Húsos, 2009 (17. évfolyam, 1-6. szám)

2009-02-01 / 1. szám

h­ú­s­o­s­­2­0­0­9 / 1 c­o­l­o­r­­2­0­0­9 / 0­2 / 1­1­­1­9 : 4­7 P­a­g­e 1 HÚSIPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE Piacvédelem 2. oldal * Érdekvédelem Gyulán 3. oldal * A jogász válaszol 4. oldal 2009. XVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM ♦ ÉRDEKVÉDELMI LAP ♦ www.hdsz.fag.hu Ügyvivői tanácskozás Egyeztetés bértárgyalások előtt A Sorvent budapesti székhelyén tartotta február elején évindító ülését a HDSZ ügyvivő testülete, ahol a ház­igazda Gedei Jószefné szakszervezeti elnök köszön­tötte a vendégeket. Az ülés résztvevői beszámoltak a cégek helyzetéről és a bértárgyalások állásáról, dön­tést hoztak a szakszervezet soron következő kong­resszusának helyéről és időpontjáról.­ ­ Golhovics Gábor (Pick Csoport) el­mondta, hogy a cégvezetés válaszolt a szakszervezet bértárgyalásokat sürgető levelére, várhatóan február végén ülnek asztalhoz, hogy meg­egyezzenek az idei bérfejlesztésről. Mint ismeretes a szakmunkás mini­málbér 87 500 forint lett, amit a cégnél megkapnak az ala­csonyabb iskolázott­­ságú munkavállalók is. A termelés erős volt januárban, ami­nek egyik oka, hogy hosszú volt az ün­nep, az év végén csak két napot vág­tak, felszaporodott a vágásra ütemezett sertések száma. Más­felől a cég az egész raktárkészletet lenullázta decemberben, most azt is töltik vissza. Ez a folyamat vár­hatóan március elejéig kitart. Folyamatban van a gyártáshoz szükséges létszám felmé­rése, ez alatt nincs szó leépítésről. Németh Zoltán (Szegedi Paprika) be­számolt arról, hogy február 9-re tűzték ki az első bértárgyalási fordulót, noha egye­lőre nehéz áttekinteni a gazdasági hatáso­kat. Az effektív béremelés mellett kiegé­szítő juttatásokon is gondolkodnak. Egyébként ötnapos munkahétben dolgoz­nak. Egyelőre jó megrendeléseket teljesí­tenek, volt, hogy szombaton is szerveztek műszakot. A multinacionális kereskedő társaságoknak elküldték az áremelési igé­nyeiket, amelyre még kevés válasz érke­zett. Tavaly csak részben sikerült árat emelni, ami rontotta az üzemi eredményt. A cég tartani kívánja a jelenlegi létszámot, az eseti feladatokat kölcsönzött munka­erővel fogják megoldani. Füleki László (Keszthely) jelezte, hogy a cégvezetés jelenleg bankhitelről tárgyal, ennek eredménye határozza meg a követ­kező időszakot, mivel tavaly veszteséges volt a termelés. Pászli Tibor (Kapuvár) arról tájékoz­tatta a testületet, hogy az üzem tavaly veszteséges volt, ennek ellenére bizakod­nak, jelenleg munka van, heti öt napot dolgoznak, de a vá­gásban esetenként csak négyet. A lét­számot a cégvezetés szeretné megtartani. Újabb lendületet vett a termékfejlesztés, tervezik a régi ba­con gyártását újra elindítani. A szak­­szervezet decemberi bérlevelére nem ér­kezett válasz, ezért a januári kifizetés után újra megteszik a bérfejlesztési aján­latukat, és remélik, hogy április 1-jétől az idén is sor kerül béremelésre. Petrusán Györgyné (Gyula) tájékozta­tása szerint a cégnél időben a vezetők asz­talára került a szakszervezet bérajánlása, ami várhatóan február 25. után kerül napi­rendre. A múlt évet mínusszal zárta a Hús­kombinát, de jeleneleg munka van, a lét­szám stabil. Januárban heti öt napot dol­goztak, de a legutóbbi pénteken nem volt műszak. A szakembereik dolgoznak a má­jas termékek megújításán. Molnár Károlyné a Penta befektető társasághoz tartótozó cégek (Debrecen, Szolnok, Békéscsaba) munkavállalói kép­viseletében elmondta, hogy a cégvezetés „majd visszatérünk rá" válasszal nyugtáz­ta a szakszervezet idei bérkövetelését. Debrecenben az elfogadott terv szerint fo­lyik a leépítés (pénzügyesek, kereskedők, stb.), Szolnokon viszont nem tervezik a létszám csökkentését, inkább bővülés vár­ható irodai munkakörökben. Átszervezési „káosz” érzékelhető több területen, ami velejárója a tulajdonváltással végbemenő folyamatnak. Debrecenben jelenleg 380- 390 fő, Szolnokon 215 fő, Békéscsabán . (Folytatás a 3. oldalon) Jogpont