Bartókné Pillér Magdolna - Czöndör Mihályné (szerk.): Szabolcsi kincses kalendárium 2024. - Pusztaszabolcs Anno 44. (Pusztaszabolcs, 2024)

November

/ NOVEMBER *— RECEPT­­------­ Szűzpecsenye körtével 10 dkg szalonnát félujjnyi szeletekre vágunk, egy magas falú jénai, vagy tepsi aljába fektetünk, a 80 dkg szűzpecsenyét 4-6 darabra vágunk, sózzuk, borsozzuk és ráhelyezzük, mellé tes­­­szük a fokhagymát, és a friss rozmaringágakat. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit alufóliával lefedjük, a és 35 percig sütjük. Ezalatt 12 db sárgarépát és 12 db újhagymát megtisztítunk, 3 körtét megmossunk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk és a félkész hús mellé tesszük, további 25-30 percig sütjük. 1 ma­rék diót serpenyőben pár perc alatt megpirítunk, és a meg­sült szűzpecsenyét megszórjuk vele. Tálalásnál rozmaringgal díszítjük. Elkészítési idő: 80 perc KASZTNER MARIKA KERTJE ▲ 103

Next