Élelmezési ipar, 1959 (9. évfolyam, 1-12. szám)
1959-01-01 / 1. szám
Oldal Knoll Imre: A szellőzés és elszívás néhány kérdése 177 Knoll Imre: A pneumatikus szállítás lehetőségei és problémái ..................................................... 280 Knoll Imre: A mezőgazdasági gépesítés néhány új eredménye ......................................................... 347 Konecsni István és Palotás József: Befolyásolják-e a különböző Pulfried-rendszerű fotométerek a mérési eredményeket a fűszerpaprika vizsgálatoknál? ....................................................... 199 Korbonits András: Északkelet-Magyarország élelmiszeripari zöldség- és gyümölcstermesztési lehetőségei ......................................................... 40 Korbonits András: A „Műszaki Lapszemle, Élelmiszeripar” elterjedtsége......................... 358 Kottász József, Kismarton Károly és Torbágyi Novák László: A műszaki ellenőrzés módszereinek fejlődése az élelmiszeriparban ............ 16 Kovács Dénes: A konzervfogyasztásról .............. 258 Körmendy Imre: Korszerű bepárló berendezések az élelmiszeriparban........................................ 338 Kralovánszky I. Pál és Kiss Pál: A szarvasmarha, sertés és baromfi fiatal korban történő levágásának kihatása termelői és fogyasztói szempontból....................................................... 83 Krámer Mihályné és Szőke Sándorné: A vitaminellátás és az élelmiszerek vitaminizálásának kérdéseiről ......................................................... 126 László Tibor: Az élelmiszeripar szerepe a tuberkulózis elleni küzdelemben........................... 122 Louis de Saint Rat: Jegyzetek az V. Szimpóziumhoz ........................................................................ 208 Lebanon Ferenc: Bulgária élelmiszeriparának fejlődése ..................................... 301 Magyar Károlyné—Gryllus Vilmosné: Ioncserélők alkalmazása az élelmiszeriparban .............. 96 Méhes György: Patkányveszély az élelmiszeriparban ...................................................................... 133 A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tudományos Egyesület feladatai a termelőszövetkezeti mozgalom támogatásában.............................. 141 MITE elnökség: Köszönet a szimpózium szervezésében résztvett MITE aktíváknak ........ 235 M. Gyenge Anna és Ravasz László: A matematikai statisztika az élelmiszeripari minőségellenőrzésben ............................................................. 290 Mlynarik János: Élelmiszeriparunk a brüsszeli világkiállításon ..................................................... 12 Nagy Ferenc: Higiénés megfontolások és feltételek a korszerű élelmiszercsomagolással kapcsolatban ................................................................. 156 Nagy György: Autoklávok elektromos fűtésének automatikus szabályozása reakció-hő útján 90 Nyeste László: Nagy pektolitikus aktivitású penésztörzs izolálása ................... 196 Ozorai István és Tamás György: Ökonometriai módszerek az élelmiszerkereslet rugalmasságának számításához......................................... 360 Palotás József és Konecsni István: Befolyásolják-e a különböző Pulfried-rendszerű fotométerek a mérési eredményeket a fűszerpaprika vizsgálatoknál? ....................................................... 199 Pataky Barna: Mennyiségmérés mérőperem segítségével .................................................... 242. 275 Rat, Louis de Saint: Jegyzetek az V. Szimpóziumhoz ......................... 208 Ravasz László és M. Gyenge Anna: A matematikai statisztika az élelmiszeripari minőségellenőrzésben ............................................................. 290 Román József: Az ételmérgezésekről ................... 119 Sághy Vilmos: Zárószó............................................. 399 Sándor Zoltánná: Élelmiszerek nedvességtartalmának meghatározására szolgáló módszerek kritikai vizsgálata .......... 1 Simek Ferenc és Fábri Ilona: Erjesztőgombák szerepe az élelmiszeriparban ....................... 187 Szabó Zoltán: A szűrés művelete az élelmiszeriparban ...................................................... 162, 192 Szántó Gyula: Az élelmiszeripari műszaki oktatás kialakulása és néhány problémája ............. 355 Szijjártó Gyula—Szilas Elemérné—dr. Telegdy Kováts László: Csomagolt élelmiszerekkel végzett tárolási kísérletek. V. Műanyagfóliákba csomagolt nyers sertés- és marhahús ........................................................................ 251 Szilas Elemérné—Szijjártó Gyula—dr. Telegdy Kováts László: Csomagolt élelmiszerekkel végzett tárolási kísérletek. V. Műanyagfóliákba csomagolt nyers sertés- és marhahús ........................................................................ 251 Szőke Sándorné és Krámer Mihályné : A vitaminellátás és az élelmiszerek vitaminitásának kérdéseiről ......................................................... 126 Tamás György: A magyar élelmiszeripar második ötéves tervének célkitűzései......................... 368 Tamás György és Aczél György: Gondolatok a szovjet és csehszlovák ipari átszervezés tanulmányozásának tapasztalatairól ................... 78 Tamás György és Ozorai István: Ökonometriai módszerek az élelmiszerkereslet rugalmasságának számításához .................................... 360 Dr. Telegdy Kováts László: A Mezőgazdasági Iparok Nemzetközi Bizzottsága (C. I. I. A.) Budapesten 1954-ben tartott V. szimpóziumának jelentősége.................................................. 206 Dr. Telegdy Kováts László, Szilas Elemérné és Szijjártó Gyula: Csomagolt élelmiszerekkel végzett tárolási kísérletek. V. Műanyagfóliákba csomagolt nyers sertés- és marhahús............ 251 Timkó Iván: Az élelmiszerhigiénie fejlődése és feladatai .................................................................. 111 Timkó Iván: Élelmiszeregészségügyi felvilágosítás az élelmiszeriparban......................................... 263 10 éves a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tudományos Egyesület ............................................. 37 Torbágyi Novák László, Kismarton Károly és Kotlász József: A műszaki ellenőrzés módszereinek fejlődése az élelmiszeriparban . . 15 Törley Dezső: Az inozitfoszfátok és technológiai alkalmazhatóságuk........................................... 7 Török István: Gyártmányfejlesztés az Élelmiszeripari Gépgyárban ............................................. 17 Új műszerek a III. magyar műszerkiállításon ... 10 Ünnepi közgyűlés a MITE fennállásának 10. évfordulója alkalmából ................................ 73 Vajda Ödön: Új, gyors, ipari módszer élőcsíaszám meghatározására................................................ 148 Varga János : Hagyma- és burgonyatárolás Hollandiában..................................................... 173 Vincze Erzsébet : Az élelmiszeripari dolgozók foglalkozási bérártalmairól.............................. 136