Élelmezési ipar, 1951 (1. évfolyam, 1-12. szám)

1951-01-01 / 1. szám

ÉLELMEZÉSI IPAR A Magyar Tudományos Akadémia ünnepi hete.......................... 1 Iparunk sztahanovistái IX.: Banuta György, munkaérdemrendes újító, a likőripar legjobb dolgozója.................................. 2 Jáky Miklós: Szőlőmag kinyerése és feldolgozása...................... 3 Péter Sándor: A juhtúróhoz kevert tehéntejtermék mennyiségi meghatározása........................................................................ 9 Dr. Lőrincz Ferenc: A hús romlásos viszonyai, ipari felhasznál­hatósága és a pH-érték (vegyhatás) változása közötti összefüggésekről..............................................................................11 Dr. Demeczky Mihály: Módszer a dohány égéssebességének és a dohánygyártmányok levegőáteresztő képességének meg­határozására ..................................................................................13 Bachmann Alfréd: Tejüzemek saválló burkolatai...........................17 Marton Imre és Nagy Sándor: A keményítőipar nyersanyag­problémái ................................................................................. 19 Kovács Pál: Gyakorlati tejmesteri tanácsadó. Tejüzemek zsírbeállítással kapcsolatos számításai....................................21 Kolostori József: Észrevételek a „Gabonatárházi és malmi surrantók üzemzavarait okozó fizikai jelenségek magya­rázata“ című cikkhez. . .............................................................23 Dr. Kiszel Józsefné: Gyümölcs és szárított főzelék homoktartal­mának meghatározása.................................................................24 Dia­vasz László: Minőségellenőrzés megszervezése az édesiparban 28 Dr. Bodnár János és dr. Porcsalmy Ilona: A nikotin mikro­térfogatos meghatározása dohányban........................................29 Mezőgazdasági Ipari Tudományos Egyesület hírei.......................31 Kérdés — felelet............................................................... 31 Fii azért­­es­zle : ALTO M­O­RE ÍV Á ,V Felelős szerkesztő : Dr. HOLLÓ J­Á­NOS Szerkesztőbizottság : Göttb­e Frigyes, dr. Jákó Frigyes, Nöhrer Árpád, dr. Telegdy-Kováts László, Török Gábor A Mezőgazdasági Ipari Tudományos Egyesület Lapja Megjelenik havonta egyszer Címlapunk: Bamilli (Györjj.v, munkaérdemrendes újító, a likőripar legjobb dolgozója Kiadja: a Könnyűipari Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat, V. Báthory­ u. 7. Telefon: 114—410. V. ÉVFOLYAM: 1. SZÁM 195­1 JANUÁR HÓ­T­I­ A :1 Ft. Előfizetés vállalatok részére évi 240 Ft

Next