Okos Kata - A Nők Lapja Kalendáriuma, 1962
Háztartási tanácsadó
kevesebb az eshetőség az avasodásra. Az avas zsírt süssük át kenyérrel, vagy hagymával (míg a kenyér vagy hagyma megszenesedik). Omlett- és palacsintatésztába adjunk egy csepp rumot, úgy a tészta nem szívja magába a zsírt. A palacsintasütő legyen nagyon forró, de csak tollal zsírozzuk ki. Az omlós tészta porhanyósabb lesz, ha kétharmad rész vaj, vagy margarin mellett egyharmad rész zsírt használunk a gyúráshoz. Sütés közben ne nyitogassuk a sütőajtót, mert a beáramló hideg levegő megakadályozza, hogy a tészta „felmenjen”. Mazsolát csak akkor tegyünk a tésztába, ha már kidolgoztuk — mert ha azzal együtt dagasztjuk, a tészta szürke lesz. A mazsolát, cukrozott gyümölcsöt lisztezzük meg, mielőtt a tésztába kevernénk, így nem ülepszik le a tészta aljára. A mogyoró belső vékony héját úgy tudjuk eltávolítani, ha a mogyorót megmelegítjük, majd ruha között ledörzsöljük a héját. A piskótatésztát csak kihűlten borítsuk ki a tepsiből. A tortát szabályosan elvágni úgy lehet, ha egy cérnaszálat a tortára nyomunk, kifeszítve először hosszában, majd keresztben, azután a negyedeket, majd a nyolcadokat is felezzük. TAVASZ TELEVÍZIÓ otthonába viszi a nagyvilág híreit, képeit! Szép kivitel! Jó vétel! Ara: 4200, штщ 197