Képes Újság, 1973. január-június (14. évfolyam, 1-26. szám)

1973-03-03 / 9. szám

SÜTÉS, FŐZÉS ÜVEG­EDÉNYBEN A háziasszonyok által eddig ismert német (jénai) és hazai gyártmányú hőálló üvegedények választéka új gyártmánnyal gazdagodott. Francia cég szép, modern formájú edényei jelen­tek meg az üzletekben. Vannak áttetszőek és vannak opálos porcelánhoz hasonlóak — ez utóbbihoz tányérok is készül­tek. A bennük sült vagy főtt étel ugyanabban az edényben étvágygerjesztően tálalható. Ezenkívül nagy előnyük ezek­nek az üvegedényeknek, hogy a hőt hosszú ideig tárolják és így az étel sokáig melegen ma­rad. Használatukhoz fontos ta­nács: az edényt soha ne tegyük nyílt lángra, hanem minden esetben helyezzünk alá lángel­osztó dróthálót. Ez ugyanis jól védi az edényt és kifogástalan hőeloszlást biztosít. K. V.: Gusztusos teafőző. A mellette lévő egészben sült csirke a sütőben készült, csak a fényképezés végett került a tűzhely tetejére (Fotó: Karff) A hőálló üvegedény palacsintasütésre is alkalmas. Egyébként az edény nyele levehető és így a különféle edények variálhatók 30

Next