Magyar Chemiai Folyóirat 22. (1916)
II. TÁRGYMUTATÓ. Alkohol. A magasabbrendű a.-ok elválasztása az aethylalkoholtól 8. — Kísérletek az élesztő útján termelt magasabbrendű a.-ok mennyiségének növelésére (79). Bórax hatása glicerintartalmú nátriumhidrokarbonátoldatra 14*. Búza- és rozslisztkeverékek vizsgálatáról (32), 99. Czement. A kén meghatározása benne a Wibo rgh-féle módszer alkalmazásával 204. Denevérguanó összetétele és trágyaértéke (80). Élelmiczikk. Adatok éleink és ételeink táplálóértékének megismeréséhez 1, 18, 40, 56, 177. Elem fogalma az újabb kutatások megvilágításában (80), 145. Élesztő nitrogéntartalmú alkotórészei (47). Enolaldehid-acetátok elszappanosítására eljárás 81. Evonymus europeus magolatának ismeretéhez adatok 65. Fehérje és zsír termelése élesztő segélyével 25, 44. Fermentum. Tanulmányok a karboxilázról és más élesztő-f.-okról (78). Fiede-féle reakczió 76. Földpát megbontása és a levegő nitrogénjének lekötésére való alkalmazása (16). Gázgyár. Az óbudai g. berendezése és üzeme műszaki szempontból (128). Ugyanaz chemiai szempontból, különös tekintettel a melléktermékekre (128). Hadiszappan zsírtartalmának meghatározásakor követendő egységes eljárás 216. Higanyoxid, mint savmérő alapanyag 173, 206. Juhtúró. Az erdélyi juhtúró összetételéről (218). Kálisótelepek másodlagos átalakulásainak újabb elméleteiről (64). Káliumhidrokarbonát, mint savmérő alapanyag 134. Karboxiláz. Tanulmányok a k.-ról és más élesztő-fermentumokról (78). Kén előállítása (128). Meghatározása czementekben a Wiborgh-féle módszer alkalmazásával 204. Málnaié. A magyar m. és málnaszirup chemiai összetétele 33, 49. Maltóze chemiai szerkezete és hidrogénszuperoxiddal előállított oxidációs termékei (79).