Képes Újság, 1973. január-június (14. évfolyam, 1-26. szám)
1973-03-03 / 9. szám
SÜTÉS, FŐZÉS ÜVEGEDÉNYBEN A háziasszonyok által eddig ismert német (jénai) és hazai gyártmányú hőálló üvegedények választéka új gyártmánnyal gazdagodott. Francia cég szép, modern formájú edényei jelentek meg az üzletekben. Vannak áttetszőek és vannak opálos porcelánhoz hasonlóak — ez utóbbihoz tányérok is készültek. A bennük sült vagy főtt étel ugyanabban az edényben étvágygerjesztően tálalható. Ezenkívül nagy előnyük ezeknek az üvegedényeknek, hogy a hőt hosszú ideig tárolják és így az étel sokáig melegen marad. Használatukhoz fontos tanács: az edényt soha ne tegyük nyílt lángra, hanem minden esetben helyezzünk alá lángelosztó dróthálót. Ez ugyanis jól védi az edényt és kifogástalan hőeloszlást biztosít. K. V.: Gusztusos teafőző. A mellette lévő egészben sült csirke a sütőben készült, csak a fényképezés végett került a tűzhely tetejére (Fotó: Karff) A hőálló üvegedény palacsintasütésre is alkalmas. Egyébként az edény nyele levehető és így a különféle edények variálhatók 30