Ország-Világ, 1981. július-december (25. évfolyam, 26-52. szám)
1981-09-30 / 39. szám
Késl$° v^v°5 OTTHON Vacsora receptek A vacsorakészítés okozza talán a legtöbb gondot. Munkából hazajövet, fáradtan nehéz kitalálni, mit is főzzünk, ami gyorsan elkészül, és nem kell vele sokat pepecselni. Összeállításunkban most ilyen, gyorsan, könnyen elkészíthető vacsorarecepteket ajánlunk. TÖLTÖTT PADLIZSÁN A megmosott padlizsánt hosszában kettévágjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk, és a sütőben kissé átsütjük. Ha kész, belső, húsos részét kivágjuk, apróra vagdaljuk és néhány, kockára vágott, lehámozott paradicsommal, 6 dkg vagdalt sonkával együtt, kevés hagymával zsíron megpároljuk. 5 dkg apróra vágott gombát, 2 evőkanál rizst is megpárolunk, és azt is hozzákeverjük az előbbi töltelékhez. Ezzel megtöltjük a padlizsánokat, kivajazott, hosszúkás tűzálló tálba rakjuk, tetejére vajat, tejfölt, kis zsemlemorzsát teszünk és a sütőben jól átsütjük. RAKOTT PALACSINTA Kis méretű, sós palacsintákat sütünk. Tűzálló tálban mindegyik Sajtos kenyérfalatok egybesütve orszko-villo