Magyar Chemiai Folyóirat 22. (1916)

II. TÁRGYMUTATÓ. Alkohol. A magasabbrendű a.-ok elválasztása az aethylalkoholtól 8. — Kísérletek az élesztő útján termelt magasabbrendű a.-ok mennyiségének növelésére (79). Bórax hatása glic­erintartalmú nátriumhidrokarbonátoldatra 14*. Búza- és rozslisztkeverékek vizsgálatáról (32), 99. Czement. A kén meghatározása benne a W­i­b­o r­g­h-féle módszer alkalma­zásával 204. Denevérguanó összetétele és trágyaértéke (80). Élelmiczikk. Adatok él­eink és ételeink táplálóértékének megismeréséhez 1, 18, 40, 56, 177. Elem fogalma az újabb kutatások megvilágításában (80), 145. Élesztő nitrogéntartalmú alkotórészei (47). Enolaldehid-ac­etátok elszappanosítására eljárás 81. Evonymus europeus magolatának ismeretéhez adatok 65. Fehérje és zsír termelése élesztő segélyével 25, 44. Fermentum. Tanulmányok a karboxilázról és más élesztő-f.-okról (78). Fiede-féle reakczió 76. Földpát megbontása és a levegő nitrogénjének lekötésére való alkalma­zása (16). Gázgyár. Az óbudai g. berendezése és üzeme műszaki szempontból (128).­­ Ugyanaz chemiai szempontból, különös tekintettel a melléktermé­kekre (128). Hadiszappan zsírtartalmának meghatározásakor követendő egységes el­járás 216. Higanyoxid, mint savmérő alapanyag 173, 206. Juhtúró. Az erdélyi juhtúró összetételéről (218). Kálisótelepek másodlagos átalakulásainak újabb elméleteiről (64). Káliumhidrokarbonát, mint savmérő alapanyag 134. Karboxiláz. Tanulmányok a k.-ról és más élesztő-fermentumokról (78). Kén előállítása (128).­­ Meghatározása czementekben a Wiborgh-féle módszer alkalmazásával 204. Málnaié. A magyar m. és málnaszirup chemiai összetétele 33, 49. Maltóze chemiai szerkezete és hidrogénszuperoxiddal előállított oxidác­iós termékei (79).

Next