hálózat Az országos érdekegyeztető fórum több résztvevője (ÁFEOSZ, IPOSZ, KISOSZ, OKISZ) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége összefogásával 2009. februárjában megkezdte tevékenységét a Jogpont hálózat. Az Európai Uniós forrásból működő Jogpont hálózat, egy olyan díjmentes tanácsa­dó szolgáltatást takar, amelyhez bátran fordulhat mindenki, akinek munkajogi, társa­­dalombiztosítás-jogi, cégjogi problémája, kérdése van. A program egyik célja többek között, hogy segítse a munkaerő-piacra való belépést, a vállalkozóvá válást, valamint a nagyobb foglalkoztatás-biztonság kialakulását. A munkaadói és munkavállalói oldal képviselőiből megvalósított konzorciumi együttműködés célja a Jogpont hálózat hatékony koordinálása. A hálózat­szerű mű­ködés elősegíti a jogtudatos magatartás fejlődését, a jogi ismeretek bővülését, a jo­galkalmazásban tapasztalható zavarok csökkentését. Hozzájárulhat a társadalmi ko­hézió erősítéséhez, konkrét jogi ügyek hatékony, optimális megoldásához. A Jogpont hálózat keretében, az eddigieknél több ponton, 141 helyszínen fordul­hat az eddigieknél több munkavállaló, vállalkozásba kezdő, vállalkozási tevékenysé­get folytató jogsegélyszolgálathoz. Bővebben a Jogpont hálózat honlapján: www.jogpont.hu Nehéz év elé néznek, de nem­ tétlenkednek Márciustól várható béremelés Kaposváron A kaposvári húsüzemben sok munkával indult az idei esztendő, a szakszervezet időben átadta a cégvezetésnek a 2009. évi bérfejlesztésre vonatkozó javaslatát, kemény tárgyalásokra számítanak, de bíznak abban, hogy lesz bérmegállapodás és március 1-től emelik a béreket a Kométánál - mondta el Vida Kálmán, a HDSZ helyi alapszervezetének elnöke. - Hogy indult a 2009. esztendő a ka­posvári húsüzemben? - Hál’ Istennek tartjuk az előző év utol­só negyedére jellemző tempót, változatlan a foglalkoztatottság, munka van bőven, öt napot vágunk, hetente mintegy 8-9 ezer darab sertést, az igénytől függően. Igaz, hogy a húsüzem létszáma tavaly január óta ötven fővel csökkent, negyven fővel kisebb lett fizikai állomány, tíz fő pedig a szellemi munkát végzők közült került ki. Most 700 fős a cég statisztikai állománya, a gyermekgondozáson és táppénzen lévő­ket leszámítva, mintegy 650 fővel műkö­dünk. - Munka tehát van, ez mindig jó hír, a mostani leépítésekkel terhes időszakban pedig különösen az. És mennyire eredmé­nyes a termelés? - Az alapanyagárak januárban csök­kentek, de az előrejelzések szerint febru­árban és márciusban megfordul ez a ten­dencia, ami aggodalomra adhat okot a foglalkoztatást illetően is. Erről azonban még nincsenek pontos információink. A termékek eladási árai a tavalyi szinten mo­zognak, de biztos, hogy nem tudunk árat emelni, mivel a gazdasági recesszió körül­ményei között a piaci nem fogadja el az ilyen irányú törekvéseket. Legalábbis én személyesen nem hiszem, hogy árat tu­dunk emelni. - Milyennek látják a kollégák a cég éves kilátásait, tekintettel a gazdasági vál­ság kedvezőtlen hatásaira, illetve a hazai állatállomány alakulására? - Megkötöttük a szerződéseket az ál­lattartókkal, úgy néz ki, hogy alapanyag lesz. Éves szinten 400-450 ezer sertés le­vágása lehet a cél. Bővítjük a piacainkat, terjeszkedünk Románia, Szlovákia, Szlo­vénia és Ukrajna felé és természetesen a belső piacon is erősítjük a pozícióinkat, ha lesz rá mód. - Az év eleje szokásos szezonja a béral­kunak is? Mi a helyzet ezen a téren? - A béralkuval úgy állunk, hogy a vá­lasztmány határozatának megfelelően 2008. december 16-án átadtuk a 2009. évi bérfejlesztési ajánlatunkat a cégvezetés­nek, ami 6,5 százalékról szólt. Egy hónap eltelte után levelet írtam Pedranzini vezér­­igazgató úrnak, hogy kezdjük meg a bér­­tárgyalásokat, tegyen javaslatot az első ülés időpontjára. Most várom, hogy eltel­jen a 8 nap, ha válasz nem érkezik, akkor megírom, hogy elfogadottnak tekintjük a 6,5 százalékról szóló ajánlatunkat. Szerin­tem akkor rögtön fog írni, mert nálunk a kollektív szerződés