Élelmezési ipar, 1953 (3. évfolyam, 1-12. szám)

1953-01-01 / 1. szám

ÉLELMEZÉSI IPAR TARTALOMJEGYZÉK MŰSZAKI FEJLESZTÉS : dr. Kottász József : Az ecetipar és ecetvizsgálatok fejlődése 1945 óta 1 Vajda Ödön: A dolgozók mozgósításával jó műszínttervek készítéséért 4 KUTATÁS: dr. Holló János—Keller Károly: Le­nyerését és tisztítását hideg úton egyszerre végző új cukorgyártási eljárás .................... 7 Széchenyi Lászlóné : A Likov-effektus érvényesülése növények szárí­tásánál ............................................................................................................ 8 Proszt Gizella : A paprika színének és színezőképességének vizsgálata 11 Szőke Sándor és Josepovits Gyuláné : Mikrobiológiai vitamin- és amino­sav-meghatározások ............... 13 dr. Jaschik Sándor és dr. Krámer Mihályné: ’Ételzsírok és olajok változása konyhatechnikai eljárásoknál előforduló hőhatás követ­keztében........................................................................................................... 17 dr. Woynirovich Elek: A halhús fogyaszthatóságának vizsgálata ... 25 MÉTE hírek........................................................................................................... 31 Kristofits Istvánné, Varga Jolán, baromfiipari sztahanovista.................... 32 Könyvismertetés ....................................................................................... fedél/3 1 Címképü­nk : Kristofits Istvánná baromfiipari sztahanovista, Sárvári Baromfifel­dolgozó Vállalat Kiadja az Élelmiszeripari és Begyűjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat, V., Alkotmány­ u. 23. Telefon: 311-741, 315-525 Főszerkesztő : ALTO MÁ­R­É IVÁN Felelős szerkesztő : MACZELKA LÁSZLÓ Szerkesztőbizottság: Böttche Frigyes, dr. Jákó Frigyes, dr. Holló János, dr. Telegdy-Kováts László, Török Gábor, Gyenes András Vll. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM 195­3. JANUÁR HÓ Ára 2.50 Ft Előfizetés vállalatok részére évi 120 Ft

Next