Csömöri Hírmondó, 2005 (11. évfolyam, 1-13. szám)

2005-03-01 / 3. szám

CSÖMÖRI HÍ­­MONDÓ 2005. március M U# viviwnuwSZABADIDŐ, KULTÚRA, KÖZÖSSÉGI HÍREK (Az előző oldal folytatása). A zsűri további helyezéseket is állított fel, amelynek győztesei csömöriek, kistarcsaiak, őr­­bottyániak voltak. A díjazottaknak és verseny­zőknek gratulálunk, bízunk abban, hogy jövőre is hasonló lelkesedéssel tudjuk a rendezvényt megtartani. Minden versenyző és díjazott bemu­tatót tartó, segítő értékes ajándékot kapott, íme az ajándékozók, támogatók névsora: Felajánlások a 2005. évi Hájas Tésztasütő és Fánksütő Versenyre PETŐFI SÁNDOR MŰVELŐDÉSI HÁZ GABUL­A Bt., Kistarcsa MAGYAR KONYHA című lap NESTLÉ HUNGÁRIA Dr. GÉMESI GYÖRGY országgyűlési képviselő MODA FLÓRA BT., Csömör MAKAI CSALÁD, Csömör NYUSZI KLUB, Csömör TURNOVSZKY ISTVÁN KERTBARÁT KÖR, Csömör KEREPESI PÁVAKÖR SZILÁGYI SÁNDORNÉ, Csömör KIS ROZÁLIA, Csömör KISTARCSAI KULTURÁLIS EGYESÜLET GÖDÖLLŐ ÉS KÖRNYÉKE REGIONÁLIS TURISZTIKAI EGYESÜLET, Gödöllő A támogatóknak és segítőknek egyaránt köszönetü­nket fejezzük ki, ajándékaikért és munkájukért, mellyel hozzájárultak a rendez­vény sikeréhez. G. Tóháti Ilona műv. ház igazgató A­lmásfahéjas fánk Terített asztal győztesekkel (fenn), RECEPTJE süteménykavalkád(balra lenn). A kóstolás során az egyik leg­­alsó képünkön az nagyobb sikert elért almásfahéjas , , „ T/ , , , fánk Stájerországból (Halmos aOSZOlUt gyOZtCS MM 1* Mónika, Kistarcsa) receptje: Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 3 alma, 1 citrom, 4 evőkanál cukor, 1 kiskanál fahéj, 4 tojássárgája, csipetnyi só, 7 dkg vaj, a sütéshez: olaj, a tetejére: fahéjas porcukor. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben megfut­tatott élesztőt, a puha vajat, a cukrot, csipetnyi sót, fahéjat, a tojássár­gájukat és összedolgozzuk. Az almát lereszeljük, citromlével megcsepeg­tetjük, és a tésztába dolgozzuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük, majd kisujjnyi vastag, másfél arasz­nyi pálcákká sodorjuk, és csigavo­nalban összetekerjük. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve szalvétán lecsepeg­tetjük és fahéjas porcukorral meg­szórva kínáljuk.

Next