Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Értesítő, 1971 (22. évfolyam, 2-25. szám)

1971-01-16 / 2. szám

. szám MEZŐG­AZD­AS­ÁGI ÉS ÉLELM­ EZÉSÜGYI ÉRTESÍTŐ 1971. január 16.35 amasnsai kemdsletek ) A pénzügyminiszter 59/1970. (XII. 31.) P­M számú rendelete egyes élelmiszeripari termékek forgalmi adó és árkiegészítési kulcsainak megállapításáról 1. §• A forgalmi adóról és árkiegészítésről szóló 30/ 70. (XI. 15.) PM számú rendelet 9. sz. mellék­­­e a húsipari, a baromfi és tojásfeldolgozó­elléklet az 59/1970. (XII. 31.) PM. számú rendelethez ipari, a tejipari és egyéb termékek forgalmi adó és árkiegészítés kulcsaival — e rendelet mellék­lete szerint — egészül ki. 2­ §• Ez a rendelet 1971. január 1. napján lép ha­tályba, rendelkezéseit a hatálybalépés után vég­zett termékszállítások tekintetében kell alkal­mazni. Faluvégi Lajos s. k., pénzügyminiszterhelyettes 9. sz. melléklet . . ., „ , Forgalmi adó Árkiegészítés A termék megnevezése : 97 (80. termékfőcsoport) Kivéve: 80/06 Virsli juhbélbe 44 80/07 Tartósított töltött hústermék és kolbászfélék 20 Kivéve: 80/08 Lecsókolbász, füstöltkolbász, lő szárazkolbász 30 80/09 Gyulai módra készített szárazkolbász 28 80/10 Szalámi, hurka és kenősáru, tepertős 80/11 Hússajt 15 80/12 Füstölt és főtt hústermék 50 Kivéve: 80/13 Füstölt és főtt nyelvő 80/14 Étkezési szalonna 10 Kivéve: 80/15 Sózott és füstölt kenyérszalonna, füstölt csontos és sült császárszalonna, füstölt kolozsvári szalonna 15 80/16 Füstölt angolszalonna 50 80 17 Étkezési sertészsír 30 80/18 Bélfeldolgozási termék, állati eredetű takarmánytermék­ Baromfi- és tojásfeldolgozóipari termékek (81. termékfőcsoport) 81/1 Vágott baromfi, baromfibelsőség, baromfiaprólék, nyers baromfizsiradék, füstölt és főtt baromfitermék, olvasztott baromfizsír és olvasztási termék 20 81/3 Feldolgozott tojás, tojáspor és tojáslé, baromfiipari mel­léktermék 0 64 44 15 28 Húsipari termékek 80/01 Csontos nyershús, nyers belsőség, nyers állati zsiradék, vágóhídi melléktermékek, hús és szalonna, feldolgozási kész és melléktermék. Kivéve: 80/02 Csontos, darabolt marha-, ló­hús és húsrész 80/03 Csontos, darabolt sertéshús és húsrész 80/04 Nyers sertészsiradék 80/05 Húspépből készült töltött termék (vörösáru)

Next