Magyar Chemiai Folyóirat 37. (1931)

Oldal Stitz János és Szigvárt Béla: A méz fagyáspont­csökkenése ................................................................. ... 13B — Die Gefrierpunktserniedrigung des Honigs.................. 136 Szigvárt Béla, lásd Stitz János... .......................... _ Tetétleni Péter: Izomer vegyületek Ramanspektruma 115, 136, 174 — Ramanspektra isomerer Verbindungen.................. ... 178 Urmánczy Antal: Jódegyensúlyok jódtartalmú vizes só­oldatokban ... ... ... ... .......................................... 164 — Jodgleichgewichte in wässerigen Salzlösungen........... 173 Vass Péter: Nemelektrolitek hatása a ferri- és jódion reakciójára... _ _ _ _ ... _ _ ... ... 217 — Über den Einfluss von Nichtelektrolyten auf die Geschwindigkeit der Ionreaktionen ................ ... 229 Vastagh Gábor: Adatok a bórsav quantitativ meghatá­rozásához . .... .......................................................... 55. 65 — Beiträge zur quantitativen Bestimmung der Borsäure 71 Vavrinecz Gábor: A szachharóz kristálytani vizsgálata II. 145 —­ Kristallografische Untersuchung der Sachharose II. 157 — A szachharóz kristálytani vizsgálata III............. ... 203 — Kristallografische Untersuchung der Sachharose III. 212 Weltner Margit: A fehérjék abszorpciós­ spektruma és annak változása lúgok hatására ... _ 179, 198, 212, 230 — Über die Absorptionsspektra der Eiweisskörper und deren Veränderung auf Einwirkung von Langen _ 236 Zemplén Géza: Ilosvay Lajosnak nyolcvanadik születése napjára ... _ ... ... _ ... _ _ _ _ 201

Next