Okos Kata - A Nők Lapja Kalendáriuma, 1962

Háztartási tanácsadó

kevesebb az eshetőség az avasodásra. Az avas zsírt süssük át kenyérrel, vagy hagy­mával (míg a kenyér vagy hagyma megsze­­nesedik). Omlett- és palacsin­tatésztába adjunk egy csepp rumot, úgy a tészta nem szívja ma­gába a zsírt. A pala­csintasütő legyen na­gyon forró, de csak tollal zsírozzuk ki. Az omlós tészta porhanyósabb lesz, ha kétharmad rész vaj, vagy margarin mel­lett egyharma­d rész zsírt használunk a gyúráshoz. Sütés közben ne nyitogassuk a sütőaj­tót, mert a beáramló hideg levegő megaka­dályozza, hogy a tész­ta „felmenjen”. Mazsolát csak akkor tegyünk a tésztába, ha már kidolgoztuk — mert ha azzal együtt dagasztjuk, a tészta szürke lesz. A mazsolát, cukrozott gyümölcsöt lisztezzük meg, mielőtt a tésztá­ba kevernénk, így nem ülepszik le a tészta aljára. A mogyoró belső vékony héját úgy tudjuk eltávolítani, ha a mogyorót meg­melegítjük, majd ru­ha között ledörzs­öljük a héját. A piskóta­tésztát csak kihűlten borítsuk ki a tepsiből. A tortát szabályo­san elvágni úgy le­het, ha egy cérnaszá­lat a tortára nyomunk, kifeszítve először hosszában, majd ke­resztben, azután a ne­gyedeket, majd a nyolcadokat is felez­zük. TAVASZ TELEVÍZIÓ otthonába viszi a nagyvilág híreit, képeit! Szép kivitel! Jó vétel! Ara: 4200, штщ 197

Next