Élelmiszerfizikai Közlemények, 1997
Hazai műhely - Bemutatkozik a Konzervtechnológia Tanszék
89 BEMUTATKOZIK A KEE. KONZERVTECHNOLÓGIA TANSZÉKE 1118 Budapest, Ménesi út 45. “F” ép. e-mail: konz@hoya.kee.hu Rövid tájékoztatás a tanszék céljairól és tevékenységéről Alapfeladatunknak tekintjük a korszerű élelmiszertudományi ismeretek oktatását és a komplex szemléletű technológiai kutatási tevékenységet annak érdekében, hogy olyan élelmiszeripari mérnököket képezzünk, akik tevékenyen járulnak hozzá a jó minőségű, a világpiacon is versenyképes termékeket előállító magyar élelmiszeripar fejlesztéséhez és működtetéséhez. Ezen belül: - Eredményes, jó együttműködésre törekszünk a kari feladatokhoz kapcsolódó hazai és nemzetközi kutatóintézetekkel annak érdekében, hogy közös pályázatokkal, közös szakmai rendezvényekkel segíthessük az Élelmiszeripari Kar kutatási tevékenységét, valamint egyetemünk hazai és nemzetközi tudományos elismertségének továbbfejlesztését. Feladatunknak tartjuk az ipari kapcsolatok gazdagítását, hogy a K+F megbízásaink bővüljenek, hogy az alapítványainkból származó gazdasági erőforrás növekedjen, hogy a hallgatók üzemi foglalkoztatását és későbbi elhelyezkedési lehetőségeit javítsuk. Kiemelten foglalkozunk az üzemi szakemberek számára meghirdetett rendezvények szervezésével, hogy egyetemünk a technológus és mérnöktovábbképző fórumok központi tudományos bázisává váljon, valamint célul tűztük ki a különböző szakterületeken működő külföldi társintézetekkel közösen szervezendő ankétok körének bővítését. A graduális képzés mellett nagy jelentséget tulajdonítunk a posztgraduális oktatásnak is. Alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy tanszékünk legtehetségesebb hallgatóit tudatosan készítsük fel a tanszék kutatási főirányai alapján elkészített doktori programokban való részvételre. A tanszék vezetői: Dr. Gyönös Károly 1969-1976 Dr. Vukov Konstantint 1976-1982 Dr. Török szilveszter 1982-1991 Dr. Varsányi Ivánt 1991-1995 Egyetemi tanára: dr. Körmendy Imre 1979-1996 Egyetemi docense: dr. Barta József 1971 -