Ország-Világ, 1988. január-június (32. évfolyam, 1-26. szám)
1988-04-13 / 15. szám
Vorarlbenyi ízelt. Hová és főképpen hogyan utazzunk? Ezt a kérdést a nyár közeledtével egyre többen teszik fel otthon s családi körben. A készülődés mindig gond, még akkor is, ha idén sokkal könnyebbek az utazási feltételek. Mostanság már az útlevélért sem szükséges hosszú sort állni. Az ügyintézés valóban gyors és pontos. Gondot leginkább az okoz: mire futja a pénzünkből? Az utazási irodák egy új jelenséghez igyekeznek alkalmazkodni. Mintha a csoportos kirándulások helyett inkább az egyéni utak dominálnának. Éppen ezért egyre több helyen az egyéni világjáró számára is bőségesebb szolgáltatásokat kínálnak. A Blaguss—Volánbusz, immár negyedik alkalommal, a hozzánk legközelebbi lehetőségekről tájékoztatott. Vorarlberg, Ausztria legnyugatibb része mutatkozott be. S a turisták megnyerése végett — a táj szépségeinek ecsetelése, a kulturális rendezvények bemutatása mellett — gasztronómiai különlegességeket is hoztak. A budapesti 100 éves étteremben Ferdinand Kinz, a Pfänder hegyi vendéglő tulajdonosa s egyúttal főszakácsa kínálta az ételkülönlegességeket, s mondta el tapasztalatait. — Mi a titka a jó vendéglátásnak? Hogyan szerezhet egy vendéglő, egy szakács hírnevet magának? — kérdeztük a harmincöt esztendős fiatalembert, aki az innsbrucki egyetemen üzemgazdász diplomát is szerzett. — A legfontosabbnak a jó szervezést tartom. Nem véletlen, hogy az otthon ellesett szakácstudomány mellett üzemgazdászi tanulmányokat is folytattam. Mert Lakodalmas pecsenye Vorarlberg! szakácsok: Karlheinz Scheinz és Ferdinand Kinz Borhabos desszerttel Bárányház burgonyaágyban Hagymás sonkatorta Sárgabarackrétes fahéjmártással EUSHEES, OTTHON