Agglomeráció, 2004 (1. évfolyam, 1-4. szám)

2004 / 3. szám

Étteremről étteremre Gödöllőn és a környékén működő éttermek vezetőit kérdeztük: mióta vannak nyitva, milyen jellegű a hely, mit kínál az étlap, mi a ház ajánlata? Kisbagi csárda Gregus Mária A csárda az ezerhétszázas évek köze­pén épült, akkor postakocsi állomás­ként működött és gyakorlatilag, azóta is folyamatosan üzemel. Az épület jellege, a berendezés és így a kínálat is, kifejezetten magyaros. Természe­tesen - az igényekhez igazodva - vegetáriánus ételek is találhatóak az étlapon. Kedvenc a kacsasült párolt káposztával és a Rézi néni pecse­nyéje, ez egy kolbászos, gombás ra­guval töltött karajszelet, lecsós ragu­val. Minden különleges kérést igyek­szünk teljesíteni, bár a vendégek in­kább az étlapról rendelnek. Hétvé­genként élő cigányzene, prímás és cimbalmos szórakoztatja vendé­geinket. Borostyán étterem Szada Galgovics Attila Az étterem Szada határában Nagy Levin néven már a rendszerváltás előtt is működött, leghűségesebb vendégeink azóta is látogatnak min­ket. Kínálatunk magyaros - mert, a magyarok ezt szeretik - de egyre több más jellegű étel szerepel az étlapon, egy közülük például a vörös tonhalfilé zöld salátával. Újdonsága­inkat sokan kipróbálják és legköze­lebb újra ezeket kérik. Különleges ké­réseket is teljesítünk, például kértek már tőlünk koffeinmentes kávét éde­sítőszerrel és sok tejszínhabbal. Jövő év elején átalakítjuk éttermünket, sőt étlapunk is megújul. Várjuk vendége­inket! Szélkakas étterem Gödöllő Szűcs Sándor Ez az étterem nem tekint vissza több évtizedes múltra, 2000-ben nyitot­tunk. Békés, polgári hangulat várja vendégeinket-esténként élőzenével - ahol a finom vacsora mellett beszélgetni is nagyon kellemes. A konyha kínálata magyaros jellegű. Nagyon fontosnak tartom, hogy vendégeink pontosan tudják, mit esznek. Specialitásunk az aszalt­­szilvával-sajttal töltött pulykamell, de szolgáltunk már fel nokedlit pörkölt­­szafttal is. Figyelünk arra, hogy a hozzánk betérők amellett, hogy finomat esznek, jól is érezzék magukat, elégedetten távozzanak és ■hamarosan visszatérjenek hozzánk­­ségünkre is. Az étlapon sok finom, hagyományos étel szerepel. Speciali­tásunk a különböző fűszerezésű, forró lávakövön sült húskülönleges­ség, melyet vendégeink asztalánál készítünk el, így a gasztronómiai élvezet érdekes látvánnyal párosul. Samu KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2100 GÖDÖLLŐ, SEMMELWEIS U. 38. 06-30­9-966-201. MŰANYAG * *** ** - NYÍLÁSZÁRÓK - TETŐTÉRI ABLAKOK - BELTÉRI FAAJTÓK FORGALMAZÁSA HITEL ÜGYINTÉZÉS HELYBEN LEGYEN MINDENNAPI ITALOD 3 CÉGEKNEK ÉS MAGÁNSZEMÉLYEKNEK EGYARÁNT NAGYOBB TÉTEL ESETÉN DÍJTALAN KISZÁLLÍTÁS GÖDÖLLŐ, MIKSZÁTH K. U. 27. Tel.: 06/28/ 527-125 ____ másik rádió 93,6 c\| Szeretettel vár mindenkit a Glasshouse Music Club! f) Szerda este: latin est. (­ Csütörtökön, pénteken és szombaton, élő zenével, 0) sztárvendégekkel, fantasztikus hangulatú buli 7 Nosztalgia étterem, Kistarcsa Boros Jenő A tradicionális vendéglátóhelyen három éve üzemel a jelenlegi tulajdo­nosi- és vezetőgárdával a kockásab­­roszos, polgári eleganciával kialakí­tott étterem. Büszkék vagyunk a gyer­mekjátszóval felszerelt, zöld kerthely­ Pizza Max Cafe, Gödöllő Tergulicza János, 1995 decemberében tipikus pizzé­­riaként nyílt meg az üzlet Gödöllő egy külső utcájában. 2001-ben költöztünk jelenlegi helyünkre, s bár ma már étteremként üzemelünk, a nagyon kedvelt nevet megtartottuk. Mediter­rán hangulat mellett étlapunkon főként olaszos és nemzetközi jellegű ételeket kínálunk. A hagyományos ízek megtartása mellett a divatos irányzatokat is követjük. Kifejezett specialitásunk a vékonytésztás pizza és a cézársaláta. Pizzáinkra igény szerint mindent rápakolunk, amire az embereknek gusztusa támad és a konyhában megtalálható. Vállaljuk ételeink kiszállítását is, így nem csak betérő vendégeink éhségét tudjuk csillapítani.

Next