rögzíti, hogy minden évben március 1-jéig kell megállapodni a bérekről, és attól kell végrehajtani a bérin­tézkedést. Lényegében azonban, ha márci­usban egyezünk meg, még az sincs későn, mivel a márciusi fizetést áprilisban kapják meg a dolgozók. Az idén sok jóra nem számíthatunk, a gazdasági válság nagyon „betett" nekünk, a hatásai alól mi sem vonhatjuk ki magunkat. Majd a tárgyalá­sokon kiderül, hogy a 6,5 százalékos bér­­fejlesztési követelésünkből mennyit tu­dunk elérni. A kaposvári húsüzem sincs könnyű helyzetbe, de azt pozitívan érté­keljük, hogy a tulajdonos a céget hosszú távon akarja üzemeltetni, semmi esetre sem akarja be­csukni. De nagyon nehéz év előtt ál­lunk, az biztos.­­ Bár mintha a húsüzemek, és az élelmiszeripar egyes ágazatai a mostani helyzet­ben mintha stabi­labbak lennének más ágazatoknál. Hogy látja? Igen. Az em­berek válság ide­jén is esznek, éle­lemre szükség van akkor is, ha esetleg az autóról le is kell monda­ni. Azt viszont várhatóan meg­­érezzük, hogy a fogyasztók keve­sebbet vesznek termékeinkből, húsz deka párizsi helyett beérik tizenöttel, hogy egy példát mondjak. Nem tudom, hogy milyen mértékű lesz a visszaesés. Előfordulhat persze, hogy az említett kül­földi piacok sikeresek lesznek, és akkor tudjuk tartani a tavalyi számokat. Nagyon sok függ az export­lehetőségektől. - Egyébkén nagyobb lett a hazai pia­con a konkurencia, több áru jön be kül­földről? - Tulajdonképpen évek óta ugyanazon a szinten vagyunk. A környezetünkben nem vettem észre, hogy a konkurencia na­gyobb lenne. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a szlovák Penta Csoport betörése a magyar piacra hogyan érint bennünket. Más élelmiszeripari szabványoknak kell megfelelniük, mint nekünk. A szigorú ma­gyar szabályozás hátrányba hozhat ben­nünket. Tartok tőle, hogy a cégcsoport, amelynek Csehországban és Szlovákiában is vannak üzemei, megtalálja a kiskapu­kat, versenyelőnybe kerülhet velünk szemben. Érdekes lehet a pápai húsüzem helyzetének alakulása is, hiszen a kor­mányzati segítség ugyancsak helyzeti elő­nyökkel járhat. Noha örülünk annak, hogy megmaradtak a munkahelyek és egy újabb nagyüzem nem dőlt ki a sorból. - Milyen kérdések foglalkoztatják a HDSZ kaposvári alapszervezetének veze­tését? - A szervezettségünket szinten tartot­tuk a tavalyi évben, folyamatos a tagto­borzás. Most januárban 15 kollégát vet­tünk fel az alapszervezet tagjai közé. Évek óta stabilan 350 fő körül mozog a taglét­számunk, a fluktuáció miatt évente 40-50 fő új belépővel számolunk. Elég nagy egyébként a fluktuáció, kollégák nyugdíj­ba mennek, külföldön vállalnak munkát, a kiesők helyét újakkal kell pótolni. Jönnek közénk, ami elismerése is a munkánknak. A bérezésen kívül sok más kérdéssel is foglalkozunk. Karácsonykor ajándékcso­magot kaptak a dolgozóink, év elején be­indítottuk a húsakciónkat, jutányos áron lehet hozzájutni a cég termékeihez. Itt a kolbásztöltés szezonja: császárszél, apró­hús, szalonna, féldisznó vásárolható ked­vezményesen. Hamarosan hozzáfogunk az üdülés előkészítéséhez, bár tartunk attól, hogy kollégáink kevesebb pénzt tudnak fordítani a nyári pihenésre, mert már tavaly is éreztük a válság hatását. Harkány­ban és Balaton­­bogláron tavaly 60-65 százalékos kihasználtsággal működtek az üdü­lőink, remélem, ezt az idén is elér­jük. 4 - Visszatérve a bértárgyalásra, az utóbbi időben ki­egyensú­ly­ozon­nak tűnik a szak­­szervezet és a cégvezetés kap­csolata. .. - A kapcsola­tunk jó, vannak parázs vitáink, de ez nem baj, azért vagyunk szakszervezet, hogy mindenben ne bólogassunk. Nagyon nehéz bármit kiharcolni, az olasz tulajdo­nossal általában öt-hat forduló kell, mire egyességre tudunk jutni. Az idén sem vá­rok mást. Hogy mit tudunk elérni, az idén is nagyban a tagság támogatásától függ, hogy a kollektíva mit tud nyomásgyakor­lásban bevállalni. A korábbi évek tapasz­talatai alapján azt gondolom, hogy meg tudunk egyezni, lesz bérmegállapodásunk az idei évre. H. L.

Next