Kereskedelmi Szemle, 1984 (25. évfolyam, 1-12. szám)

1984-01-01 / 1. szám

■yS­ zpo­ n­t A Kereskedelmi Szemle 1984. évi tartalomjegyzéke GAZDASÁGPOLITIKA­KERESKEDELEMPOLITIKA Szám Andrikó Miklós: Kutatás és gyakorlat .... II Dobos Gábor: A kereskedelem etikai helyze­téről .......................................... 5 Juhár Zoltán: Idegenforgalmi politikánk el­vei és gyakorlata...................................... 9 Nyers Rezső: A gazdasági reform és a keres­kedelem .............................................................. 1 — Új helyzet, új feladatok a kereskede­lemben (interjú).................................. 12 Schappin Tamás: Kereskedelempolitika és jogi szabályozás........................................ 8 Szigethi Gyula: Új vonások az élelmiszerszak­ma 1984. évi kereskedelempolitikájában . . 4 Vas János: A gazdaságirányítási rendszer to­vábbfejlesztéséből adódó szakszervezeti feladatok...................................................... 12 KERESKEDELEMTÖRTÉNET Berényi József: A belkereskedelem a lassú fejlődés időszakában (1979—1983)........... 11 Bóc Imre: A belkereskedelem fejlődése a gaz­dasági reform bevezetésétől a pályamódo­sításig (1968—1978) ...................................... 11 26 éves a Belkereskedelmi Kutató Intézet 11 25 éves a Kereskedelmi Szemle...................... 11 Lacza Gábor: A fogyasztásicikk-kereskedelem fejlődése az elmúlt 25 évben ...................... 11 Molnár László: A belkereskedelem a gazda­sági korrekciók és az új útkeresés időszaká­ban (1957—1968) ........................................... 11 FOGYASZTÁS Berényi József—Engel Gábor: Kísérlet a fo­­gyasztásicikk-piac várható mozgásainak analízisére.......................................................... 2 Bíró Klára: A személyi fogyasztás főbb ten­denciái a vezető tőkésországokban ........... 9 Kos, Czeslaw­ Wiatrak, Andrzej Piotr: A me­zőgazdasági termelés és az élelmiszer-fo­gyasztás összefüggései ................................. 10 Nagy Frigyes—Kettinger Gyula: Élelmiszer­­termelésünk és -fogyasztásunk nemzetközi összehasonlításban ........................................ 5 Orbánná Nagy Mária: Élelmiszer-fogyasztá­sunk jelene és várható tendenciái az ez­redfordulóig ..................................................... 6 — Hazánk élelmiszer-fogyasztása a jelen­legi és a várható nemzetközi tendenci­ák tükrében ............................................... 8 Solymár Károlyné: Az 1983. évi fogyasztói érdekvédelmi vizsgálatok tapasztalatai . . 7 Szigethi Gyula: A húsfogyasztás és -értékesí­tés időszerű kérdései...................................... 5 Valló Tamás—Hóré Sándorné: A fogyasztás és a forgalom közép- és hosszú távú kon­cepciója .............................................................. 11 Werner Györgyné: A jövedelem, az ár és a fo­gyasztás néhány összefüggése...................... 4 ÁRUFORGALOM—SZOLGÁLTATÁS Old. Andor Györgyné: A ruházati kereskedelem árubeszerzéseinek alakulása 1983-ban.. .. 1 Andrási Imre: Tolna megye kereskedelme 1975—1983-ban.............................................. 1 Barta Árpád: Intézkedések az NDK-ban és a Szovjetunióban az áruellátás javítására 1 Békési Ildikó: A lakosság véleménye az élel­miszer-vásárlási körülményekről................ 2 Klimkovics, G. V.: Központi feladat a fo­gyasztói igények kielégítése........................ 1 Kocsis Gyula: Energiatakarékos háztartási készülékek forgalmának alakulása Szolnok­­ megyében 1982—83-ban ............................. Kapitány Zsuzsa: A húskészítménypiac hi-­­ányjelenségei .................................................... Nagyné Cseh Ildikó: A szolgáltatók üzeletpo­litikájáról .......................................................... 9 . Vevőszolgálat az NSZK-ban.................. Sándor Judit: Az idegenforgalmi kistelepülé­sek alapvető kínálati adottságai................ Sebők Éva: A lakossági szolgáltatások igény­­bevételének alakulása az árak és más té­nyezők hatására ............................................ 27 Tomka Józsefné: A diétás élelmezés időszerű kérdései.............................................................. Tóthné Deme Éva: Az iparvállalatok belke- k­e­reskedelmi tevékenysége .............................. 5­57 SZERVEZÉS—VEZETÉS él Erdélyi István: A számítástechnika alkalma­zása az idegenforgalomban és a vendéglá­tásban ................................................................­­•­ Farkas László—Marty János: Napirenden a szövetkezetek adatfeldolgozásának kor­szerűsítése .......................................................... Glattfelder Péter: Tervek, elképzelések és eredmények az egységes termékszámozási rendszer kiépítésében .................................... Herner Ernő: Az üzemeltetés új formáinak­­ tapasztalatairól ................................................ Herner Ernő­—Kopányi Lászlóné: Kereske­dj­­elmi hálózati egységek irányítása, üze­meltetése, elszámoltatása és ellenőrzése az NSZK-ban ........................................................ 13 Horváth Lászlóné: Vásárlási lehetőségek és körülmények a bolti élelmiszer-kereskede­lemben ................................................................ . Kaposi Tibor: A szövetkezeti demokrácia és önkormányzat a városi áfészekben........... Kőrösyné Dants Zsuzsanna: Az értékelemzés módszerének felhasználási lehetősége a bel- 17 kereskedelmi vállalatok arányos árképzé­sében Kuthy Tamás: A szervezés mint szolgáltatás 41 Melles Ödön: A szerződéses üzemeltetés válla­lati módszerei a Hajdú-Bihar megyei Élel-29­miszer-kiskereskedelmi Vállalatnál........... Mocsáry Péter: Az árutovábbítás korszerűsí­t­e­tése kiegészítő szolgáltatásokkal................. Nardai Gyula: Az értékelemzés a hatékony módszerek szintézise...................................... Penyigey Krisztina: Ipari tevékenység a bel­ső kereskedelemben ............................................. Seres Antal: Az áru útjának szervezeti rend- 9 szeréről ................................................................ TÁRGYMUTATÓ 3 47 9 29 3 34 2 19 1 7 2 21 10 23 4 39 10 46 10 31 3 1 6 21 5 37 5 31 2 33 6 11 6 1 3 6 8 9 1 11 2 13 6 25 2 28 8 29 4 21 3 11 2 8 1

Next