Képmás, 2009 (10. évfolyam, 1-12. szám)

2009-12-01 / 12. szám

kultúra Mindigforgat.m-.ndigfoz,mmd,95-et.eset 9P világtól elvág«. De azé,, kedvest ,­tori* tárayalás közben és még ki tudja, m­ife között is vidám „prontót to a ,, a^^Óh:S:: i^avana bármit megígérni. Aztán az elei ^ i a média üzemi konyhájának irdatlan fakanala, «örülnöm kell, ha valahogy egy­általán össze karácsonyvára kérdezz-felelek- Fogyasszuk együtt. A MÉDIASZAKÁCS KARÁCSONYA SZÖVEG: ÓKOVÁCS SZILVESZTER . KÉP: KIRÁLY ÁDÁM - Gianni, nekem ma éjjelre már be kell vinnem a leandere­ket, mert megfáznak odakinn. Neked, a született olasznak miért éppen Magyarország hiányzott? - Ide jöttem ösztöndíjasként tanulni. Több más ok mellett Budapest volt az egyetlen város, ahol egy évre lehetett ma­radni az egyetemen, ezért esett Magyarországra a választás. - Szóval nem mondod el... Akkor váltsunk. Nem vicces az erőlködés, ahogy sokan iparkodnak mediterrán teraszt, házat, kertet ideálmodni? Aztán a túl lapos tetőszög miatt problémák lesznek a vastag hóval, ázással, feketére fagynak a fázós tálján virágcsodák?­­ Azért ne felejtsük el, hogy Alpok nálunk is vannak, nem­csak Ausztriában. Az olasz tájak is tudnak ugyanolyan hidegek lenni, sőt! De sokkal jobb lenne, ha minden stílus maradna a maga helyén, mint például Magyarországon a magyar parasztház. - Miért, el sem tudnál képzelni nádtetős, tornácos magyar parasztház-divatot odakint? 62­­ képmás -Nem. Mert nálunk olyan anyagokból készítik a házakatt, amelyek a természetben megtalálhatók. Olaszországban a kő dominál, Magyarországon a vályog és a nádtető.­­ De miért is építészkedünk mi, amikor Te a Közgázra jár­tál. Viszont a gáztűzhelyhez ennek a tudománynak is csak minimális köze van. Tényleg jól főzöl vagy jól főzöd meg a médiát? Mert az is tehetségűéire ne értsd. - Én valóban tudok főzni. Nagymamámtól tanultam még gyermekként, aztán Pármában főzőiskolába jártam és gasztronómiai történelmet tanultam. - Igen? Akkor egy keresztkérdés: lefogyott a kolléganőm, féléve semmi liszteset nem eszik. Tud az olasz konyha olyat, hogy a szénhidrát élvezete is megmaradjon, de a karcsúság se vesszen el?­­ Hogyne tudna, nézd csak meg a mi lányainkat is! Azt fon­tos leszögezni, hogy a tészta akkor nem hizlal, ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk. Ne essünk tehát túlzásba vele, maximum 100-110 gramm/étkezés, de inkább kevesebb, amit

Next