Húsos, 2014 (22. évfolyam, 1. szám)
2014-05-01 / 1. szám
Üzemi körkép a bérek és a foglalkoztatás idei alakulásáról A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének helyi vezetői az évtizedes gyakorlatnak megfelelően még a múlt év végén átadták a munkáltatóknak a 2014. évre szóló bérköveteléseket. A HDSZ elnöksége az év eleja a következtetésre jutott, sok halogatásával reagálta tulajdonba került húsüzemek vezetői sem törekedtek a „jobban teljesít" cím elnyerésére. e óta többször is áttekintette a bértárgyalások helyzetét és ahogy a munkáltatók általában kivárással, az érdemi tárgyalás szakszervezet kezdeményezésére. Még az önkormányzati A Pick Szeged Zrt. dolgozói az év elején örömmel fogadták a hírt, hogy a 2013. évben a társaság eredményesebben gazdálkodott, mint az azt megelőző években. A cégvezetés január elsejével megemelte a minimális és garantált béreket, ami 338 főt érintett. Az elfogadott programnak megfelelően három százalékkal emelkedett az új bérrendszer bonusz eleme. Az intézkedések hatására az első negyedévben a fizikaiaknál 4,06 százalékkal, vállalati szinten pedig 3,16 százalékkal lett magasabb az átlagbér. Nagy Endre vezérigazgató április közepén arról tájékoztatta Golhovics Gábor alapszervezeti elnököt, hogy a megtett lépéseken túl május elsejei határidővel terveznek egy százalékot kitevő differenciált alapbérfejlesztést. A megszokott április elsejei határidő kitolását a cégvezető pénzügyi és adminisztratív okokkal indokolta. A szegedi kollégák erre válaszul megerősítették, hogy a bértárgyaláson az eredeti 9 százalékos javaslatukkal ülnek asztalhoz. A szociális partnerek között éles vita az első „pengeváltások" idején nem alakult ki, mert a menedzsment kinyilvánította, hogy szükség van a bérek rendezésére, üzleti érdek a jól megfizetett munkavállaló. Ez a felfogás tükröződik a szellemi dolgozók bérfejlesztésénél is, a cég piaci bérekkel igyekszik megtartani a képzett munkaerőt. Mindez következménye lehet annak, hogy az évek óta elmaradt béremelések következtében a Pick már nem elég vonzó a helyi munkaerőpiacon. A Szegedi Paprikánál sok megrendeléssel, sok munkával indult az idei esztendő. A munkavállalók sokat túlóráztak, a menedzsment maximálisan kihasználta a hat havi időkeretet. Úgy látszott még az év elején, hogy a tavalyi mértékben emelkedhetnek a bérek. Aztán a válság utolérte a paprikásokat is. Főként a konzervrendelések maradtak el, s miután megemelkedtek a raktárkészletek, április elsejétől rövidebb munkaidőre tértek át. Úgy látszik, hogy egyes multik kivárták a választások eredményét, mert utána beindultak a megrendelések és a dolgok visszaálltak a régi kerékvágásba. A kiesés okozta veszteségek miatt azonban egyelőre nincs szó béremelésről. A cégvezetés viszont a történtektől függetlenül biztosította, hogy a munkavállalók húsvétra megkapják a 7 ezer forintos utalványukat . (Folytatás a 3. oldalon) A sertésprogram is a fejekben dől el Több alapszervezeti vezető is részt vett a Hússzövetség tavaszi sajtókonferenciáján, ahol Horváth István, a sertésprogram miniszteri biztosa, eredménynek nevezte, ha sikerül megállítani a sertésállomány csökkenését. Megerősítette: a kedvezőtlen trend megfordításához meg kell állítani a hazai húsfogyasztás csökkenését és stabilizálni kell a húsfeldolgozó ipart. A miniszteri biztos kívánatosnak nevezete a behozatal visszaszorítása mellett a hazai munkahelyek megmentését és újak létrehozását. Az idei költségvetésben 1,6 milliárd forint fordítható a sertésprogram népszerűsítésére, a tudományos háttér erősítésére és piacok szerzésére. Kijelentette: a nagyüzem és a kisüzem egyaránt fontos a hazai agrárium fejlődése szempontjából, és megjegyezte, hogy „a sertésprogram is a fejekben dől el". A tanácskozáson a szaktárca képviselője a húsipar területén folyó élelmiszerbiztonsági ellenőrzésekről elmondta, hogy a vágóhidakra beérkező állatok regisztrálása, azonosítása, a behozatali információk körül észleltek hiányosságokat.