Kereskedelmi Szemle, 1979 (20. évfolyam, 1-12. szám)
1979-01-01 / 1. szám
SZERVEZÉS, ÉRTÉKESÍTÉSI MÓDSZEREK Bárd Károlyné: Jobb szervezéssel a kereskedelmi munka hatékonyságáért...................................... 7 1 Dévényi Zoltán: A Szakmai Tanácsadó Testület szerepe a nagy- és kiskereskedelmi vállalatok kapcsolatában ......................................................... 1 48 Dzsafarov, H.: A kereskedelmi formák és módszerek hatása a fogyasztásra ............................. 6 11 Farkas Jenőné: Az önkiszolgálás fejlődése az európai országok élelmiszer-kiskereskedelmében ....................................... 7 46 Halász Jenőné—Drábik László: Munkaverseny magasabb szinten ................................................ 6 18 Kázsmér István: A szervező munka középpontjában a vállalat ...................................................... . 6 23 — Az élelmiszer-önkiszolgálás helyzete nemzetközi összehasonlításban ........................... 10 31 Kőrösy Gyula: A reklámozás lehetőségei a burgonya-, zöldség- és gyümölcsértékesítés és keresletszervezés területén....................................... 2 31 — A termelők kiskereskedelmi tevékenységének szerepe az élelmiszer-ellátásban......... 8 7 Meyer, Horst: A lakosságnak közvetlenül értékesítő nagykereskedelmi bútorraktárak Berlinben ........................................................................ 11 43 Nagy Tiborné: A termelő és a kereskedelmi vállalatok kapcsolataiban rejlő gazdálkodási tartalékok ...................................................................... 11 29 Orosz Gyula: Szervezés, hálózatfejlesztés egy fogyasztási szövetkezet gyakorlatában......... 11 46 Radányiné Borján Ilona: A vásárlók véleménye az élelmiszerboltok munkájáról......................... 5 26 Radnóti György—Fekete György: A „Dolgozz hibátlanul” (DH) munkarendszer a belkereskedelemben .................................................................... 5 15 Sajó János: A bolti előre csomagolás helyzete az élelmiszer-kiskereskedelemben........................... 12 18 — Áttérés a teljes önkiszolgálásra az általános élelmiszer-boltokban ....................................... 2 39 Somogyi Sándor: A központ és a hálózat kapcsolatának mechanizmusa a Kőbányai KÖZÉRT Vállalatnál ............................................................... 11 45 Tóth József: A kereskedelem és az ipar kapcsolatai egy KNEB-vizsgálat tükrében .................. 1 13 Vasvári György: Rendszerszemlélet ..................... 3 23 Tóth József: Az új lakótelepek kereskedelmi hálózatának helyzete, a lakosság áruellátása 6 16 Ürmössy László: A főváros kereskedelmi hálózatának fejlődése, összehasonlítva az ország nagyvárosainak helyzetével................................ 10 14 BÉR, MUNKAÜGY Bakcsi Ildikó: Egy áfész igazgatási dolgozóinak bérezési struktúrája .............................................. 10 9 Bartókné Erdődi Ibolya: A teljesítménytől függő bértömeg-szabályozási rendszer és a munkaerőhelyzet összefüggéséről .................................. 3 17 Berger, Ilka Sabine: A kereskedelmi vállalati irányítás és adminisztráció munkaerő-szükségletének meghatározása .................................. 3 41 Koszó Károly—Molnár György: Keresetszabályozás a belkereskedelemben.............................. 6 1 Makay Istvánné: Munkaerőhiány a kereskedelemben ........................................................................ 5 4 Selmeczi Lajosné—Versztovsek Radmila: A nők helyzete a belkereskedelemben ......................... 11 7 Thernesz Vilmosné: Az adatrögzítést végzők kiválasztásának módszerei és problémái........... 2 m*7 Werner Györgyné: A létszám és a kereseti színvonal alakulása és néhány összefüggése a fogyasztásicikk-kereskedelemben .................... 3 11 — A munkaerőmozgás néhány kérdése a belkereskedelemben .............................................. 7 15 ÜZEMI DEMOKRÁCIA Bartókné Erdődi Ibolya: Munkahelyi közérzet az állami kiskereskedelemben.............................. 4 17 Domokos József — Kárpáti Tamás: A vezetésben való részvétel szervezeti háttere az általános fogyasztási szövetkezetekben ........................... 2 11 Gimes Márta: A munkahelyi demokrácia vizsgálata 22 vállalatnál ............................................. 12 31 Komlósi József: A vezetés emberi tartalékai . . 8 14 Kuthy Tamás: Az üzemi demokrácia és a szervezés ........................................................................... 10 47 Molnár Fábián—Rácz Albert: Az üzemi demokrácia továbbfejlesztése a belkereskedelemben 6 13 HÁLÓZATFEJLESZTÉS Alekszandrovics, L.: Az üzletek szakosításának gazdasági alapjai .................................................... 12 29 Balatoni Andrásné: Az élelmiszerbolt-hálózati ellátottság alakulása területcsoportonként 1965—1975 között.................................................. 3 43 — Kis üzletek a lakás közelében ........... 6 48 Farkas Jenőné: Az АВС-áruházi hálózat fejlődése .................... 10 33 — Az élelmiszerbolt-hálózat struktúrájának változásai az európai országokban ........... 6 46 Heinrich Judit: A kereskedelmi ellátottsági szint vizsgálata a békásmegyeri lakótelep példáján ........................................................................... 8 33 Makkos Albert: A raktártechnológia színvonala és a belmagasság hatása a beruházási költségekre ........................................................................... 8 37 Sajó János: Követelményrendszer a kiskereskedelmi technológia tervezésében......................... 6 27 Simonyi Pálné: Hálózatfejlesztés és korszerűsítés — olvasói ankét Szegeden ........................... 5 49 Szikla Péter: A kiskereskedelem országos hálózatfejlesztése tervezésének egyik közelítése 12 13 IDEGENFORGALOM Berényi József: Az idegenforgalommal járó árumozgásról .................................................................. 5 9 Czagányi István: Az idegenforgalom területi fejlesztésének és tervezésének metodikája......... 8 43 Habis László—Miskolczi László: Vendégváró Szépasszonyvölgy .................................................. 8 46 Hupuczi László: Hajdúszoboszlói gyógyidegenforgalmi és szociálturisztikai központ .... 12 40 Imre János: Nemzetközi idegenforgalmunk néhány összefüggése ............................................. 5 33 Kun Károly: A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő szerepe a gyógyidegenforgalomban ................ 12 42 KGST-EGYÜTTMŰKÖDÉS Baráti Ferenc: A Közgazdasági Munkacsoport bukaresti üléséről .................................................. 12 49 KGST-belkereskedelmi tanácskozás Budapesten ................................................................... 2 45 Bicskov, Viktor Grigorjevics: A Vendéglátási Munkacsoport tevékenységéről ......................... 9 39 m*: számítástechnikai melléklet TI.