Élelmezési ipar, 1959 (9. évfolyam, 1-12. szám)

1959-01-01 / 1. szám

Oldal Knoll Imre: A szellőzés és elszívás néhány kérdése 177 Knoll Imre: A pneumatikus szállítás lehetőségei és problémái ..................................................... 280 Knoll Imre: A mezőgazdasági gépesítés néhány új eredménye ......................................................... 347 Konecsni István és Palotás József: Befolyásolják-e a különböző Pulfried-rendszerű fotométerek a mérési eredményeket a fűszerpaprika vizs­gálatoknál? ....................................................... 199 Korbonits András: Északkelet-Magyarország élel­miszeripari zöldség- és gyümölcstermesztési lehetőségei ......................................................... 40 Korbonits András: A „Műszaki Lapszemle, Élelmi­szeripar” elterjedtsége......................... 358 Kottász József, Kismarton Károly és Torbágyi No­­vák­ László: A műszaki ellenőrzés módszerei­nek fejlődése az élelmiszeriparban ............ 16 Kovács Dénes: A konzervfogyasztásról .............. 258 Körmendy Imre: Korszerű bepárló berendezések az élelmiszeriparban........................................ 338 Kralovánszky I. Pál és Kiss Pál: A szarvasmarha, sertés és baromfi fiatal korban történő le­vágásának kihatása termelői és fogyasztói szempontból....................................................... 83 Krámer Mihályné és Szőke Sándorné: A vitamin­ellátás és az élelmiszerek vitamini­zálásának kérdéseiről ......................................................... 126 László Tibor: Az élelmiszeripar szerepe a tuber­kulózis elleni küzdelemben........................... 122 Louis de Saint Rat: Jegyzetek az V. Szimpózium­hoz ........................................................................ 208 Lebanon Ferenc: Bulgária élelmiszeriparának fej­lődése ..................................... 301 Magyar Károlyné—Gryllus Vilmosné: Ioncserélők alkalmazása az élelmiszeriparban .............. 96 Méhes György: Patkány­veszély az élelmiszeripar­ban ...................................................................... 133 A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tudományos Egyesület feladatai a termelőszövetkezeti mozgalom támogatásában.............................. 141 MITE elnökség: Köszönet a szimpózium szerve­zésében résztvett MITE aktíváknak ........ 235 M. Gyenge Anna és Ravasz László: A matematikai statisztika az élelmiszeripari minőségellen­őrzésben ............................................................. 290 Mlynarik János: Élelmiszeriparunk a brüsszeli vi­lágkiállításon ..................................................... 12 Nagy Ferenc: Higiénés megfontolások és feltételek a korszerű élelmiszercsomagolással kapcso­latban ................................................................. 156 Nagy György: Autoklávok elektromos fűtésének automatikus szabályozása reakció-hő útján 90 Nyeste László: Nagy pektolitikus aktivitású pe­nésztörzs izolálása ................... 196 Ozorai István és Tamás György: Ökonometriai módszerek az élelmiszerkereslet rugalmassá­gának számításához......................................... 360 Palotás József és Konecsni István: Befolyásolják-e a különböző Pulfried-rendszerű fotométerek a mérési eredményeket a fűszerpaprika vizs­gálatoknál? ....................................................... 199 Pataky Barna: Mennyiségmérés mérőperem segít­ségével .................................................... 242. 275 Rat, Louis de Saint: Jegyzetek az V. Szimpózium­hoz ......................... 208 Ravasz László és M. Gyenge Anna: A matematikai statisztika az élelmiszeripari minőségellen­őrzésben ............................................................. 290 Román József: Az ételmérgezésekről ................... 119 Sághy Vilmos: Zárószó............................................. 399 Sándor Zoltánná: Élelmiszerek nedvességtartalmá­nak meghatározására szolgáló módszerek kritikai vizsgálata .......... 1 Simek Ferenc és Fábri Ilona: Erjesztőgombák szerepe az élelmiszeriparban ....................... 187 Szabó Zoltán: A szűrés művelete az élelmiszer­iparban ...................................................... 162, 192 Szántó Gyula: Az élelmiszeripari műszaki oktatás kialakulása és néhány problémája ............. 355 Szijjártó Gyula—Szilas Elemérné—dr. Telegdy Kováts László: Csomagolt élelmiszerekkel végzett tárolási kísérletek. V. Műanyag­­fóliákba csomagolt nyers sertés- és marha­hús ........................................................................ 251 Szilas Elemérné—Szijjártó Gyula—dr. Telegdy Kováts László: Csomagolt élelmiszerekkel végzett tárolási kísérletek. V. Műanyag­fóliákba csomagolt nyers sertés- és marha­hús ........................................................................ 251 Szőke Sándorné és Krámer Mihály­né : A vitamin­ellátás és az élelmiszerek vitamini­tásának kérdéseiről ......................................................... 126 Tamás György: A magyar élelmiszeripar második ötéves tervének célkitűzései......................... 368 Tamás György és Aczél György: Gondolatok a szov­jet és csehszlovák ipari átszervezés tanul­mányozásának tapasztalatairól ................... 78 Tamás György és Ozorai István: Ökonometriai módszerek az élelmiszerkereslet rugalmas­ságának számításához .................................... 360 Dr. Telegdy Kováts László: A Mezőgazdasági Ipa­rok Nemzetközi Bizzottsága (C. I. I. A.) Bu­dapesten 1954-ben tartott V. szimpóziumá­nak jelentősége.................................................. 206 Dr. Telegdy Kováts László, Szilas Elemérné és Szij­jártó Gyula: Csomagolt élelmiszerekkel vég­zett tárolási kísérletek. V. Műanyagfóliákba csomagolt nyers sertés- és marhahús............ 251 Timkó Iván: Az élelmiszerhigiénie fejlődése és fel­adatai .................................................................. 111 Timkó Iván: Élelmiszeregészségügyi felvilágosítás az élelmiszeriparban......................................... 263 10 éves a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tudo­mányos Egyesület ............................................. 37 Torbágyi Novák László, Kismarton Károly és Kotlász József: A műszaki ellenőrzés mód­szereinek fejlődése az élelmiszeriparban . . 15 Törley Dezső: Az inozitfoszfátok és technológiai alkalmazhatóságuk........................................... 7 Török István: Gyártmányfejlesztés az Élelmiszer­ipari Gépgyárban ............................................. 17 Új műszerek a III. magyar műszerkiállításon ... 10 Ünnepi közgyűlés a MITE fennállásának 10. év­fordulója alkalmából ................................ 73 Vajda Ödön: Új, gyors, ipari módszer élőcsí­aszám meghatározására................................................ 148 Varga János : Hagyma- és burgonyatárolás Hollandiában..................................................... 173 Vincze Erzsébet : Az élelmiszeripari dolgozók foglalkozási bérártalmairól.............................. 136

Next