Élelmiszerfizikai Közlemények, 1988

1988/1 - Előszó

A Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Közleményeinek sorában közreadjuk az Élelmiszerfizikai Közlemények első fü­zetét­ Méltán bizakodhatunk abban, hogy ez az új kiadvány is öregbíti azt a patinás hírnevet, amelyet Egyetemünk Közlemé­nyei már eddig szereztek nekünk. A korábbi években Egyetemünk kutatási eredményeit adtuk közre azzal a céllal, hogy kutatók, oktatók, bel- és külföldi szakemberek megismerjék tudományfejlesztő szerepünket, hasz­nosítsák sikereinket. Most újszerű megoldást vállalunk fel. Összegyűjteni kívánjuk az élelmiszeripar egész területén, így természetesen Egyetemünkön is egy jelentősen fejlődő tudomány­terület, az élelmiszerfizika kutatási eredményeit. Bemutatjuk az élelmiszerfizika új kiadványait, műhelyeit és a szakterület neves művelőit. E vállalkozás garanciáját részben abban látjuk, hogy Egyetemünk teljeskörűen műveli, oktatja az élelmiszeripar tu­dományterületeit, másrészt az ipar is határozottan számít a fizika kutatási eredményeinek alkalmazására. Kötelességünknek is éreztük egy ilyen kiadvány patronálá­­sát akkor, amikor napjainkban az alapkutatás sokirányú támoga­tása kiemelt célkitűzés, így kívánunk hozzájárulni az élelmi­szerfizika területén elért kutatási eredmények gyors gyakorla­ti hasznosulásához. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak a szponzoroknak, akik eredményeik közreadásával és a kiadvány költségeinek fel­vállalásával nyújtanak segítséget az Élelmiszerfizikai Közle­mények útjára bocsátásához. Tamássy István , akadémikus a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem rektora

Next