Magyar Konyha, 1998 (22. évfolyam, 1-12. szám)

1998-12-01 / 12. szám

TAVERNA Szálloda és Étterem Rt. A TAVERNA Szálloda és Étterem Rt. bemutatja: Catering Party Service Társaságunk, mint a „Parlament­ és a Magyar Állami Operaház Hivatalos Szállítója" széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik különféle rendezvények szervezésében, kivi­telezésében. Catering Party Service-ünk kínálatában a büfé jellegű szolgáltatásokon túl koktélpartyk, születésnapi ünnepségek, állófogadások, ültetett állófogadások, gálavacsorák, esküvők vagy bálok szervezése, vendéglátásának biztosítása is szerepel. Jól képzett szakembereinkkel és hatalmas eszközkészlettel bármilyen helyszínen, bármely típusú rendezvény lebonyolítását vállaljuk 10-től több ezer főig. Az Ön által megjelölt helyszínen kívül rendezvényeit múzeumokban, palotákban, hófehér sátrainkban vagy éttermeink egyikében is megrendezheti. Ha Ön sikeres házigazda szeretne lenni - egyéni elképzeléseivel is - forduljon hozzánk! A MAGYAR­­ ÁLLAMI OPERAHÁZ­I HIVATALOS SZÁLLÍTÓJA TAVERNA Szálloda és Étterem Rt. CATERING MANAGEMENT 1056 Budapest, Molnár u. 28. Tel: 338-4100, 318-0757; Fax: 266-2278 E-mail: sales@taverna.hu Internet: http://m­ww.taverna.hu 48 lewraA 98/12 Áldás Villány vesszején Villányban kétszáz ember ünnepelte az újbort Szent Imre havának 7. napján. Huszonkilenc villányi termelő kóstoltatta meg újborait a meghívott vendégekkel: szakértőkkel, borbarátokkal, a sajtó képviselőivel. A híres francia Beaujolais mintájára megrendezett ünnepség fényét a villányi Bortrezor Pincében Benkő Dániel lantművész, Gyurkovics Zsuzsanna színmű­vész és a Mecsek Táncegyüttes műsora tette emlékezetessé.­ illányban a Polgár család által immár másodszor megrendezett újborköszön­­tő a magyar borgasztronómia üdítő eseménye, ami valamennyiünk érdek­lődésére számot tarthat. Tapasztaltuk ugyanis, hogy a két világháború közötti magyar borkul­túrának, amely akkor európai színvonalú volt, a mi életünkben szinte írmagja sem maradt. Ahogy évszázados ünnepeink megszűntek Márkás nevek A következő villányi gazdák ismertet­ték meg újboraikkal a vendégeket: Bock József, Gere Attila, Molnár Tamás, Gi­nzer Zoltán, Szende Gábor, Jehli Bé­la, Keller György, Solt Imre, Gere Ta­más, Villányi Borászat Rt., Daka Zsolt, Boncz Attila, Kecskés József, Kovács Zoltán, Laczkovics Miklós, Róthné Mé­száros Ágnes, Pólya Diána, Szemes Jó­zsef, Mészáros Kálmán, Malatinszky Csaba, Költő József, Solt Imre, Wunder­lich Alajos, Vajkai András, Tollas Tibor, Kovács János, Polgár Zoltán. Ha olvasóink az ő nevükkel találkoz­nak az üzletekben a borospalackokon, biztosak lehetnek abban, hogy valóban a villányi hegy levével találkoztak. Ha pedig a termőhelyen ízlelnék meg Vil­lány nedűjét, hát kerekedjenek fel... Szívesen látott vendégek lesznek.­­ Sára Sándor filmművész, a Duna Tv elnöke szakértő szemmel vizsgálja a villányi nedűt

Next