Kereskedelmi Szemle, 1979 (20. évfolyam, 1-12. szám)

1979-01-01 / 1. szám

SZERVEZÉS, ÉRTÉKESÍTÉSI MÓDSZEREK Bárd Károlyné: Jobb szervezéssel a kereskedelmi munka hatékonyságáért...................................... 7 1 Dévényi Zoltán: A Szakmai Tanácsadó Testület szerepe a nagy- és kiskereskedelmi vállalatok kapcsolatában ......................................................... 1 48 Dzsafarov, H.: A kereskedelmi formák és mód­szerek hatása a fogyasztásra ............................. 6 11 Farkas Jenőné: Az önkiszolgálás fejlődése az európai országok élelmiszer-kiskereskedelmé­ben ....................................... 7 46 Halász Jenőné—Drábik László: Munkaverseny magasabb szinten ................................................ 6 18 Kázsmér István: A szervező munka középpont­jában a vállalat ...................................................... . 6 23 — Az élelmiszer-önkiszolgálás helyzete nem­zetközi összehasonlításban ........................... 10 31 Kőrösy Gyula: A reklámozás lehetőségei a bur­gonya-, zöldség- és gyümölcsértékesítés és ke­­resletszervezés területén....................................... 2 31 — A termelők kiskereskedelmi tevékenységé­nek szerepe az élelmiszer-ellátásban......... 8 7 Meyer, Horst: A lakosságnak közvetlenül érté­kesítő nagykereskedelmi bútorraktárak Ber­linben ........................................................................ 11 43 Nagy Tiborné: A termelő és a kereskedelmi vál­lalatok kapcsolataiban rejlő gazdálkodási tar­talékok ...................................................................... 11 29 Orosz Gyula: Szervezés, hálózatfejlesztés egy fogyasztási szövetkezet gyakorlatában......... 11 46 Radányiné Borján Ilona: A vásárlók véleménye az élelmiszerboltok munkájáról......................... 5 26 Radnóti György—Fekete György: A „Dolgozz hi­bátlanul” (DH) munkarendszer a belkereske­delemben .................................................................... 5 15 Sajó János: A bolti előre csomagolás helyzete az élelmiszer-kiskereskedelemben........................... 12 18 — Áttérés a teljes önkiszolgálásra az általános élelmiszer-boltokban ....................................... 2 39 Somogyi Sándor: A központ és a hálózat kapcso­latának mechanizmusa a Kőbányai KÖZÉRT Vállalatnál ............................................................... 11 45 Tóth József: A kereskedelem és az ipar kapcsola­tai egy KNEB-vizsgálat tükrében .................. 1 13 Vasvári György: Rendszerszemlélet ..................... 3 23 Tóth József: Az új lakótelepek kereskedelmi há­lózatának helyzete, a lakosság áruellátása 6 16 Ürmössy László: A főváros kereskedelmi hálóza­tának fejlődése, összehasonlítva az ország nagyvárosainak helyzetével................................ 10 14 BÉR, MUNKAÜGY Bakcsi Ildikó: Egy áfész igazgatási dolgozóinak bérezési struktúrája .............................................. 10 9 Bartókné Erdődi Ibolya: A teljesítménytől függő bértömeg-szabályozási rendszer és a munka­erőhelyzet összefüggéséről .................................. 3 17 Berger, Ilka Sabine: A kereskedelmi vállalati irányítás és adminisztráció munkaerő-szük­ségletének meghatározása .................................. 3 41 Koszó Károly—Molnár György: Keresetszabá­lyozás a belkereskedelemben.............................. 6 1 Makay Istvánné: Munkaerőhiány a kereskede­lemben ........................................................................ 5 4 Selmeczi Lajosné—Versztovsek Radmila: A nők helyzete a belkereskedelemben ......................... 11 7 Thernesz Vilmosné: Az­ adatrögzítést végzők ki­választásának módszerei és problémái........... 2 m*7 Werner Györgyné: A létszám és a kereseti szín­vonal alakulása és néhány összefüggése a fogyasztásicikk-kereskedelemben .................... 3 11 — A munkaerőmozgás néhány kérdése a bel­kereskedelemben .............................................. 7 15 ÜZEMI DEMOKRÁCIA Bartókné Erdődi Ibolya: Munkahelyi közérzet az állami kiskereskedelemben.............................. 4 17 Domokos József — Kárpáti Tamás: A vezetésben való részvétel szervezeti háttere az általános fogyasztási szövetkezetekben ........................... 2 11 Gimes Márta: A munkahelyi demokrácia vizs­gálata 22 vállalatnál ............................................. 12 31 Komlósi József: A vezetés emberi tartalékai . . 8 14 Kuthy Tamás: Az­ üzemi demokrácia és a szer­vezés ........................................................................... 10 47 Molnár Fábián—Rácz Albert: Az üzemi demok­rácia továbbfejlesztése a belkereskedelemben 6 13 HÁLÓZATFEJ­LESZTÉS Alekszandrovics, L.: Az üzletek szakosításának gazdasági alapjai .................................................... 12 29 Balatoni Andrásné: Az élelmiszerbolt-hálózati ellátottság alakulása területcsoportonként 1965—1975 között.................................................. 3 43 — Kis üzletek a lakás közelében ........... 6 48 Farkas Jenőné: Az АВС-áruházi hálózat fejlő­dése .................... 10 33 — Az élelmiszerbolt-hálózat struktúrájának változásai az európai országokban ........... 6 46 Heinrich Judit: A kereskedelmi ellátottsági szint vizsgálata a békásmegyeri lakótelep pél­dáján ........................................................................... 8 33 Makkos Albert: A raktártechnológia színvonala és a belmagasság hatása a beruházási költsé­gekre ........................................................................... 8 37 Sajó János: Követelményrendszer a kiskereske­delmi technológia tervezésében......................... 6 27 Simony­i Pálné: Hálózatfejlesztés és korszerűsí­tés — olvasói ankét Szegeden ........................... 5 49 Szikla Péter: A kiskereskedelem országos háló­zatfejlesztése tervezésének egyik közelítése 12 13 IDEGENFORGALOM Berényi József: Az idegenforgalommal járó áru­mozgásról .................................................................. 5 9 Czagányi István: Az idegenforgalom területi fej­lesztésének és tervezésének metodikája......... 8 43 Habis László—Miskolczi László: Vendégváró Szépasszonyvölgy .................................................. 8 46 Hupuczi László: Hajdúszoboszló­i gyógyide­genforgalmi és szociálturisztikai központ .... 12 40 Imre János: Nemzetközi idegenforgalmunk né­hány összefüggése ............................................. 5 33 Kun Károly: A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő szerepe a gyógyidegenforgalomban ................ 12 42 KGST-EGYÜTTMŰKÖDÉS Baráti Ferenc: A Közgazdasági Munkacsoport bukaresti üléséről .................................................. 12 49­­ KGST-belkereskedelmi tanácskozás Buda­pesten ................................................................... 2 45 Bicskov, Viktor Grigorjevics: A Vendéglátási Munkacsoport tevékenységéről ......................... 9 39 m*: számítástechnikai melléklet TI.

Next