukács Edina gyógyászat­vezető vehette át a kitüntetést Budapesten. A termékcsalád tagjai: mas­­­százskrém, testápoló, sampon és tusfürdő. A zalakarosi páratlan gyógy­víz így már kozmetikumba csomagolva akár haza is vehe­tő és otthon is élvezhető - mondta Végh Andor vezér­­igazgató.

Next