Magyar Szesztermelő, 1925 (28. évfolyam, 1-12. szám)

TARTALOMJEGYZÉK. Hivatalos rész. A szesztermelési keret felemelésére vonatkozó 136.927. p. a. min. rend. ...................__............................................... A szesztermelési keret újabb emelése --------------------------­Az 1925/26. évi törzskeret megállapítása ... ..._______... Egyesületi közlemények. 1924. évi zárszámadás és vagyonmérleg .........................17, 1925. évi költségvetés .....................................................17, Számvizsgáló­ bizottság ....................................................17, Igazgató-választmányi ülések ............................. 2, 9, 17, Közgyűlések .................................. 3, 9, 18, 31, 37, 43, Orsz. Szeszértékesítő R.-T. ügyei .................................. 2, Értekezlet a keret felemelése tárgyában ............................... Alapszabálymódosítási javaslat................................................ Mezőgazdasági szeszfinomítók értekezlete— •____________ * Cikkek, Műszaki közlemények. Krolopp Hugó: Újév küszöbén ......................................... — Az üzemüket szüneteltető mezőgazdasági szeszgyáro­sokhoz __________________________.__________ — A szesz adótörvények befolyása a szeszipar fejlődésére. (Külön melléklet az 1—7. számhoz)________________ Hérics-Tóth Jenő dr.: Az élesztő táplálkozása _________ — A francia szeszipar.......................................................... — Ultraviola sugarak hatása baktériumokra, élesztőkre ... — Sok hatása a szeszes erjedésre_____ _.____________... — Szeszes erjedés élesztő nélkül.......................................... — Cukrosítás elmélete és gyakorlata_______________25. — Rádium hatása az élesztőre .......................................... — A gabonamaláta proetolitiós erejének meghatározása_ — Rekuperáló, azaz értékmegmentő eljárások a szesziparban — Az alma szeszipari értékesítése .................. .............. — Bios-képességű kristályos anyag élesztőből.................... — Metilalkohol előállítása szintetikus úton.......................... — A tejsavas erjedés és a mikroorganizmusok lélekzése — A búza és liszt víztartalmának meghatározása.............. — A melászmoslék mint trágya___________________ — A caporit dezinficiáló erélye és jelentősége.................... Oldal Oldal Szilágyi Ernő: A köles felhasználása malátázásra ............... 6 — Adatok a motorszesz problémájához... ........... ...12, 28 — Mezőgazdasági szesziparunk korszerű kérdései.........33, 39 — Cement erjesztőkádak készítése .................................... 42 — Burgonyaszárítás mint szeszgyártási melléküzem ......... 51 — A magdeburgi cukorkiállítás.......................................... 52 — Hőgazdálkodás a szeszgyárakban.................................... 57 — Az új termelési év küszöbén.......................................... 61 — A kozmaolaj..._______________________________ 72 Horváth István: A glaubersó korrodáló hatása a kazá­nokban ............................................................................ 35 — Nemzetközi érdeklődés a motorszesz iránt.................... 50 — Kazánalakú erjesztőkádak............................................... 53 — Az emulziós olajok használata a gőzgépeknél ...____ 53 — Az élesztő szénhidrát- és zsíranyagcseréje .................... 53 — Alkohol előállítása kőszéngázból ................................... 62 — Az élesztő kozymázának jelentőségéről ____________ 64 — A kazánvíz habzása........................................................ 64 — Szeszmonopólium Oroszországban ............................. 73 — A caporit dezinficiáló erélye és jelentősége_ ______ 76 Osztrovszky Antal: Folytonos működésű finomítók 55,61,68, 79 Nieder­mann Vilmos: Gyakorlati kézfogások a szeszgyár­tásnál ............................................................................... 70 Molnár Dezső Géza: Élesztőkészítés gőzölőben főzött cukor­répához ........................................................................... 45 Dinich Károly: Szeszgyártás cukorrépából ... ................... 6 Különfélék. Az új autonóm vámtarifa ..................................................... 13 Mezőgazdasági szesztermelők tájékoztatása ____________ 14 Ecetmesteri tanfolyam ...................................................... 15 A szeszüzlet helyzete, szeszárak ....................................15, 83 Az Országos Szeszértékesítő R.-T. további megbízatása......... 19 Új szeszgyárosok névjegyzéke ........................................... 24 Az elégedetlen sárvári műselyemgyár panaszainak alaptalansága 38 Krolopp Hugó a közgazdasági egyetem dékánja .............. 47 Használt gyárberendezések áttelepítése .............................. 58 A keretkérdés rendezése......................................................... 67 Értekezlet a répaforgalmi adó ügyében ... .............. ... 67

Next