Agglomeráció, 2004 (1. évfolyam, 1-4. szám)
2004 / 3. szám
Étteremről étteremre Gödöllőn és a környékén működő éttermek vezetőit kérdeztük: mióta vannak nyitva, milyen jellegű a hely, mit kínál az étlap, mi a ház ajánlata? Kisbagi csárda Gregus Mária A csárda az ezerhétszázas évek közepén épült, akkor postakocsi állomásként működött és gyakorlatilag, azóta is folyamatosan üzemel. Az épület jellege, a berendezés és így a kínálat is, kifejezetten magyaros. Természetesen - az igényekhez igazodva - vegetáriánus ételek is találhatóak az étlapon. Kedvenc a kacsasült párolt káposztával és a Rézi néni pecsenyéje, ez egy kolbászos, gombás raguval töltött karajszelet, lecsós raguval. Minden különleges kérést igyekszünk teljesíteni, bár a vendégek inkább az étlapról rendelnek. Hétvégenként élő cigányzene, prímás és cimbalmos szórakoztatja vendégeinket. Borostyán étterem Szada Galgovics Attila Az étterem Szada határában Nagy Levin néven már a rendszerváltás előtt is működött, leghűségesebb vendégeink azóta is látogatnak minket. Kínálatunk magyaros - mert, a magyarok ezt szeretik - de egyre több más jellegű étel szerepel az étlapon, egy közülük például a vörös tonhalfilé zöld salátával. Újdonságainkat sokan kipróbálják és legközelebb újra ezeket kérik. Különleges kéréseket is teljesítünk, például kértek már tőlünk koffeinmentes kávét édesítőszerrel és sok tejszínhabbal. Jövő év elején átalakítjuk éttermünket, sőt étlapunk is megújul. Várjuk vendégeinket! Szélkakas étterem Gödöllő Szűcs Sándor Ez az étterem nem tekint vissza több évtizedes múltra, 2000-ben nyitottunk. Békés, polgári hangulat várja vendégeinket-esténként élőzenével - ahol a finom vacsora mellett beszélgetni is nagyon kellemes. A konyha kínálata magyaros jellegű. Nagyon fontosnak tartom, hogy vendégeink pontosan tudják, mit esznek. Specialitásunk az aszaltszilvával-sajttal töltött pulykamell, de szolgáltunk már fel nokedlit pörköltszafttal is. Figyelünk arra, hogy a hozzánk betérők amellett, hogy finomat esznek, jól is érezzék magukat, elégedetten távozzanak és ■hamarosan visszatérjenek hozzánkségünkre is. Az étlapon sok finom, hagyományos étel szerepel. Specialitásunk a különböző fűszerezésű, forró lávakövön sült húskülönlegesség, melyet vendégeink asztalánál készítünk el, így a gasztronómiai élvezet érdekes látvánnyal párosul. Samu KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2100 GÖDÖLLŐ, SEMMELWEIS U. 38. 06-309-966-201. MŰANYAG * *** ** - NYÍLÁSZÁRÓK - TETŐTÉRI ABLAKOK - BELTÉRI FAAJTÓK FORGALMAZÁSA HITEL ÜGYINTÉZÉS HELYBEN LEGYEN MINDENNAPI ITALOD 3 CÉGEKNEK ÉS MAGÁNSZEMÉLYEKNEK EGYARÁNT NAGYOBB TÉTEL ESETÉN DÍJTALAN KISZÁLLÍTÁS GÖDÖLLŐ, MIKSZÁTH K. U. 27. Tel.: 06/28/ 527-125 ____ másik rádió 93,6 c\| Szeretettel vár mindenkit a Glasshouse Music Club! f) Szerda este: latin est. ( Csütörtökön, pénteken és szombaton, élő zenével, 0) sztárvendégekkel, fantasztikus hangulatú buli 7 Nosztalgia étterem, Kistarcsa Boros Jenő A tradicionális vendéglátóhelyen három éve üzemel a jelenlegi tulajdonosi- és vezetőgárdával a kockásabroszos, polgári eleganciával kialakított étterem. Büszkék vagyunk a gyermekjátszóval felszerelt, zöld kerthely Pizza Max Cafe, Gödöllő Tergulicza János, 1995 decemberében tipikus pizzériaként nyílt meg az üzlet Gödöllő egy külső utcájában. 2001-ben költöztünk jelenlegi helyünkre, s bár ma már étteremként üzemelünk, a nagyon kedvelt nevet megtartottuk. Mediterrán hangulat mellett étlapunkon főként olaszos és nemzetközi jellegű ételeket kínálunk. A hagyományos ízek megtartása mellett a divatos irányzatokat is követjük. Kifejezett specialitásunk a vékonytésztás pizza és a cézársaláta. Pizzáinkra igény szerint mindent rápakolunk, amire az embereknek gusztusa támad és a konyhában megtalálható. Vállaljuk ételeink kiszállítását is, így nem csak betérő vendégeink éhségét tudjuk csillapítani.