Ország-Világ, 1981. július-december (25. évfolyam, 26-52. szám)

1981-09-30 / 39. szám

Késl$° v^v°5 OTTHON Vacsora receptek A vacsorakészítés okozza talán a legtöbb gondot. Munkából haza­jövet, fáradtan nehéz kitalálni, mit is főzzünk, ami gyorsan elké­szül, és nem kell vele sokat pepe­cselni. Összeállításunkban most ilyen, gyorsan, könnyen elkészíthető va­csorarecepteket ajánlunk. TÖLTÖTT PADLIZSÁN A megmosott padlizsánt hosszá­ban kettévágjuk. Kivajazott tep­sibe rakjuk, és a sütőben kissé át­sütjük. Ha kész, belső, húsos ré­szét kivágjuk, apróra vagdaljuk és néhány, kockára vágott, lehá­mozott paradicsommal, 6 dkg vag­dalt sonkával együtt, kevés hagy­mával zsíron megpároljuk. 5 dkg apróra vágott gombát, 2 evőkanál rizst is megpárolunk, és azt is hozzákeverjük az előbbi töltelék­hez. Ezzel megtöltjük a padlizsá­nokat, kivajazott, hosszúkás tűz­álló tálba rakjuk, tetejére vajat, tejfölt, kis zsemlemorzsát teszünk és a sütőben jól átsütjük. RAKOTT PALACSINTA Kis méretű, sós palacsintákat sü­tünk. Tűzálló tálban mindegyik Sajtos kenyérfalatok egybesütve orszko-villo

Next