Bartókné Pillér Magdolna - Czöndör Mihályné (szerk.): Szabolcsi kincses kalendárium 2024. - Pusztaszabolcs Anno 44. (Pusztaszabolcs, 2024)

Április

/ ÁPRILIS RECEPT Y Répatorta mascarpone krémmel 30 dkg sárgarépát megmossuk kis lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kinyomjuk. 15 dkg liszttel, 1 csapott teáskanál sütőporral és 1 teáskanál őrölt fahéjat, valamint 15 dkg apróra vágott dió­val alaposan összekeverjük. Beleteszünk 1 reszelt narancshéjat, 20 dkg mézet, 2 tojást, 5 dkg vajat, 2 dl joghurtot végül a re­szelt répát. Sütőpapírral bélelt tortaforméba öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 55-60 perc alatt. Elkészítjük a krémet, 25 dkg mascarponét összekeverünk 10 dkg mézzel, 1 narancs levével, ízesíthetjük még apróra vágott citromfű levéllel. A kihűlt tortát megkenjük a mascarponés krémmel, citrom­fű- és sárgarépalevél lehet a díszítés. ▲ RIBIZLI BÖKÉNYI MARGÓ KERTJÉBŐL 41

Next