Ország-Világ, 1981. január-június (25. évfolyam, 1-25. szám)

1981-04-01 / 13. szám

jViost jó j lenni tinédzsernek Hegyiné S. Ibolya divattervező lapunk tizenéves olvasói számára megrajzolta az idei év legjellemzőbb divatvonalait Két gyümölcsös sütemény GYÜMÖLCSFÁNK Hozzávalók: 0,30 kg liszt, 8 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 6 dkg cukor, 20 dkg gyü­mölcs, 3 deci tej, 2 deci tejszín­hab, 3 db tojássárgája, só, cit­romhéj. Kevés liszttel, cukorral, 1/2 dl tejjel kovászt készítünk, megke­lesztjük. A vajat, cukrot, tojás­­sárgáját habosra keverjük, kevés sót, citromhéjat teszünk bele, majd a megmaradt lisztet, tejet, és a kovásszal együtt jól kidol­gozzuk. Langyos helyen kb. 3/4 órát kelesztjük. Ha megkelt, kivajazott formába vagy jénaiba tesszük, meleg sütőben egy óra hosszat sütjük. Ha kihűlt, tejszínes gyümöl­csöt teszünk a tetejére. ELZÁSZI ALMÁS KALÁCS Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt,­ 2 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 3 dkg cukor, só, őrölt fahéj, 2 tojássárgája, 0,1­­ tej -j­ 0,1 liter fehér bor. Töltelék: 10 db fél hámozott alma, 1 db tojás, 5 dkg cukor.

Next