Ország-Világ, 1981. július-december (25. évfolyam, 26-52. szám)

1981-09-16 / 37. szám

________________osom_________________________ M­itől ittu a raim? SZERKESZTŐI ÜZENETEK Papp Katalin Pécsről elöl gombos, divatos fa­zonú­sruhát szeretne varrni, s ehhez kér ötle­tet. A képen látható, aszimmetrikus záródású ruha igen divatos — és ez a fazon nemcsak ru­hának, hanem úgyneve­zett blousonnak is meg­varrható. A ruhához 90 cm szé­les anyagból négy mé­tert, 150 cm szélesből 2,4 métert vásároljon. A szabásmintán keresztben szaggatott vonal jelzi a blouson hosszát, illet­ve derekát. Finomságok Gesztenyés félhold Hozzávalók: egy doboz leveles tészta (mirelit), 25 dkg kész gesztenyemassza, egy dkg mar­garin, egy dkg liszt, egy dl tej, egy csomag vaníliás cukor. A margarint forrósítsu­k meg, keverjük el benne a lisztet és mielőtt pirulni kezdene, enged­jük fel a tejjel. Állandóan ke­­vergetve forraljuk fel. Tegyük hozzá a gesztenyemasszát és a vaníliás cukrot. Ha nagyon szá­raz, kevés margarint vagy vajat adjunk hozzá. A felengedett leveles tésztát nyújtsuk vékonyra, fánkszagga­tóval nagy korongokat vágjunk belőle. Tegyünk minden körlap­ra kávéskanálnyi tölteléket, majd hajtsuk össze és nyom­kodjuk le az oldalát, hogy le­

Next