Ország-Világ, 1981. július-december (25. évfolyam, 26-52. szám)
1981-09-16 / 37. szám
________________osom_________________________ Mitől ittu a raim? SZERKESZTŐI ÜZENETEK Papp Katalin Pécsről elöl gombos, divatos fazonúsruhát szeretne varrni, s ehhez kér ötletet. A képen látható, aszimmetrikus záródású ruha igen divatos — és ez a fazon nemcsak ruhának, hanem úgynevezett blousonnak is megvarrható. A ruhához 90 cm széles anyagból négy métert, 150 cm szélesből 2,4 métert vásároljon. A szabásmintán keresztben szaggatott vonal jelzi a blouson hosszát, illetve derekát. Finomságok Gesztenyés félhold Hozzávalók: egy doboz leveles tészta (mirelit), 25 dkg kész gesztenyemassza, egy dkg margarin, egy dkg liszt, egy dl tej, egy csomag vaníliás cukor. A margarint forrósítsuk meg, keverjük el benne a lisztet és mielőtt pirulni kezdene, engedjük fel a tejjel. Állandóan kevergetve forraljuk fel. Tegyük hozzá a gesztenyemasszát és a vaníliás cukrot. Ha nagyon száraz, kevés margarint vagy vajat adjunk hozzá. A felengedett leveles tésztát nyújtsuk vékonyra, fánkszaggatóval nagy korongokat vágjunk belőle. Tegyünk minden körlapra kávéskanálnyi tölteléket, majd hajtsuk össze és nyomkodjuk le az oldalát, hogy le