Magyar Chemiai Folyóirat 13. (1907)

Tartalom

MAGYAR CHEMIAI FOLYÓIRAT. XIII. évfolyam 1907. TARTALOM. Önálló dolgozatok. Oldal Szerves égetéssel kapcsolatos hamumeghatározásra vonatkozó ész­leletek. Kőnek Frigyes­től ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... 1 A CHCI3—CHI, rendszer autokataliziséről. Szilárd Bélá­tól ......... 5 Tanulmány az elegykristályok oldhatóságáról. Balló Rezső­től... ... 17 Ugyanannak folytatása I............ .......... ... ... ... ... ............... 33 Ugyanannak folytatása II. ... ... ... ... ... ... ... ... .......... ... 49 Ugyanannak folytatása III. ......... ... ... ......... ... ......... ... ... 65 Ugyanannak folytatása IV. ... ... ... ... ... ... .. ... ... ... ... 81 Ugyanannak folytatása V. és vége... ... ... ... ............... ... ... 97 A málnaszirup chemiai vizsgálata és hhamisításának kiderítése. Halmi Gyulá­tól ... ................. ... ... ... ... ... ... ... ... ... 21 Ugyanannak folytatása és vége... ... ... ... ................ 37 Telített homolog zsírsavak elválasztása. Dr. Gsell János-tói ... ... 52 A palaczkozott ásványvizek jodoformszaga. Dr. Hankó Vilmos-tói 85 A kókuszdióolaj szilárd és folyékony zsírsavjairól. Görgey Arthur­tól. Közli: Ilosvay Lajos................ ............... ......... ... ... 113 Ugyanannak folytatása I. ... ... ... ... ... .............................. ... 129 Ugyanannak folytatása II. és vége ............................. ... ................ 145 Az ammóniagáz térfogatos mennyiségi meghatározása. Kazay Endre-től 149 Az ásványok és talajok chemiai összetételének új kifejezésmódjáról.­­Sigmond Elek­ től ... ......... ... ................................................. 161 Ugyanannak folytatása és vége... ... ... ................ 193 Borkősav meghatározása almasav és borostyánkősav mellett. Dr. Ferentzy József­től... ... ... ... ... ... ... ... ... .. ... 171 Egyszerű készülék folyadékok törésmutatójának meghatározására. Kazay Endré­től ... ..................................................................... 200 Adalékok a kereskedelmi paprikaőrlemények vizsgálatához. Dr. Win­disch Rikárd­tól ................ ................ ... .... ... ................ 202

Next