Gyümölcskertész, 1898 (8. évfolyam, 1-24. szám)

Tartalomjegyzék

Az 1898. évi folyam munkatársai: Ángyal­ Dezső, Bene Ambrus, Botta István, Deák Gyuláné (Végh­ Irma), Gáspár József, Dr. Győri István, Horváth László, Jablonovszky József, Kardos Árpád, Káplánt József, Kósa Zsigmond, Dr. Kossuth János, K­uluncsich Jakab, Dr. Lakatos Sándor, Lévay Simon, Liebbald Béni, Magyar György, Molnár Istvánné, Mórágyi István, Nágel Sándor, Németh József, Noel Fe­rencz, Papp Antal, Papp Gedeon, R. Pócsi­k Gyula, Ráde Károly, Révész István, Ritter Gusztáv, Ruiz G. De Roxas l­ovag, Sajó Károly, Dr. Schilberszky Károly, Székfü György, Szoronya Bertalan, Zádor Gyula, Zareczky Tivadar. Tartalom a „Gyim­ölcskertész“ 1898. évi számairól. (A zárjel közti számok a »Gyk.« 1 - 24 számát, a nyilt számok az oldalakat jelentik.) A. Almaeczet. (18.) 219. Almatermés (bő) piacz hijján. (22.) 271. Alsó-fehérvármegyei gyümölcsexport. (22.) 271. Amerikai­ gyümölcs behozatala ellen. (7.) 98. Amerikai gyümölcs­forgalom veszedelme. (23—24.) 290. Amerikai verseny. (9—10.) 118. Amerikai versenytársaink, hogyan dolgoznak ? (1 — 2.) 0.(8.) 28. (4.) 51. (5—6.) 72. Angliában gyümölcshiány. (22.) 272. Articsóka. (23—24.) 285. Arzénsavas-réz alkalmazása körül való tapasztalatok. (13- 14.) 163. Állami faiskola Szolyván. (21.) 260. Állami gazdasági és kertészeti ismétlő iskola Fiuméban. (22.) 271. Állami telepek gyümölcsfáinak és csemetéinek árszabályo­zása. (19 — 20.) 240. Állami utak befásitása. (4.) 57. Átoltásáról, idősebb fáknak. (5—6.) 71. B. Batul, erdélyi és a magyar szőlő Lembergben. (21.) 259. Befőzése a paradicsomnak. (15—16.) 175. Befőzése a zöld ringlónak. (15 — 16.) 180. Bereczki-emlékbizottság. (7.) 97. Bereczki-emlékbizottság záróülése. (11 ) 141. Bereczki szoborleleplezési ünnepe. (8.) 103. Bergamotte-piros. (5—6.) 65. Beszterczei szilvamag elkészítéséről. (5 — 6.) 85. Bethlen András gróf f. (17.) 197. Betöltendő állások és ajánlkozások. (1 — 2.) 23. (3.) 39. (4.) 60. (5 — 6.) 88. (7.) 110. (8.) 112. (9—10. 130. (13—14.) 172. (15 — 16.) 195. (17.) 21­1. (18.) 227. (19 — 20.) 251. (21.) 263. (22.) 273. (23 — 24.) 293. Biborgyümölcsü galagonya, mint alany. (7.) 98. Bor, York-Madeirából. (5—6.) 75. Borbogyó, japáni. (1 — 2.) 20. Borsót keresnek. (9.—10.) 127. Budai kamara­erdő jövője. (3.) 36. Budapesti vásárcsarnokok gyümölcs- és zöldség-forgalmáról. (1 — 2.) 21. (3.) 36. (5 — 0.) 85. (7.) 99. (8.) 11. (9-10.) 129. (12.) 153. (13 — 14.) 170. (18.) 226. (19 — 20.) 248. (21.) 260. (22.) 271. (23—24.) 290. c. Cercospora őszibaraczk-betegség. (23 — 24.) 279. Consuli jelentések: Birminghami. (1—2.) 1. (11.) 131. (19 — 20.) 234. — Boroszlói. (18.) 214. (22.) 265. — Canadai. (11.) 131. — Chicagói. (3.) 26. — Kiewi. (18.) 214. — Liverpooli. (1­1.) 131. (19 — 20.) 234. (21.) 253. (22.) 265. (23 — 24.) 276. — Londoni. (1 — 2.) 1. (7.) 91. (12.) 143. (21.) 253­. —­ New-Yorki. (5 — 6.) 63. Crowling szőlő a házi kertben. (1—2.) 21. Csatár-körte. (21.) 253. Csemeték és gyümölcsfák kiosztása az állami telepekről. (7.) 97. Csonthéjjas termésű gyümölcsfák metszésének ideje. (15 —16.) 1­94. D. Damascusi sárga, kései szőlő. (3.) 26. Déli gyümölcs drágulása. (19 — 2­­.) 248. Dinnye-rozsdabetegség. (17.) 208. Dinnyetermelésre, rövid útmutatás. (5 — 6.) 71. E. Egy kevésbbé ismert szőlőbetegségről. (23—24.) 279. Elkobozott gyümölcs értékesítése. (17.) 208. Ellentálló képessége némely szőlőfajnak a talajvízzel szem­­ben. (5 -6.) 65. Előadás a gyümölcsfatermelésről Nyíregyházán. (22.) 271. Előfizetési felhívás a »Gyümölcskertész 1899. évi folyamára. (23 — 24.) 276. Elszászi piros renet. (1 — 2.) 2. Enquéte a kertészeti szakoktatás ügyében. (1 -2.) 20. Eperjesi gyümölcskiállitás. (19 —20.) 247. Erdélyi bő gyümölcstermés. (19 20.) 247. Erdélyi batul és magyar szőlő, Lembergben. (2­1.) 259. Erzsébet f. (18.) 213.­­Ezeréves Magyarország emléke* szőlő és Moos páratlan almája. (8.) 106. Értékesítési szövetkezetek központja. (9 —10.) 128. F. Fagy iránt való érzékenységéről a gyümölcsfáknak. (5 — 6.) 84. Fagy, tavaszi. (9 —10.) 127. Faiskola fekvése és talaja. (1 — 2.) 14.

Next