Csömöri Hírmondó, 2005 (11. évfolyam, 1-13. szám)
2005-03-01 / 3. szám
CSÖMÖRI HÍMONDÓ 2005. március M U# viviwnuwSZABADIDŐ, KULTÚRA, KÖZÖSSÉGI HÍREK (Az előző oldal folytatása). A zsűri további helyezéseket is állított fel, amelynek győztesei csömöriek, kistarcsaiak, őrbottyániak voltak. A díjazottaknak és versenyzőknek gratulálunk, bízunk abban, hogy jövőre is hasonló lelkesedéssel tudjuk a rendezvényt megtartani. Minden versenyző és díjazott bemutatót tartó, segítő értékes ajándékot kapott, íme az ajándékozók, támogatók névsora: Felajánlások a 2005. évi Hájas Tésztasütő és Fánksütő Versenyre PETŐFI SÁNDOR MŰVELŐDÉSI HÁZ GABULA Bt., Kistarcsa MAGYAR KONYHA című lap NESTLÉ HUNGÁRIA Dr. GÉMESI GYÖRGY országgyűlési képviselő MODA FLÓRA BT., Csömör MAKAI CSALÁD, Csömör NYUSZI KLUB, Csömör TURNOVSZKY ISTVÁN KERTBARÁT KÖR, Csömör KEREPESI PÁVAKÖR SZILÁGYI SÁNDORNÉ, Csömör KIS ROZÁLIA, Csömör KISTARCSAI KULTURÁLIS EGYESÜLET GÖDÖLLŐ ÉS KÖRNYÉKE REGIONÁLIS TURISZTIKAI EGYESÜLET, Gödöllő A támogatóknak és segítőknek egyaránt köszönetünket fejezzük ki, ajándékaikért és munkájukért, mellyel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. G. Tóháti Ilona műv. ház igazgató Almásfahéjas fánk Terített asztal győztesekkel (fenn), RECEPTJE süteménykavalkád(balra lenn). A kóstolás során az egyik legalsó képünkön az nagyobb sikert elért almásfahéjas , , „ T/ , , , fánk Stájerországból (Halmos aOSZOlUt gyOZtCS MM 1* Mónika, Kistarcsa) receptje: Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 3 alma, 1 citrom, 4 evőkanál cukor, 1 kiskanál fahéj, 4 tojássárgája, csipetnyi só, 7 dkg vaj, a sütéshez: olaj, a tetejére: fahéjas porcukor. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben megfuttatott élesztőt, a puha vajat, a cukrot, csipetnyi sót, fahéjat, a tojássárgájukat és összedolgozzuk. Az almát lereszeljük, citromlével megcsepegtetjük, és a tésztába dolgozzuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük, majd kisujjnyi vastag, másfél arasznyi pálcákká sodorjuk, és csigavonalban összetekerjük. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük és fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.